Redactie - 21 juli 2014

Schneider Electric introduceert Altivar Process frequentieregelaars


Schneider Electric kondigt de release aan van Altivar Process - een reeks frequentieregelaars voor procesapplicaties van 0.75 kW tot en met 1.5 MW. Het is een frequentieregelaar met geïntegreerde intelligente services, aldus Jan-Willem Nijman, Vice President Industry Schneider Electric Nederland: "Dit product slaat de brug tussen OT en IT, waardoor bedrijfsvoering en -processen sneller kunnen verlopen. Services georiënteerde frequentieregelaars gaan verder dan traditionele frequentieregelaars. Altivar Process helpt TCO te realiseren en Overall Equipment Effectiveness (OEE) te verbeteren.'

De regelaar is geschikt voor de water-, olie- en gassector en de voedingsindustrie. De gekoppelde services maken optimalisatie van bedrijfsvoering en -processen mogelijk door een beter life cycle asset management en een geoptimaliseerd energieverbruik.

Altivar Process bewaakt de conditie van het systeem en de apparatuur. Hierdoor blijven applicaties draaien met optimale efficiëntie. In vergelijking met conventionele frequentieregelaars, levert de Altivar Process nog eens acht procent kostenreductie op. Dit is mogelijk dankzij een directe detectie van het efficiëntieverloop en door het waarnemen van het motorvermogen met een hoge nauwkeurigheid (minder dan vijf procent). Hierdoor kan het automatiseringssysteem aanpassingen direct doorvoeren. Daarnaast kan de Altivar Process stilstand van het systeem met twintig procent reduceren. Dit komt doordat de regelaar onderhoud beter voorspelt en doordat rapportage plaatsvindt via een gebruikersinterface met eenvoudig te begrijpen grafieken.

Procesinzicht
Operators kunnen Altivar Process volledig integreren in zowel architectuur- als business systemen, waardoor zij inzicht, transparantie en data verkrijgen op fabrieks- en outilage-niveau. Door middel van het geïntegreerde ethernet en de webserver krijgen gebruikers altijd en overal beveiligde toegang tot informatie. De webserver biedt gebruikers eveneens de mogelijkheid om informatie te selecteren die ze willen bekijken en opslaan (datalogging). KPI's en alarmmeldingen worden automatisch bewaakt. Ook stuurt het systeem desgewenst een melding van elke onregelmatigheid van het proces naar de systeemoperatoren. Hierdoor kunnen preventieve maatregelen genomen worden.

Het ontwerp van de Altivar Process is compact, modulair en flexibel. De regelaar past in elke applicatie en is eenvoudig te installeren en te integreren in nieuwe applicaties, retrofits of upgrades. Door deze compactheid, modulariteit en het lage gewicht wordt het beheer van reserveonderdelen eenvoudiger en is er minder tijd nodig voor reparaties. Zo kunnen bijvoorbeeld de koelventilatoren in vijf minuten worden gewisseld.

Gebruikers hebben direct toegang tot technische documentatie, ondersteuning en diagnose-informatie via hun mobiele apparatuur. Dit brengt onderhoud verder terug, verminderd stilstand en verbetert foutopsporing. Iedere foutmelding genereert een QR-code die verwijst naar ondersteuning. Op de frequentieregelaar geven QR-codes onmiddellijk toegang tot customer care centers en tot online foutopsporing.

Van de componenten van Altivar Process kan zeventig procent gerecycled worden. Componenten voldoen bovendien aan het "Green Premium" label, aan de Europese RoHS-richtlijn en REACH-regelgeving.

WK
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!