Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
26-01-2013
Deel dit artikel:

Atlantis Computing optimaliseert virtuele desktops


Sinds begin 2012 is Werner van Unen (foto) directeur van Atlantis Computing Europa. Het Amerikaanse Atlantis Computing levert storage software, die voor een hoge performance van virtuele desktops (vdi) zorgt. “Atlantis verkoopt via channel partners die een kosteneffectieve vdi aan hun klanten willen leveren”, aldus Van Unen.

Windows
Atlantis Computing wordt geleid door ceo Bernard Harguindeguy en heeft een aantal investeerders zoals El Dorado Ventures, Partech International en Cisco Systems. Het hoofdkantoor staat in het Californische Mountain View. Atlantis levert ILIO storage software. Van Unen: “Hiermee worden Input/Output Operations Per Second (IOPS) kwesties opgelost bij het implementeren van VDI. Dat komt omdat Windows XP en Windows 7, die ontworpen zijn om te werken met lokale dedicated opslag, in een VDI-omgeving voor veel meer IO verkeer zorgen vanwege gedeelde storage omgeving. Daarvoor zijn meer harde schijven en controllers nodig voor het garanderen van een hoge performance.”

ILIO Diskless VDI
De Atlantis ILIO appliance slaat de storage IO op in het cache-geheugen en zorgt ook voor inline deduplicatie, aldus Van Unen. “Het IO verkeer kan hierdoor tot 90 procent worden gereduceerd. Hierdoor vormen harde schijven niet langer de bottleneck bij performance problemen. VDI prestaties een boost en er is minder high performance, zoals ssd arrays, storage nodig. Met de Atlantis ILIO Diskless VDI is er zelfs geen fysieke storage meer nodig. De virtuele machines (VMs) draaien dan in het geheugen.”

Channel Partners
Atlantis ILIO wordt aangeboden als virtuele appliance en draait op andere hypervisors en virtualisatie software van Citrix, Microsoft, Quest en VMware. In Nederland wordt de software van Atlantis Computing verkocht door channel partners zoals Qwise, SBC Solutions, PepperByte, PQR, Login Consultants en FlexVirtual. Van Unen: “Ook grote leveranciers wederverkopen Atlantis ILIO, zoals IBM en Dell. Een referentieklant is service provider Colt dat Atlantis en VMware combineert in zijn datacenter.”

Volgens Van Unen kunnen organisaties en channel partners met Atlantis storage intensieve servers en cloud applicaties betere beheren tegen lage kosten. “Bijvoorbeeld big data, databases en op maat gemaakte bedrijfskritische applicaties. De kosten voor het uitrollen van virtuele desktops worden goedkoper met een startprijs 150 dollar per virtuele desktop.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar video overzicht