Redactie - 31 juli 2014

SmartCubesSociety levert Ruckus WiFI netwerk aan Dance Valley


Op zaterdag 2 augustus trapt de organisatie van Dance Valley af voor de 20e editie van dit trance- en housefestijn. Exact een week later gaan de bezoekers van de tiende editie van Dutch Valley helemaal uit hun dak.  In totaal zullen de tienduizenden feestgangers een nieuwe festivalervaring krijgen dankzij de gratis Wi-Fi met behulp van de Smart Wi-Fi-apparatuur van Ruckus Wireless. Het netwerk wordt opgeleverd door SmartCubesSociety, dat onder meer publieks Wi-Fi heeft geleverd voor Amsterdam Open Air, Extrema Outdoor, de Uitmarkt en de Tilburgse Kermis.

Naast gratis internet zullen de organisatoren verspreid over het hele festivalterrein vier megagrote Wi-Fi-torens met grote LED-schermen plaatsen waarop alle informatie over het festival, foto’s en tweets zullen verschijnen. Dankzij het massale gebruik van social media vindt een verdere verrijking en verdieping van de festivalervaring plaats. De festivalbezoekers kunnen nu al alvast de webapp op hun smartphone installeren (iPhone: via Safari. Android: via Chrome).

Instagram 

Op elke festivaldag zullen bezoekers duizenden tweets en Instagram-foto’s de virtuele ruimte insturen. Tijdens grote evenementen, zoals Dance Valley, wordt het Wi-Fi-netwerk maximaal belast door enkele duizenden gelijktijdige gebruikers van de Wi-Fi-faciliteiten. 

Voor het realiseren van de Wi-Fi-dienst maken Dance Valley en de andere festivals gebruik van SmartCubes Society. Smart Cubes specialiseert zich in stabiele Wi-Fi-connectiviteit op grote publieksevenementen waarbij organisatie en sponsoren in contact kunnen komen met het publiek. Dit doen zij door Wi-Fi-apparatuur te bevestigen aan billboards die overal op het terrein geplaatst kunnen worden. Daarnaast is er voor Dance Valley een landingspagina aangemaakt waarmee bezoekers via social media kunnen inloggen.

WK
 
 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!