Redactie - 17 juli 2014

Microsoft ontslaat 18.000 man in grootste ontslagronde ooit


Microsoft ontslaat 18.000 medewerkers. Die heeft CEO Satya Nadella bekend gemaakt gemaakt. Het is de grootste ontslagronde in de geschiedenis van het Amerikaanse IT-bedrijf. Ongeveer 14% van de medewerkers verliest zijn baan.

Naar verwachting wordt vooral het voormalig personeel van Nokia hard getroffen. Onder deze groep zouden 12.500 ontslagen vallen. Microsoft kreeg door de overname van Nokia ongeveer 25.000 medewerkers van het Finse telecombedrijf in dienst. De overige 5.500 ontslagen vallen dus onder het overige Microsoft-personeel. Naar verwachting zullen onder deze groep voornamelijk sales-, marketing- en technische medewerkers hun baan verliezen.

Medewerkers krijgen nog bericht
Medewerkers van Microsoft weten op dit moment nog niet of zij hun baan houden. Nadella schrijft in een e-mail aan medewerkers dat de meeste werknemers die hun baan verliezen hier binnen een half jaar bericht van krijgen. "De eerste stap om de juiste organisatie voor onze ambities te bouwen is het reorganiseren van ons personeelsbestand", schrijft Nadella in een e-mail.

Door de reorganisatie moet Microsoft onder andere over minder managementlagen gaan beschikken. Daarnaast wil het bedrijf ook wijzigingen gaan maken aan het verkooppersoneel.

WH

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!