Redactie - 08 augustus 2014

EMC breidt IT-aanbod uit voor het derde platform


EMC introduceerde de afgelopen maanden, onder andere tijdens de EMC World 2014 in Las Vegas, een nieuwe reeks producten die organisaties moeten helpen te profiteren van vier trends die het IT-landschap veranderen: cloud, mobility, big data en social media. EMC noemt deze vier technologische ontwikkelingen 'het derde platform'. Het derde platform is de volgende fase na de mainframe (eerste platform) en client-server (tweede platform).

Redefine

Met technologie voor het derde platform wil EMC meer gaan verdienen naast zijn storage business, die nog steeds goed is voor een groot deel van de omzet. EMC wil met zijn uitgebreide productportfolio en zijn 'Redefine' IT-visie organisaties helpen hun businessmodel en it-infrastructuur aan te passen. Hierbij wordt enterprise datacenter storage opnieuw 'redefined' door software, waarbij bedrijven beter hun data, informatie en assets kunnen managen. Hierbij bepalen ze zelf waar ze hun data opslaan: in een public cloud, hybride cloud of een on-premise omgeving.

Business transformatie

EMC biedt producten vanuit de 'EMC Federatie' waaronder EMC storage, VMware virtualisatie, Pivotal big data en RSA security producten vallen. Deze producten, die steeds vaker in een geconvergeerde oplossing en vanuit de cloud in vorm van een utiliteitsmodel worden aangeboden, moeten klanten helpen in hun business transformatie. EMC wil klanten helpen hen gebruik te laten maken van accurate informatie en inzicht uit een goed geordende big data, dat op een goedkopere en efficiënte manier wordt opgeslagen.

EFSS

EMC ziet dat klanten niet meer alleen data op een harde schijf opslaan, maar ook gebruik maken van flash storage of opslag in de cloud, zoals de Enterprise File Sync and Share (EFSS) markt. Zo heeft EMC zijn Simplicity cloudopslag dienst uitgebreid met de Syncplicity Connector for SharePoint. Hiermee kunnen organisaties data vanuit SharePoint document management veilig opslaan. Dat kan op-premise, in de cloud of in een hybride omgeving die altijd bereikbaar is op elke vaste en mobiele device. De data wordt beveiligd met StorageVault Authentication.

vSphere

VMware pakte ook uit tijdens EMC World 2014. VMware en SAP introduceerde samen het SAP HANA platform op VMware vSphere 5.5, zo meldt Pat Gelsinger, ceo van VMware. Verder werd aangekondigd dat VMware vCloud Hybrid Service de laatste release van Pivotal CF ondersteund, een enterprise PaaS oplossing dat draait op het Cloud Foundry platform. Hiermee kunnen snel applicaties in een hybride cloud worden uitgerold zonder enige vorm van downtime.

XML

EMC introduceerde verder InfoArchive, een op open standaarden gebaseerde archiveringsoplossing voor het opslaan van gestructureerde data, ongestructureerde data, content, print opdrachten en xml data van verschillende applicaties. Deze archivings- en information lifecycle management oplossing voldoet aan diverse compliance regels, aldus EMC.

EMC’s Information Intelligence Group introduceerde verder de cloud Software-as-a-Service (SaaS) oplossing EMC Supplier Exchange. Deze derde platformoplossing is gebaseerd op het documentmanagementoplossing van Documentum en kan door verschillende interne en externe partijen, zoals partners, worden gebruikt binnen een cloud met connectoren naar diverse clouds.

BPP 

EMC kondigde tot slot het nieuwe Business Partner Program (BPP) aan die alle partnerprogramma onder een paraplu toevoegt, dat geldt voor de hele EMC federatie en VCE. Hiermee kunnen cloud service providers en systems integrators hun klanten helpen bij de IT transformatie naar het derde platform met combinatie oplossingen, aldus de leverancier. EMC BPP treedt vanaf 1 janauri 2015 in werking.

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!