Infor wil meer partners voor licentieverkoop en verticale markten
03-10-2012

Infor wil meer partners voor licentieverkoop en verticale markten


Infor, leverancier van zakelijke software, wil meer via IT-dienstverleners verkopen die veel branchespecifieke kennis hebben van verticale markten. De softwareleverancier heeft daarvoor het Infor Partner Network (IPN) speciaal opgericht. IPN helpt IT-dienstverleners met de verkoop van onder andere Infor ERP, SCM, HRM en PLM software. Dit zegt Philippe Maillet (foto), regional vice-president channel bij Infor West-Europa.

Infor is de laatste jaren gegroeid met een breed softwareportfolio, waar onder andere het overgenomen Baan software deel van uitmaakt. Het bedrijf verkoopt internationaal 70 procent direct en 30 procent indirect. In Nederland is de verhouding 90 procent direct en 10 procent indirect. “Maar het aandeel van indirecte willen we vergroten, benadrukt Philippe Maillet. “Infor wil de komende jaren verder groeien. Dat is alleen mogelijk als we met meer IT-dienstverleners samenwerken. We krijgen steeds meer klanten. Er is dus volop ruimte voor nieuwe partners die met Infor willen samenwerken.”

ERP

Volgens Maillet is Infor een interessante partij voor business partners. “We hebben een breed portfolio van zakelijke software waarvan we de licenties indirect verkopen. Denk hierbij aan de erp-software Infor LN, M3 (voormalig Lawson), SCM en PLM software. Dat zijn goede producten die in verticale markten kunnen worden verkocht, zoals de maakindustrie, distributie en food & beverage industrie. De uitdaging ligt in verdere groei in het high-end segment. Dat moet gebeuren met lokale partners, omdat zij toegevoegde waarde brengen. Ze hebben vaak veel kennis van verticale markten, eindgebruikers en hebben goede mensen in huis. Naast het verkopen van producten en licenties kunnen partners ook de implementaties uitvoeren en additionele diensten aan klanten verlenen.”

Alfa-Beta en Quartess

In Nederland zijn al enkele partners actief zoals Antaras, IBIS, Quartess, Aexis, CPM4Care, LLP en Blending. “Zo verkoopt onze partner Quartess de erp-oplossingen Infor VISUAL. Deze erp-software is een eenvoudig te implementeren bedrijfssysteem dat producenten en distributeurs allerlei planningsopties biedt om direct te beginnen hun prestaties te verbeteren. De Infor M3 software wordt door onze partner Alfa-Beta Solutions verkocht, onder andere bij bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenindustrie.”

“Leden van het Infor Partner Network profiteren van een verscheidenheid aan tools en ondersteuning waarmee ze een rendabele en duurzame business rond Infor-producten kunnen realiseren”, aldus Maillet. “Onder de tools behoren een incentive gebaseerde commissiestructuur, maatwerktrainingen en certificeringen, en een Market Development Funding (MDF) programma om partners te helpen plannen hoe ze het beste kapitaal kunnen inzetten om toekomstige winst te genereren.” IT-dienstverleners kunnen rekenen op brede steun vanuit het Infor Partner Network (IPN) programma, zo belooft Maillet. “Alle Associate, Silver en Gold partners ondersteunen we met productspecialisaties en de verkoop van licenties. We garanderen altijd een goede marge voor onze business partners. Die marge blijft ook staan als er met korting wordt verkocht.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

ERP