Redactie - 22 juli 2014

Acer aan kop op Chromebook markt

 

Met 1,8 miljoen verscheepte Chromebooks in het tweede kwartaal van dit jaar, heeft Acer Samsung achter zich weten te laten en de eerste plaats over weten te nemen op de Chromebook markt.

Het marktaandeel van Acer betreft inmiddels 30 procent van de Chromebook-markt en het concern verscheepte in de eerste zes maanden van 2014 ongeveer 900.000 exemplaren. Samsung kwam tot hetzelfde aantal,  maar was in de eerste drie maanden van dit jaar nog de grotere fabrikant, echter moest Samsung de afgelopen drie maanden de fakkel overdragen aan Acer.

Bovenstaande blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Witsview, gepubliceert in de Digitimes. Samsung zou iets in marktaandeel zijn geslonken vanwege de introductie van enkele duurdere modellen. HP  volgt op de derde plaats met een marktaandeel van 21 procent.

Populairder in de VS

Chromebooks zijn tot op heden  populairder in de VS dan in Europa. Google verkondigt dat er in het tweede kwartaal 1 miljoen Chromebooks zijn besteld door Amerikaanse scholen. Volgens Witsview  ligt het in de lijn der verwachting dat Chromebooks dit jaar wereldwijd goed zullen zijn voor 3 tot 5 procent van de laptopmarkt.

Chromebooks in verhouding goedkoper en sneller

Deze Chromebooks kunnen geen programma’s of andere bestanden opslaan en afspelen. Dit houdt in dat alle handelingen online geschieden, hierdoor kan er snel en efficient worden gewerkt. Vanwege de lichte software zijn Chromebooks relatief goedkoop ten opzichte van andere laptops. De nieuwste modellen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 300 euro.

 NvD

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!