Redactie - 31 juli 2014

Xerox ontvangt PCI DSS certificaat


Xerox is gecertificeerd voor de Payment Cards Industry Data Security Standard (PCI DSS) voor de beveiliging en het beheer van betaalkaartgegevens. Hiermee voldoet Xerox aan de strikte criteria van PCI DSS: een internationale standaard die is opgesteld door creditcardmaatschappijen als MasterCard International, Visa International en American Express. Het programma heeft tot doel betaalkaartgegevens beter te beveiligen om het risico van fraude tot een minimum te beperken.

Leon van Adrichem, Director ICT & Business Support bij Xerox: “Na de certificering ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001 en de ISO 27001 is er vanuit Technology en data security een groeiende vraag naar verbeterde beveiligingsprocessen, optimale informatieopslag en databeheersing. Met de PCI certificering wordt het hoogste informatie security niveau bereikt en geborgd binnen ons bedrijf.”

“Deze PCI DSS certificering is het bewijs dat Xerox voldoet aan de strenge eisen voor beveiliging en onderhoud van het systeem om het risico van fraude tot een minimum te beperken. Deze certificering garandeert onze opdrachtgevers een veilige en betrouwbare verwerking van betaalgegevens. We zijn erg trots op deze belangrijke certificering”, aldus Robèrt van Diem, Vice President CBPO Northern Europe bij Xerox.

Payment Card Industry Data Security Standard
De Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) is een wereldwijde informatie-beveiligingsnorm. De norm werd gecreëerd om creditcardfraude te voorkomen. De PCI DSS is in 2004 gezamenlijk opgericht door vier grote creditcardbedrijven: Visa, MasterCard, Discover en American Express. Wereldwijd zijn alle acceptanten die kaartgegevens versturen, verwerken of opslaan verplicht om de in de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) gedefinieerde veiligheidsrichtlijnen na te leven.

WK
 
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!