Network Hardware Resale (NHR) breidt refurbished aanbod uit

Network Hardware Resale (NHR) breidt refurbished aanbod uit

18-11-2012

Network Hardware Resale (NHR) breidt refurbished aanbod uit


Het Amerikaanse Network Hardware Resale (NHR), een onafhankelijke leverancier die refurbished Cisco switches en routers verkoopt, is de afgelopen jaren flink gegroeid naar een wereldwijde omzet van 250 miljoen dollar. Sinds dit jaar verkoopt NHR niet alleen refurbished netwerktechnologie, maar ook servers, storage en zelf ontwikkelde 10GB netwerken. Volgens ceo Mike Sheldon biedt NHR zowel aan resellers als aan IT-beslissers scherp geprijsde producten die het IT-budget aanzienlijk verlichten. “We helpen klanten die hun IT-budgetten onder controle willen houden.”

Meer dan een broker
Network Hardware Resale (NHR), dat een kantoor heeft in Lijnden, staat bekend als broker van gebruikte Cisco apparatuur. Door de groeiende vraag naar refurbished Cisco switches, zoals de Catalyst 6500, wist NHR in Nederland en de rest van Europa flink te groeien. In 2008 bedroeg de omzet van NHR in Europa rond de 25 miljoen euro. In 2012 groeit de omzet naar 40 miljoen euro. “De groei is mede te danken aan de crisis, waardoor IT-beslissers vaker kijken naar scherp geprijsde netwerkapparatuur. Dat hebben veel bedrijven geleerd van eerdere perioden dat het economisch wat minder ging”, aldus ceo Mike Sheldon.  Hij vervolgt: “Vandaag de dag is NHR meer dan alleen een broker van netwerkapparatuur van Cisco, Juniper of Brocade. Het bedrijf levert tegenwoordig ook server en storage van HP, EMC, Brocade, Dell, IBM en NetApp. Daarnaast levert NHR zelf ontwikkelde apparatuur voor snelle 10GB netwerken. Dat is voor ons een hele nieuwe markt die voorheen werd gedomineerd door grote netwerkleveranciers.”

IT-Budget
Mike Sheldon zegt dat NHR tegenwoordig een breed scala aan refurbished IT oplossingen aanreikt. “We zijn vandaag de dag een dienstverlener die end-to-end datacenter oplossingen biedt die het IT-budget van klanten verlichten. Gemiddeld gaat 75 procent van het IT-budget op aan onderhoud. De resterende 25 procent gaat naar innovatie. NHR helpt met zijn scherp geprijsde refurbished producten klanten om meer geld over te houden aan innovatie, omdat ze bij ons goedkoop producten en onderhoudsdiensten kunnen inkopen. Netwerkapparatuur van drie tot vijf jaar oud voldoet nog steeds prima aan de eisen die datacenters vandaag stellen. En dat voor soms maar 33 procent van de originele prijs.”

Cisco SLA
NHR focust zich op refurbished apparatuur die een paar maanden tot een paar jaar is gebruikt, aldus Sheldon. “We zullen niet nieuwe apparatuur verkopen, dat laten we over aan de Cisco en zijn partners. Maar er is wereldwijd steeds meer vraag naar gebruikte netwerkapparatuur. NHR biedt dat tegen een levenslange garantie. We zien steeds vaker dat IT-dienstverleners en eindgebruikers NHR benaderen. Ze kopen steeds vaker en meer van onze producten en diensten, omdat ze soms tot 75 procent kunnen besparen op de adviesprijs van nieuwe switches. Dat is meer dan de kortingen die Cisco en zijn officiële resellers geven. Onze toegevoegde waarde is dat we voor alle apparatuur een levenslange garantie bieden. We bieden daarbij een reparatiedienst met een service level agreement (SLA) die binnen vier uur reageert op onderhoudsverzoeken, waar dan ook in Nederland of  Europa.” Door de groeiende vraag naar de producten en diensten is NHR op zoek naar nieuwe werknemers, onder andere voor zijn kantoor in Lijnden, aldus Sheldon. “In Nederland zoeken we een twintig nieuwe werknemers die onze klanten helpen en veel kennis hebben van netwerken, storage en servers.”

10GB netwerken
NHR verkoopt niet alleen aan IT-beslissers of andere eindgebruikers, aldus Sheldon.” Steeds vaker kopen IT-dienstverleners, zoals resellers en systeem integratoren, de refurbished Cisco of Juniper producten bij NHR. Of ze kopen diensten in zoals onderhoud en reparatie (break & fix). IT-dienstverleners zouden ook eens moeten kijken naar ons in huis ontwikkelde netwerkportfolio die hoogwaardige 10 GB netwerktechnologie in huis heeft en echt aantrekkelijk geprijsd is. Veel goedkoper dan soortgelijke netwerktechnologie van orginal equipment manufacturers (oem’s)  zoals Cisco en Juniper.”

Sheldon verwacht binnenkort naast hardware meer software te gaan verkopen. “Daardoor kunnen we volledige datacenter oplossingen bieden. Door de snelle groei en sterke wereldwijde vraag naar refurbished apparatuur zal NHR verder uitbreiden. Op dit moment zijn klanten uit alle werelddelen op zoek naar goede hardware tegen de laagste prijs. Ze komen dan uit bij NHR.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht