Redactie - 02 maart 2013

F5 Networks legt focus op Security, Cloud, Mobility


F5 Networks, leverancier van application delivery networking (adn) en load balancing oplossingen, heeft een goed 2012 achter de rug. De totale jaaromzet voor het fiscale gebroken boekjaar 2012 is 1,38 miljard dollar. Dat is groei van 20 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het netto-inkomen over 2012 steeg naar 275,2 miljoen dollar. In 2013 wil het netwerkbedrijf verder groeien op het gebied van security, cloud, mobility en de application delivery controller (adc) markt. Dit zegt Rene Oskam (foto), Director Sales bij F5 Benelux.

F5 staat bekend om zijn BIG-IP switches, het TMOS besturingssysteem en de Viprion application delivery controllers die snelheden halen tot wel 160 Gbps. Deze producten worden ingezet ter ondersteuning van datacenters, infrastructuren en applicatie optimalisatie. “De F5 oplossingen vinden altijd al aftrek bij telco’s, service providers en datacenter dienstverleners. We zien nu een snelle groei bij enterprise klanten en overheden die F5 oplossingen aanschaffen”, aldus Rene Oskam.

Oskam vervolgt: “F5 verkoopt voor 100 procent indirect via resellers en systeem integrators zoals Securelink, ION-IP, Pinewood, Dimension Data, Motiv en ISIT-Telindus. Distributeurs zijn Westcon Security, Avnet en ComputerLinks.” Het team van F5 Benelux is ook versterkt, aldus Oskam. “Zo is André van Buiten aangetrokken die voorheen bij Radware werkte. Geert Nobels, voorheen werkzaam bij F-Secure, is aangetrokken als F5 accountmanager voor België en Luxemburg. Daar werkt hij met channel partners zoals Belgacom, Dimension Data en Securelink.”

Security
In 2013 wil het netwerkbedrijf verder groeien op het gebied van security, aldus Oskam. “F5 ziet meer vraag naar zijn BIG-IP ADN portfolio, die uitgebreid is met de security modules Application Security Manager (ASM), Access Policy Manager (APM) en dns-security. F5 zet sterk in op het centraal beveiligen van het netwerk, applicaties, data en gebruikers. We bieden een IT-gebaseerde service die IT-infrastructuren beschermt tegen aanvallen van verdachte IP-adressen. De IP Intelligence-services combineren informatie uit verschillende internetbronnen om IP-verzoeken te analyseren en bedreigingen te identificeren. Daarnaast introduceert F5 DNS-services die slim omgaan met DNS-queries en applicatieverzoeken om zo infrastructuren te consolideren en end-to-end bescherming te bieden voor DNS-systemen. Met de nieuwe IP Intelligence Service kunnen klanten uiteenlopende detectietools gebruiken, kwaadaardige IP-adressen blokkeren en de performance naar wens instellen dankzij F5’s BIG-IP Application Security Manager en iRules technologieën.”

Unity channel programma
IT-dienstverleners die F5 security verkopen krijgen bij de verkoop steun via het programma Vault, onderdeel van het Unity channel programma, aldus Oskam. “Deelnemende partners ontvangen technische training, verkoopondersteuning en incentives om de inzet van F5's beveiligingsoplossingen te vergroten. Verder is er een dealregistratie.”

Mobility
F5 speelt ook in op de groeimarkt die mobility heet met delivery oplossingen voor mobiele apparatuur. Oskam: “Hierbij werkt F5 nauw samen met HP dat al F5 application delivery network (ADN) producten gebruikt bij virtuele en netwerkbeheeroplossingen waarbij HP's Intelligent Management Center software wordt gebruikt.”

Cloud
Naast security biedt F5 steeds vaker cloudoplossingen, aldus Oskam. “F5 levert componenten voor cloud providers in virtuele edities, met een pay-as-you-grow model. Dat wordt gedaan met het F5 Cohesion programma. F5 partners krijgen dan een tweejaarlijkse recurring commissie voor broker deals die ze maken voor F5 en infrastructure-as-a-service partners, die gebruik maken van F5's Cloud Licensing Programma.”

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!