Redactie - 17 juli 2014

KPMG koopt Amerikaanse EPD-expert Zanett


KPMG koopt voor een onbekend bedrag Zanett, specialist rond Elektronisch Patienten Dossier (EPD). oplossingen. Met de overname van de Amerikaanse IT-dienstverlener Zanett haalt de internationale KPMG-organisatie expertise in huis als het gaat om de invoering van Elektronische Patiënten Dossier-systemen in de Nederlandse zorg.

Zanett is een organisatie op het gebied van IT-oplossingen die volgens KPMG bijdragen aan een betere zorg voor patiënten en oplossingen die een efficiënt gebruik van medische dossiers dichterbij brengen. “Vooral in de Verenigde Staten heeft Zanett een trackrecord als het gaat om het succesvol invoeren van dit soort systemen”, zegt Jan de Boer, partner bij KPMG IT Advisory. De Boer: “Wereldwijd neemt het gebruik van EPD-systemen in hoog tempo toe. En ook in Nederland zijn nagenoeg alle ziekenhuizen bezig met het selecteren, invoeren en doorontwikkelen van de ‘volgende generatie EPD-systemen. De ervaring leert echter dat dit in het algemeen met wisselend succes gebeurt.

Met het realiseren van een dergelijk systeem is in het algemeen veel geld gemoeid en de invloed op de organisatie van de zorg kan groot zijn., aldus De Boer. "Ziekenhuizen zoeken dan ook steeds vaker naar partijen die naast het correct invoeren van het EPD in staat zijn om hun initiatieven op dit terrein onafhankelijk te beoordelen en vast te stellen of de technische, zorginhoudelijke en financiële doelstellingen zijn bereikt. Met de expertise van Zanett en onze eigen zorgkennis is KPMG in staat om het EPD-systeem te optimaliseren en uiteindelijk de werking te beoordelen.”

Door: Witold Kepinski


 
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!