Private equity-firma Vitruvian investeert in ASP4all Bitbrains
17-07-2014
Deel dit artikel:

Private equity-firma Vitruvian investeert in ASP4all Bitbrains


De Britse private equity-firma Vitruvian doet een strategische investering in ASP4all Bitbrains. Bitbrains is in Nederland leverancier van managed hosting- en clouddiensten. ASP4all Bitbrains kiest ervoor samen te werken met Vitruvian om enerzijds de integratie van beide partijen na de fusie van de bedrijven in januari 2014 te versnellen en anderzijds internationale uitbreiding mogelijk te maken door toegang tot expertise en kapitaal.

Het hoofdkantoor van ASP4all Bitbrains staat in Huizen. Het bedrijf opereert daarnaast vanuit drie andere locaties in Nederland (Assen, Amersfoort en Amstelveen). Er zijn ongeveer 180 werknemers in dienst. De verwachte omzet van het bedrijf voor 2014 is ongeveer veertig miljoen euro. Klanten van ASP4all en Bitbrains zijn onder andere de Rijksoverheid, gemeenten, TNO, Trans Link Systems (de nationale ov-chipkaart), Rabobank, Ahold, Aegon, ING, NN Group, ICS Cards, Mirabeau en Wegener.

De investering van Vitruvian moet de ontwikkeling van ASP4all Bitbrains ondersteunen. Nieuwe overnames worden door het bedrijf niet uitgesloten.

WH
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hosting