Waarom gaan voor één back-up solution voor fysieke en virtuele machines
23-05-2014

Waarom gaan voor één back-up solution voor fysieke en virtuele machines


De meeste IT bedrijven gebruiken een combinatie van fysieke en virtuele machines (VM). Het toepassen van hypervisors op VM’s reduceert de kosten, maar niet alle bedrijfsapplicaties werken op virtuele machines en sommige omgevingen passen beter op een fysiek systeem.

Met deze kennis op zak willen IT professionals kritieke back-up en disaster recovery oplossingen die flexibel zijn en binnen beide situaties passen. Vandaag de dag overweegt meer dan 70% van de bedrijven die verschillende back-up producten gebruiken voor fysieke en virtuele systemen om over te stappen op een single platform.

Wanneer apart, op maat gemaakte oplossingen kunnen een snelle oplossing bieden, bij een single back-up oplossing voor virtuele en fysieke machines is de meest praktisch en kosteneffectieve benadering.

Wanneer men meerdere back-up oplossingen introduceert krijgen IT administrators te maken met deze issues:

- Hogere storage en infrastructuur kosten, mede door het feit dat losse back-up oplossingen vaak losse hardware en opslag apparaten nodig hebben.
- Hogere inzetbaarheid en overhead expenses, meerdere oplossingen geven minder kansen om storage te optimaliseren en deduplication.
- Verloren productiviteit, het duurt langer om servers te herstellen van een system outage.
- moeilijkheid of onmogelijkheid om compliance requirements te halen, uitsluitend virtuele producten missen support voor de lange termijn archival to tape, disk en cloud storage.

Lees meer over dit onderwerp in de Whitepaper:
“7 redenen om te gaan voor één Back-up Solution voor fysieke en virtuele machines.

Link to the Whitepaper here 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage