Redactie - 24 juli 2014

CIO Airbus kiest voor HP Performance Optimised Datacenters (PODs)


HP levert nieuwe High-Performance Computing (HPC) technologie voor Airbus voor de ontwikkeling van vliegtuigen tot aan 1,200 Tflops. Hiervoor levert HP de Performance Optimised Datacenters (PODs) containers in Toulouse, Frankrijk en Hamburg, Duitsland.

De nieuwe HP PODs zijn geïntegreerd met clusters van de HP ProLiant server blades die over de laatste generatie Intel processoren beschikken. Hierdoor wordt de capaciteit van Airbus’ HPC vergroot terwijl ruimte en energie wordt bespaard. De benodigde elektriciteit per Tflop is afgenomen tot bijna 50 procent, dit in vergelijking met de bestaande HP POD oplossingen. De aankomende vijf jaar zal HP de capaciteit van de clusters verhogen met innovatieve technologie. Ook wordt de koeling en housing infrastructuur geüpgrade, aldus Guus Dekkers, CIO van Airbus. “De aankomende vijf jaar gaat HP de capaciteit van onze PODs verhogen. Daarnaast wordt er efficiënter met energie omgegaan en wordt de beschikbaarheid, weerstand en veiligheid verhoogd. Hiermee worden de engineering teams voor de ontwikkeling van Airbus vliegtuigen ondersteund.”
 
HP Converged Infrastructure

Elk van de Airbus12 meter lange HP PODs in containers leveren bijna 500 vierkante meter datacenter-ruimte en bevat alle elementen van een HP Converged Infrastructure, zoals: blade servers, opslag, netwerk, software en beheerevenals geïntegreerde energie toevoer en koeling. De HP PODs, welke voldoen aan de wettelijke veiligheid- en omgevingseisen in zowel Frankrijk als Duitsland als ook met het beleid van Airbus zelf, kunnen makkelijk worden geüpgrade of vervangen. Dit zonder extra energie of extra ruimte on-site.

Kutna Hora

HP’s Kutna Hora integratie faciliteit levert de HP POD’s naar de eindbestemming van Airbus in Toulouse en Hamburg. Deze HP PODs hebben HPC clusters die zijn gebaseerd op de laatste Intel processoren. HP’s Centre of Excellence for High Performance Computing in Grenoble, Frankrijk, heeft geholpen bij de optimalisering van de cluster performance en effectiviteit. HP Enterprise Services heeft de nieuwe clusters geconfigureerd om deze te integreren in de Airbus IT omgeving. “Organisaties zoals Airbus hebben creatieve scenario’s nodig om aan hun toekomstige business plannen te voldoen” zegt Peter Ryan, senior vice president en general manager, HP Enterprise Group EMEA. “HP gaat de aankomende vijf jaar door met het leveren van de nieuwste, meest krachtige technologie en operations om de HPC van Airbus te ondersteunen.”

Door: Witold Kepinski



Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!