Redactie - 15 december 2012

Visma.net biedt bedrijfssoftware in de cloud


Sinds afgelopen zomer vallen softwaremerken AccountView en Mamut in Nederland onder Visma Software, een onderdeel van de Noorse Visma-groep die crm- en erp-software levert. Visma Software biedt naast AccountView business software tevens Mamut One, Visma Severa en diverse andere SaaS-oplossingen. Visma verwacht dat alle erp- en salarissystemen uiteindelijk in de cloud draaien. Daarom heeft de organisatie het cloud-platform Visma.net ontwikkeld dat door value added resellers kan worden verkocht. Dit zegt Casper Haspels (foto), Commercieel Directeur van Visma Software.

Workflows
Visma.net is een nieuwe erp-toepassing voor financieel management in de cloud, zoals boekhouding, groothandel, crm, accountancy en projectadministratie. Visma.net is geschikt voor bedrijven vanaf twintig medewerkers en kan via webdiensten worden gekoppeld met elke andere toepassing. “Organisaties kunnen het systeem zelf inrichten op basis van hun bedrijfsprocessen”, aldus Haspels. “Ook kunnen zij al naar gelang de eigen behoeften zelf de indeling van schermen en workflows bepalen. De kostenstructuur is transparant en wordt bepaald op abonnementsbasis. Deze oplossing wordt aangeboden in de vorm van Software as a Service (SaaS) en is verkrijgbaar via onze partners. De eerste klant en launching customer van Visma.net is Falkplan die de cloud-software gebruikt voor zijn online webdiensten. Bij de implementatie is Visma-partner Softmakers betrokken.”

Volgens Haspels vervangt Visma.net webgebaseerde oplossingen die wel 27/7 beschikbaar zijn maar vaak nog te langzaam zijn en waarvan de functionaliteit  veel  te wensen overlaat. “Visma.net is een systeem dat organisaties kunnen inzetten voor honderden gebruikers, terwijl de functionaliteit voldoet aan alle eisen van een middelgrote onderneming. Visma.net biedt crm, erp, finance en logistics. Het cloud-platform heeft standaardservices in huis zoals invoicing, business intelligence, data warehousing, job costing en telebankieren.”

Het nieuwe systeem wordt gehost in het datacenter van Visma, is ISO-gecertificeerd en voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van beveiliging en snelheid. “Omdat Visma.net geheel cloud-gebaseerd is, kunnen managers zoals cfo's, controllers en overige financiële professionals gemakkelijk met de oplossing overweg op hun eigen tablet of smartphone. Ze kunnen veilig werken in de cloud, altijd en overal, op elk device,” aldus Haspels.

Partners
Visma.net wordt uitsluitend via partners verkocht, vervolgt Haspels. “Wij zorgen voor alle techniek rond Visma.net vanuit ons datacenter. Maar het klantcontact ligt voor honderd 100 procent bij onze partners. Waar het mij om gaat, is dat de partner zijn verantwoordelijk neemt en gaat voor die langetermijnrelatie met ons en met de klant. De opstarttijd tot volwaardig  Visma Software-partner is afhankelijk van de eigen inzet. In het algemeen kan een partner rekenen op een opleidingsperiode van drie tot negen maanden, waarbij we een intensieve samenwerking centraal stellen.”

“Onze huidige AccountView- en Mamut-partners zullen graag de slag maken naar Visma.net, maar ik verwacht dat ook nieuwe partners zich zullen melden. We zijn nog op zoek naar nieuwe businesspartners die aan de slag willen met Visma.net,” zegt Haspels. “Ik streef in Nederland naar 250 Visma.net-partners. En dat vraagt om een andere mentaliteit en aanpak. Dit kunnen Microsoft- of Exact-partners zijn die geloven in SaaS en gericht zijn op bedrijfsoplossingen voor middelgrote bedrijven in een bepaald segment, maar ik ben tevens op zoek naar een nieuwe doelgroep, de non-IT-partners. Dat zijn bedrijven die geen software verkopen, maar dienstverlening in de cloud wel een interessante optie vinden. Bijvoorbeeld bedrijven die changemanagement-diensten bieden of consultancybedrijven die actief zijn in het mkb met een specialisme. Ze kunnen dan goede kennispartners zijn in de cloud. Een dergelijke partner kan bijvoorbeeld een aparte online unit starten of focussen op consultancy. Ze verkopen dan minder software of licenties, maar meer abonnementen. We werken samen met partners die de business van de klant kennen. Die bedrijfsprocessen en business rules automatiseren. Deze non-IT-partners kunnen alle technische zaken bij Visma leggen, en met de diensten van  de oplossing  hun klanten ondersteunen hun doelen te bereiken. In 2015 willen we dat vijftig procent van onze klanten werkt met Visma.net. En dat willen we samen met onze partners realiseren.”

ISV en API
Op Visma.net kunnen ander applicaties van ISV’s worden gekoppeld zodat de oplossing uitstekend geschikt is voor verticale markten, zo vervolgt Haspels. “Visma.net kan als public-isv of private-cloudoplossing geleverd worden. Je kunt er dus verticale oplossingen aan toevoegen. Zo kan een ISV een eigen omgeving maken met zijn brancheoplossingen en Visma.net. Dat doen we samen met gespecialiseerde partners. Onze huidige partners gaan we helpen eigen api’s en rollen te geven in cloud-omgevingen. “

“Visma.net is een state-of-the art Platform as a Service met aanvullende diensten waardoor eindelijk ook middelgrote bedrijven de stap naar de cloud kunnen maken, ” vervolgt Haspels. Hij  ziet volop vraag uit de markt en is vol vertrouwen dat samen met partners en value added resellers een complete oplossing geleverd kan worden die alle partijen voordelen biedt. “Niets doen is geen optie, de cloud biedt klanten talloze voordelen en wij zijn er trots op nu al, samen met onze partners, een werkend product te kunnen leveren.”

Door: Witold Kepinski


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!