Microsoft introduceert StorSimple hybride SAN
14-07-2014

Microsoft introduceert StorSimple hybride SAN


Microsoft heeft het overgenomen StorSimple omgedoopt tot Azure StorSimple en uitgebreid met nieuwe storage arrays die verbonden zijn met de Azure cloud.

De nieuwe Azure StorSimple 8000-serie bestaat uit de 8100 en 8600 hybride storage appliances die een integratie-connectie hebben met Azure. Daardoor blijft vaak gebruikte data lokaal bewaard, waar oudere gegevens naar de cloud worden gestuurd. De oudere arrays krijgen nog wel ondersteuning, maar worden niet uitgebreid met de Azure-connectiviteit.

Intel 

De 8100 en 8600 rackmount dozen hebben een hoogte van respectielijk 2U en 4U en gebruiken iSCSI-connectiveit over 10 en 1GbitE netwerken. De appliances maken gebruik van Intel Xeon C5500 quad-core cpu's.

De appliances zijn voorzien van inline deduplicatie, compressie en thin provisioning. Microsoft levert drie storage tiers: een lokale SSD's, lokale schijven en schijven in de Azure cloud (Azure BLOB storage). Hierdoor levert Microsoft een hybride SAN die overigens wordt gebouwd door Seagate-dochter Xyratex.

Lees de analyse van ESG over de StorSimple 8000 hier (pdf).

Door: Witold Kepinski
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage