Nutanix haalt meer dan 200 miljoen dollar omzet
07-08-2014

Nutanix haalt meer dan 200 miljoen dollar omzet


Nutanix haalt meer dan 200 miljoen dollar omzet met zijn Virtual Computing Platform. Nettowinst of verliescijfers geeft het bedrijf niet. Het bedrijf heeft nu 11 kwartalen achter de rug.  Sindsdien is zijn VCP (Virtual Computing Platform) aangeschaft door 800 klanten in 43 landen. In Nederland is Nutanix verkrijgbaar bij Exclusive Networks.

In 2015 hoopt Nutanix een omzet van 500 miljoen dollar te halen, onder andere via de Dell oem-deal. Dell gaat nu appliances leveren die werken met het Nutanix NOS software. Dit is een oplossing voor het samenvoegen van de compute- en storage-infrastructuur. Door de serverlaag en storagelaag samen te voegen haalt de IT-afdeling de bottleneck uit het netwerk en vergroot het hiermee schaalbaarheid en efficiency, aldus Nutanix. 

Hoofddorp

Mogelijk wil Nutanix naar de beurs gaan en wil meer technologie overnemen. Nutanix neemt het op tegen partijen zoals Simplivity, NIMBOXX en het MARVIN project van EMC en VMware.

Nutanix heeft een kantoor in Hoofddorp en verkoopt alleen via partners. Lees de meest recente artikelen over Nutanix hier.
 
Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage