Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
29-12-2012
Deel dit artikel:

Acer krabbelt in 2012 op na pittig 2011

Volgens Marc Pauly (foto), directeur van pc-leverancier Acer Benelux, is zijn bedrijf weer winstgevend na een pittig 2011. Voor 2013 verwacht hij een uitdagend jaar die hij tegemoet gaat met een nieuwe lichting tablets, notebooks, desktops, lcd-schermen en smartphones. Hierbij moeten besturingssystemen Windows 7, Windows 8 en Android zorgen voor meer vraag. Pauly: “2011 was slecht, maar 2012 is Acer weer winstgevend. Onder andere omdat we een sterke channel hebben.”

Acer heeft een bewogen jaar achter de rug. In 2011 zakte de omzet met 24,4 procent naar 15,7 miljard dollar. Het verlies bedroeg 212 miljoen dollar. De rode cijfers ontstonden onder andere door overtollige voorraden en afschrijvingen in de EMEA-regio. In 2012 wist Acer meer te verkopen in een dalende pc-markt, maar door de prijserosie zakte de omzet begin 2012. Wel is Acer inmiddels een aantal kwartalen op rij winstgevend. 

Gianfranco Lanci
Begin 2012 is er afscheid genomen van het EMEA-managementteam dat onder leiding stond van Gianfranco Lanci. Volgens Marc Pauly wordt er door het nieuwe Europese management veel meer geluisterd naar landenorganisaties. “Het Acer EMEA management is meer multicultureel en er wordt meer geluisterd naar het lokaal management. Lanci en veel van zijn medewerkers zijn inmiddels naar Lenovo vertrokken. Daar heeft Acer geen last van.“

Alternatief
Acer heeft zijn basis in de consumentenmarkt, retail en het mkb. Pauly zegt dat het Acer portfolio nu helemaal klaar is voor grote organisaties, zoals het onderwijs en grootzakelijke bedrijven. "Hierbij werpt Acer zich op als alternatief voor HP en Dell. Er wordt uitsluitend verkocht via channel partners die zich kunnen onderscheiden als Platinum, Gold, Silver, high-performance computing (hpc) of Point partner. Ze krijgen ondersteuning op gebied van sales, zoals een speciale bid-pricing tool. Verder hebben resellers betere toegang tot productinformatie, roadmaps, trainingen en marketingondersteuning. De garanties op pc’s zijn verlengd en er is snel support beschikbaar mocht een pc niet meer doen."

Megan Fox
Acer heeft volgens Pauly zijn websites vernieuwd en mooier gemaakt voor klanten, met nadruk op brandmarketing en development & design zoals de Acer Ultrabook en Touch notebooks. "Voor de marketing van de Aspire S7 Ultrabook wordt actrice Megan Fox ingezet voor commercials. Verder verwacht Acer veel van de Iconia W510 en W700 tablet pc’s, de T2 series LCD monitoren, de zakelijke M3 en M5 notebooks en de Aspire V5, V3 en E1 notebooks. De verkoop van smartphones zijn ook belangrijk, zoals de Liquid, Gallant en CloudMobile smartphones."

Back in business
Met de nieuw producten maakt Marc Pauly zich op voor het nieuwe jaar: “Acer is weer winstgevend geworden in 2012. Ik verwacht wel dat 2013 nog moeilijker wordt dan 2012, met veel druk op de ketel. Maar we hebben de structuur er voor klaar staan met een 100 procent indirecte verkoopmodel. Resellers verkopen onze hardware of diensten aan klanten die kunnen profiteren van een breed portfolio, die Acer voor alle budgetten te bieden heeft. Acer is back in business.”

Door: Witold Kepinski


Terug naar video overzicht

Tags

Mobility
Mobility