Redactie - 23 september 2012

Exinda op zoek naar netwerk- en security partners


Exinda, een wereldwijde leverancier van wan-optimalisatie- en applicatieprestatieoplossingen, wil in Nederland verder groeien en is op zoek naar netwerk- en security partners. Dit zegt Tim Hoefsloot (foto), die werkzaam is als sales director Benelux en Nordics bij Exinda.

Hoefsloot heeft de taak om meer Exinda oplossingen in Nederland te verkopen, via partners. Hoefsloot is geen onbekende in de netwerkmarkt. Hij werkte eerder negen jaar voor Packeteer, dat nu bekend staat als Blue Coat, waar hij de Benelux- en Nordics-regio's uitbouwde. Daarna werkte hij als managing director van het marketingsoftwarebedrijf E-mark Solutions. Hij wordt ondersteunt door Lisa Boerlage, systems engineer Benelux en Nordics. Boerlage werkte eerder ook voor Packeteer als systems engineer EMEA en voor Blue Coat als systems engineer Benelux.

Netwerkmanagers
Volgens Hoefsloot biedt de Benelux-markt veel kansen voor Exinda en zijn resellers. “Exinda is onder andere geschikt voor netwerk monitoring, applicatie acceleratie en performance optimalisatieoplossingen. De technologie wordt geleverd op één platform met een gebruiksvriendelijke interface. Door Exinda toe te passen krijgen netwerkmanagers inzicht in het dataverkeer op het netwerk en kunnen ze bedrijfskritische applicaties voorrang verlenen tegenover niet business gerelateerd dataverkeer. Dat gaat bijvoorbeeld om cloud, saas en video applicaties.”  

Hoefsloot vervolgt:  “Er is grote behoefte aan de geavanceerde wan-optimalisatieoplossingen die Exinda levert, vooral doordat het bedrijf applicatiezichtbaarheid, Quality of Service (QoS), shaping, controle en wan-optimalisatie op één platform samenbrengt.”  Exinda levert onder andere de Exinda Edge oplossing dat bruikbare inzichten levert in de prestaties, een policy-gebaseerd service -level en een profiel-gedreven applicatie-optimalisatie. Verder levert Exinda de Virtual Exinda WAN Optimization Appliance die met alle grote hypervisors werkt zoals VMware, Microsoft Hyper-V en Citrix. Exinda kan op laag 7 dataverkeer classificeren van meer dan 2500 applicaties. Rapportages die gemaakt kunnen worden zijn zeer gedetailleerd en kunnen in PDF, SVC export en SQL connector formaat uitgelezen of geëxporteerd worden. Hoefsloot: “De rapportages kunnen ook voor zeer specifieke applicaties worden gemaakt zoals VoIP , Citrix en streaming oplossingen.”

Venture Capital
Wereldwijd zit Exinda in de lift. Het bedrijf kreeg eerder een financiële injectie van 12 miljoen dollar van venture capital specialisten OpenView Venture Partners en Greenspring Associates. Michael Sharma, ceo van Exinda's CEO, zegt dat de omzet tussen 2010 en 2011 met 116 procent is gestegen. Volgens onderzoeksbureau Gartner neemt de vraag naar cloudgebaseerde wan optimalisatie en acceleratie oplossingen de komende jaren toe. Grote partijen zoals Riverbed Technology, Cisco, Blue Coat, Silver Peak Systems en Exinda hopen daarvan de vruchten te plukken.

Avnet en ComputerLinks
Hoefsloot zegt dat er op dit moment sprake is van groei en een grote vervangingsmarkt en dat Exinda daarop wil inspringen met channel partners. “Exinda wordt in Nederland gedistribueerd door Avnet en ComputerLinks. Resellers zijn Pinewood en Centric. Er kunnen nog vijf tot tien partners bij. We zijn op zoek naar netwerk- en security resellers, service providers en systeem integratoren. Exinda steunt hen via een channel programma. Zo kunnen geïnteresseerde klanten demo units gebruiken van Exinda via het Exinda FastBox Program. Het resultaat is dat veel van die demo units bij de klant blijven staan. “

Door: Witold Kepinski
 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!