Stichting de Wielborgh kiest voor draadloos internet omgeving van NETGEAR
16-11-2013
Deel dit artikel:

Stichting de Wielborgh kiest voor draadloos internet omgeving van NETGEAR


Stichting de Wielborgh, dat vier woonzorgcomplexen heeft in Dordrecht, heeft gekozen voor een draadloos internet omgeving van NETGEAR dat is geleverd door Onesto Automatisering.

Patrick Bergers (foto), eigenaar van Onesto Automatisering: “Er is gekozen voor NETGEAR omdat eerder met NETGEAR apparatuur succesvol een draadloos netwerk is geïmplementeerd. Stichting de Wielborgh heeft uitgezocht wat de kosten zijn voor een vergelijkbare oplossing. Deze waren echter vele malen hoger dan de kosten van NETGEAR apparatuur. Daarnaast biedt NETGEAR een zeer fijnmazig draadloos netwerk met een intelligente controller. Voor we overgingen tot de implementatie van hetvnetwerk, heeft het Hart Telecom een site survey uitgevoerd. Het voordeel hiervan is dat je van te vorenvonderzoekt hoe een optimale dekking wordt bereikt. Daarnaast wordt gekeken naar omgevingsfactoren en storingsbronnen die van invloed kunnen zijn op het draadloze netwerk zodat hier tijdens de implementatie rekening mee kan worden gehouden.”

Zordossiers
Op de hoofdvestiging bevindt zich de server. Door middel van glasvezelkabels is de server verbonden met alle vestigingen. Daar overheen is het draadloze netwerk aangelegd. Op elke vestiging van De Wielborgh is een NETGEAR-router geplaatst. Deze router zorgt ervoor dat er aparte toegang is voor de gasten en voor de medewerkers als het gaat om het draadloos netwerk. De gasten hebben alleen toegang tot het internet, de medewerkers tot de zorgdossiers en het internet. De medewerkers kunnen alleen vanaf een van de vestigingen bij de zorgdossiers, niet vanaf een andere locatie. Wellicht dat dit in de toekomst wordt aangepast, zodat men ook op afstand kan werken. Omdat het om gevoelige informatie gaat, en er bij op afstand werken de nodige beveiligingsrisico’s komen kijken, is dit nog niet het geval.

Waar ook rekening mee gehouden moest worden, is dat veel bewoners zelf al een draadloos netwerk hadden. Dit zorgde voor storing. Daarom zijn er op sommige vestigingen extra access points aangelegd.

Wireless Controller
Verspreid over de vier vestigingen van de stichting, zijn zeven wireless controllers van NETGEAR geïmplementeerd. Per vestiging heeft de controller een eigen instelling. Alle access points binnen een vestiging zijn aangesloten op de controller die in de betreffende vestiging hangt en ze zijn onderling verbonden. Hierdoor kan door op de controller het wachtwoord te wijzigen, in een keer het wachtwoord van alle access points gewijzigd worden. Patrick Bergers van Onesto: “Het mooie van dit systeem van NETGEAR, is dat als er één access point defect is, de controller ervoor zorgt dat de andere access points sterker gaan zenden zodat er minimaal signaalverlies is. Maar ook als er storingen zijn van buitenaf, zorgt de controller met het verschuiven van de kanalen ervoor dat er om de storende bron heen gewerkt wordt, of dat het signaal van de access points de storende bron overstemt. De NETGEAR Wireless Controller werkt geheel proactief en deelt automatisch de kanalen op de meest gunstige manier in, wat een optimale bandbreedte en gebruikerservaring als gevolg heeft. Dit is een belangrijke reden waarom ik NETGEAR heb aanbevolen. In totaal zijn er 239 draadloze access points geïnstalleerd bij de Stichting de Wielborgh."

iPad

ETC, nu onderdeel van Tech Data, distributeur van IT-producten heeft gezorgd voor de begeleiding voor het kiezen van de juiste spullen en de best passende configuratie voor de betreffende omgeving. Via deze speler zijn ook de spullen aangeschaft. “Dankzij de implementatie van het draadloze netwerk heeft het verzorgend personeel vanaf hun iPad overal toegang tot de patiëntendossiers. Het is een vooruitgang voor Stichting de Wielborgh dat er nu overal draadloos gewerkt kan worden, aldus de Jan Wagemakers, controller bij Stichting Wielborgh.”

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB