Redactie - 12 januari 2013

ShoreTel wil alternatief zijn voor Cisco en Avaya


ShoreTel, een Amerikaanse leverancier van unified communications (UC) en VoIP-oplossingen die uitsluitend via het kanaal verkoopt, heeft afscheid genomen van distributeur Avnet en is in zee te gaan met Ingram Micro en ScanSource. Adrian Hipkiss (foto), managing director EMEA, wil met deze nieuwe distributeurs meer telecom- en IT-resellers aan zich binden die de ShoreTel UC-platform oplossing in het mkb en de enterprise willen verkopen. Bijvoorbeeld resellers, systeem integratoren of VARs die al IP-telefonie unified communications van andere merken zoals Avaya of Cisco verkopen, maar ShoreTel als een alternatief willen bieden.

100 tot 1000 werkplekken
ShoreTel is een opkomende telecomleverancier die het afgelopen jaar in de EMEA-regio met ruim 32 procent in omzet groeide. In Noord-Amerika behoort ShoreTel tot de drie best verkochte IP-merken. ShoreTel heeft een breed VoiP- en UC-aanbod, onder andere door de overname van hostingspecialist M5 Networks en het mobiele platform van Agito Networks. ShoreTel verkocht tot voor kort aan het mkb, maar steeds meer bedrijven met meer dan 500 tot 1000 werkplekken kiezen voor ShoreTel, aldus Hipkiss. “Onze klanten zijn organisaties met 100 tot 1000 werkplekken.”

Ingram Micro en Scansource
ShoreTel biedt klanten de mogelijkheid om alle voice-, video-, messaging- en datacommunicatie te integreren in hun eigen bedrijfsprocessen, aldus Hipkiss: “Via distributeurs Ingram Micro en Scansource biedt ShoreTel bundels op maat aan resellers. Deze oplossingen werken on-premise en in de cloud. ShoreTel ondersteunt samen met de distributeurs de reseller met leads, marketingondersteuning, traingingen, point-of-sale, incentives en rebates, demonstratieapparatuur en inruilacties.”

LifeSize, Polycom, Microsoft Lync, Apple iOS, Android, Blackberry
De oplossingen van ShoreTel werken met andere telecom en audio/video oplossingen, zoals van LifeSize en Polycom of de UC-oplossingen van Microsoft Lync. De ShoreTel Mobility oplossingen ondersteunen PBX- en UC-toepassingen voor mobiele clients, zoals de Apple iOS iPhone en iPad, Android smartphones en BlackBerry’s. De ShoreTel Mobility oplossing past in een Cisco of Avaya infrastructuur.

Advanced Solutions
Remco van Zutphen, business development manager Unified Communications bij Ingram Micro, is enthousiast over de samenwerking met Shoretel dat prima binnen de Advanced Solutions strategie van Ingram Micro past. “Het is een vernieuwende leverancier die onze resellers nieuwe verkoopkansen biedt. Binnen Ingram Micro hebben we een speciaal team geformeerd rondom UC en daar plukken we nu de eerste vruchten van.”


Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!