Redactie - 13 oktober 2012

'HP partners omarmen cloud'


HP tekent steeds meer partners op die meedoen aan het CloudAgile partnerprogramma. Hierbij helpt HP zijn partners hybride cloudoplossingen te verkopen, waarbij applicaties en functionaliteit wordt aangeboden als dienst. Deze cloudoplossingen van HP bestaan uit servers, security, storage, netwerken, software, informatie management en services. “Transactionele en project business blijft belangrijk voor HP partners. Maar deze business transformeert voor een deel geleidelijk en systematisch naar cloud computing”, aldus Jeffrey Raskeyn (foto), Country Manager Indirect Sales Enterprise Group bij HP Nederland.

CloudSystem
Het CloudAgile partnerprogramma staat open voor verschillende partners, zoals service providers of value added resellers (var’s) die (hybride) cloud computing oplossingen aan hun klanten willen verkopen. Het gaat hierbij om verschillende diensten, zoals IaaS of SaaS. HP biedt hierbij bijvoorbeeld CloudSystem, die op de wens van klant door business partners kan worden geleverd als gehoste oplossing. Partners krijgen toegang tot het testprogramma van HP, financieringsmiddelen voor het in de markt zetten van nieuwe diensten. Daarnaast krijgen resellers ondersteuning van het verkoopteam van HP.

CloudAgile
Volgens HP is de markt voor clouddiensten in 2013 goed voor 143 miljard dollar. HP wil deze markt voor een groot gedeelte bedienen met partners, aldus Jeffrey Raskeyn. “We zijn altijd een channel-georiënteerd bedrijf geweest. We doen 70 procent van de business via de it-channel. Onze partners zitten het dicht tegen klanten aan, zowel in het enterprise als in het mkb segment. We zetten dan ook vol op in op het channel voor de verkoop van onze cloud portfolio (hardware, software en diensten. Denk ook aan systeem integrators, hosting en service providers die onze clouddiensten afnemen, naast traditionele resellers. De topgroep van deze partners hebben wij het Cloud Agile partnerschap toegekend. Deze partners bedienen we proactief vanuit de HP Enterprise Group.”

Centric, Detron, Simac, Eshgro, Netsourcing, Uniserver
HP heeft in Nederland al diverse CloudAgile partners, Centric, Detron, Simac, Eshgro, Netsourcing, Uniserver. Raskeyn: “Ze verkopen, elk in hun eigen segment of eigen expertise, o.a. op basis van HP cloud referentie architectuur, software stack en diensten zoals managed cloud oplossingen. We ontwikkelen samen een go-to-market model met een cloud capaciteit die ze echt nodig hebben. Zorgen we dat onze partners een datecenter hebben met de capaciteit waarnaar vraag is. Bij storage gaat het niet meer om de bits en bytes, maar om schaalbare capaciteit. Mensen willen weten wat ze over vier jaar aan capaciteit nodig hebben.”

Raskeyn vindt dat HP partners de cloud moeten omarmen om in de toekomst goede zaken te blijven doen. “Transactionele en project business blijft belangrijk voor HP en zijn partners. De markt zal'niet binnen een paar jaar 100 procent veranderen. Maar toch zien we de puur transactionele business bij een significant deel van onze partners gestaag verschuiven naar de cloud . Onze HP Cloud Agile Partners spelen daarop in door applicaties en functionaliteit als dienst te leveren.”

Door: Witold Kepinski
 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!