EMC tweakt XtremIO flash storage voor gevirtualiseerde worksloads
07-08-2014

EMC tweakt XtremIO flash storage voor gevirtualiseerde worksloads


EMC introduceerde onlangs de nieuwe XtremIO 3.0 flash array met een groot aantal nieuwe features en configuraties, integraties en business-programma’s. Zo is een nieuwe versie van de software code, ondersteuning voor in-memory snapshots, nieuwe in-line compressie en een nieuwe X-Brick met 5TB opslagcapaciteit. Samen bieden deze flash oplossingen meer low-latency performance, schaalbaarheid, mogelijkheden en betere ondersteuning voor geconsolideerde en gevirtualiseerde workloads die vragen om krachtige prestaties, aldus EMC.

OLTP

XtremIO, een Israëlisch storage leverancier die in 2012 door EMC werd overgenomen, levert flash storage producten in verschillende smaken en prijzen die geschikt zijn voor verschillende organisaties zoals mkb , enterprise- en overheden. EMC adviseert organisaties die flsah storage kopen eerst naar de gevirtualiseerde en gemixde workloads van applicaties, zoals webapplicaties en analytics, te kijken voordat er wordt besloten wat wel of niet op flash storage kan worden gebruikt. Dit zegt Sam Marraccini, director EMC Flash Strategy XBU bij EMC: "XtremIO is prima inzetbaar voor vdi-omgevingen van Citrix en VMware of Oracle applicaties, zoals database toepassingen als online transaction processing (OLTP), datawarehousing en mixed workloads. Die krijgen dan voldoende IO resources.”

Thin Provisioning

Het flash array instapmodel van EMC XtremIO is voorzien van solid state memory flash met een opslagruimte van 5TB. De prijs wordt vooraf met de klanten besproken, vandaar dat EMC, in tegenstelling tot Pure Storage en Dell, geen prijs per gigabyte biedt. De EMC XtremIO arrays bieden veel functies voor datadiensten zoals thin provisioning, snapshots, deduplicatie & replicatie.

EMC biedt verder ‘flash accelerators’ diensten via zijn XtremSF reeks. Dit zijn kaarten die in een array kunnen worden geplaatst die zorgen voor betere prestaties van een applicatie of een server.

Memory Management

Volgens Marraccini verandert flash storage het datacenter, omdat het slimme functies heeft zoals Memory Management en Garbage Collection, die traditionele storage niet in huis heeft. Organisaties hebben volgens hem een brede keuze bij EMC rond het inzetten van flash storage zoals EMC VMAX hybride storage arrays (een mix van FLASH, SAS en SATA). EMC biedt verder VNX met MCx ssd’s en VNX-F voor midrange storage, server flash en complete XtremIO all-flash arrays, zoals de VNX-F die verkrijgbaar is vanaf 10.8TB voor 8-brick en later ook 16-brick wat een hoge performance van applicaties garandeert. De VNX-F is geschikt voor virtuele servers, gevirtualiseerde databases, virtual desktop infrastructure, test & development omgevingen, online transaction processing (OLTP) applicaties, business intelligence en billing systemen.
 
Door: Witold Kepinski
 
 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage