Redactie - 19 januari 2013

Drupal-specialist Acquia krijgt flinke kapitaalinjectie


Acquia, een support specialist voor Drupal, een open source content management system, verstevigt zijn sales en marketing strategie nadat het 30 miljoen dollar heeft opgehaald tijdens een nieuwe investeringsronde. Hierbij wil Acquia verder groeien met channel partners die de geïntegreerde content, community en e-commerce oplossingen kunnen verkopen aan eindgebruikers.

KPN
Acquia, opgericht door de Belg Dries Buytaert, haalde onlangs extra 30 miljoen dollar op bij diverse investeerders waaronder Investor Growth Capital en Goldman Sachs. Acquia treedt op als dienstenleverancier met cloud-gebaseerde oplossingen voor Drupal-gebruikers. Wereldwijd groeit Acquia, waarbij de omzet jaarlijks verdubbelt. In 2011 was dat al 21,8 miljoen dollar. De Drupal-specialist heeft grote klanten zoals Twitter, Al Jazeera, NBC, AEGON, KPN, de Wereldomroep, de Europese Commissie en de Amerikaanse overheid. Dit jaar werd Acquia door het business magazine Inc. uitgeroepen tot snelst groeiende softwarebedrijf van de Verenigde Staten.

Red Hat
Jim Shaw, de Europese baas van Acquia, zegt dat bij de Drupal community 14.000 actieve ontwikkelaars en 700 leden betrokken zijn. “Het levendige community. Drupal is een schaalbare architectuur, waarmee snel modules aan te maken zijn. Buytaert zag een aantal jaren terug dat er een commercieel ondersteuningsmodel voor Drupal nodig was, zoals Red Hat dat levert voor Linux. Daarvoor is Acquia opgericht om van Drupal een succes te maken. Dat doen we met een netwerk van services, zoals support en site-monitoring tools. We kunnen websites verbeteren met Acquia search technologie en het is snel te integreren met Google. We leveren dashboards voor websites via onze cloud, de Amazon cloud of een netwerk van partners. Zo levert partner New Relic tools voor het monitoren van een Drupal cms. Met het SaaS platform Drupal Gardens kan je eigen site opbouwen zonder in Drupal te coderen. Drupal in het algemeen kan je via de cloud of in je datacenter gebruiken en beheren. “

World Press Photo
Wilfred Harbers (foto), regional director van Acquia Benelux en Nordics, zegt in Nederland te willen groeien met channel partners. “Acquia heeft een partner programma dat belangrijk is voor de community die websites bouwt. We werken wereldwijd nauw samen met 500 partners. In de Benelux hebben we partners zoals Sogeti, Dataflow, One Shoe, Ibuildings, Dutch Open Projects (DOP) en Capgemini . Zij bieden embedded Acquia en Drupal oplossingen aan hun klanten die snel goede websites kunnen bouwen, onderhouden en beheren. Dat zijn klanten zoals SWIFT, AEGON, Mobistar en World Press Photo.”

Drupal open Web Experience Management
Shaw zegt dat het nieuwe kapitaal van 30 miljoen dollar onder andere wordt gebuikt voor verdere groei in Europa, waaronder Nederland. “We gaan onze sales en marketing team uitbreiden, omdat we zien dat steeds meer chief marketing officers (cmo’s) interesse hebben in onze oplossingen. In 2013 hebben 40 tot 45 mensen in dienst voor de EMEA-regio. Daarnaast gaan we meer investeren in producten zoals Drupal open Web Experience Management (openWEM), met meer personalisatie en media management. Hierbij wordt content geoptimaliseerd voor business doeleinden.”

Door: Witold Kepinski

  

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!