Redactie - 14 juli 2014

'Zakelijke reizigers zijn doelwit van malware op hotel-pc's'


Medewerkers overnachten op reis vaak in hotels. In deze hotels zijn allerlei computers beschikbaar die bezoekers doorgaans gratis of tegen een kleine vergoeding kunnen gebruiken. De cybercrime-afdeling van de Secret Service waarschuwt echter dat het gebruik van deze computers niet zonder risico is. Hotel-pc's zouden doelwit zijn van hackers.

De cybercrime-afdeling van de Secret Service waarschuwt hiervoor in een uitgelekte memo die is gericht aan de hotelbranche. De Secret Service adviseert hotels computers die zij beschikbaar stellen aan gasten grondig en regelmatig te controleren op malware.

Inloggegevens van bedrijfsapplicaties
De Amerikaanse overheidsdienst wijst op meerdere incidenten waarbij cybercriminelen hotel-pc's hebben voorzien van malware. Allerlei gegevens van bezoekers werden hierdoor buitgemaakt. Denk hierbij aan creditcard- en bankgegevens, maar ook aan inloggegevens. Indien een werknemer dus via een hotel-pc inlogt op bijvoorbeeld een zakelijke applicatie kunnen de inloggegevens in handen komen van cybercriminelen.

Werknemers die in een hotel overnachten doen er dan ook verstandig aan pc's die hotels aan hen beschikbaar stellen links te laten liggen. Het gebruik van een eigen laptop is een veiliger alternatief.

Bron: Krebs on Security

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!