Protinus IT en Comparex winnen V&J-aanbesteding Standaard Software

28-07-2014

Protinus IT en Comparex winnen V&J-aanbesteding Standaard Software


Het Ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) heeft Perceel 4 (Levering van Standaardprogrammatuur & Dienstverlening van Overige Vendoren en open source) gegund aan Protinus IT en Comparex.

10,5 miljoen euro

Deze twee partijen moeten de komende jaren in onderlinge concurrentie strijden om opdrachten voor meer dan 54 verschillende softwarevendoren. Het perceel wordt door V&J geschat op ruim 10,5 miljoen euro, exclusief btw per jaar. Het contract beloopt 2 jaar en V&J kan deze periode door middel van een of meerdere verlengingen met in totaal 24 maanden verlengen.

Sourcingmodel

Marcel Nulden (foto), Algemeen Directeur van Protinus IT is enorm verheugd met de opdracht. “Wij ervaren deze gunning als wederom een erkenning van ons business model. Software is wel wat meer dan het leveren van licenties. Het sourcingmodel van Protinus IT ontsluit de beste en meest gespecialiseerde softwarepartners met alle benodigde diepteskills. Samen met onze partners zullen wij V&J-Deelnemers optimaal bedienen ten aanzien van alle vragen die ze rondom software hebben. Wij ontsluiten daarmee niet zomaar distributieketens, maar waardeketens. En die kunnen per software-oplossing enorm verschillen. Wij vinden dat klanten per behoeftestelling recht hebben op de beste toegevoegde waarde die in de markt beschikbaar is. Precies dát beogen wij met het Protinus sourcingmodel”.

WK

 

Terug naar nieuws overzicht