Redactie - 06 april 2013

‘Nimble Storage is een channel company’


Nimble Storage, een Amerikaanse aanbieder van flash-enabled hybride disk en solid-state drive systemen, zegt het afgelopen gebroken fiscale boekjaar met 400 procent in omzet is gegroeid. Het aantal klanten verviervoudigde naar 1100. Het bedrijf uit het Californische San Jose zegt op koers te liggen om een omzet van 100 miljoen dollar te halen. Daarnaast hoopt Nimble binnen anderhalf jaar een beursgang te doen. “De verkoop van Nimble oplossingen gaat uitsluitend via channel partners”, aldus Suresh Vasudevan (foto), ceo van Nimble Storage.

Exchange
De Nimble arrays zijn van de grond af ontworpen om een platform te bieden voor bedrijfskritische applicaties, zoals Microsoft Exchange en VDI, door gebruik te maken van flash-geheugen in combinatie met high-capacity schijven. Daarnaast levert Nimble WAN-efficiënte replicatie waarmee bedrijven van elke omvang een kosteneffectieve disaster recovery (DR) oplossing kunnen creëren. Nimble neemt het op tegen Dell, NetApp, EMC en kleinere flash storage leveranciers, zoals Fusion-IO. Gartner heeft Nimble recentelijk geplaatst in de Magic Quadrant: de Visionaries quadrant of the General-Purpose Disk Arrays Magic Quadrant.

Flash
Nimble heeft inmiddels een kapitaalinjectie van 98 miljoen dollar gekregen van Sequoia Capital, Accel Partners, Lightspeed Venture Partners, Artis Capital Management en GGV Capital. Deze investeerders geloven dat klanten meer flash storage oplossingen aanschaffen. Nimble biedt een hybride oplossingen dat bestaat uit flash en harde schijven. Dat is een markt dat jaarlijks 15 procent groeit. Het bedrijf neemt het op tegen partijen zoals EMC en NetApp.

Next storage architectuur
Suresh Vasudevan, ceo Nimble Storage, zegt in een gesprek met Dutchitchannel.nl dat zijn de flash-enabled hybride disk en solid-state drive zeer flexibel zijn in te zetten voor opslagtaken. Vasudevan heeft veel keniis van de storage business. Hij werkte eerder bij NetApp en Omneon. Daarna werd hij ceo van Nimble dat is opgericht door Varun Mehta en Umesh Maheshwari. “Nimble biedt een next storage architectuur in een post-flash tijdperk. OInze systemen bieden klanten meer opslagcapaciteit en een veel hogere performance, zoals voor OnLine Transaction Processing (OLTP), SQL Server, Exchange, SharePoint, virtuele machines (VM’s) en Virtual Desktop Infrastructure (VDI)”, aldus Vasudevan. “Daarnaast biedt Nimble een snelle back-up en recovery die maar een paar minuten duurt. We beschermen hierdoor bedrijfskritische applicaties. Verder houdt onze systemen in de gaten dat alles goed loopt en bijvoorbeeld apparatuur niet oververhit raakt.”

Scale to fit
Nimble heeft het afgelopen jaar een aantal nieuwe producten op de markt gezet, zoals de Scale-to-fit storage oplossingen. Scale-to-fit storage bestaat uit de CS400 storage arrays, de ES Series expansion shelves en het vernieuwde besturingssysteem Nimble OS 2.0. “Met de Scale-to-fit architectuur van Nimble Storage kunnen organisaties capaciteit en performance van hun storage arrays schaalbaar inrichten tegen lage kosten”, aldus Vasudevan. “Nimle levert verder samen met netwerkleverancier Cisco en virtualisatieleverancier VMware de nieuwe SmartStack referentiearchitectuur die Virtual Desktop Infrastructure (VDI) ondersteunt.” De oplossing heeft een startprijs van 43 dollar per werkplek en ondersteunt zo’n 1000 gebruikers per 3U Rack Space in het Data Center, aldus Vasudan.

CommVault
Nimble Storage werkt verder samen met CommVault die zijn Simpana-snapshotmanagementsoftware integhreert met de Nimble Storage CS-Series-arrays. Dat gebeurt binnen het CommVault IntelliSnap Connect Program. Als IntelliSnap Connect-partner heeft Nimble Storage toegang tot de API’s van CommVault voor snapshotmanagement. “Door deze samenwerking moeten back-up- en recovery-prestaties bij eindgebruikers toenemen”, aldus Vasudevan. De oplossing is schaalbaar tot duizenden snapshots en integreert applicatiebewuste bescherming en datadeduplicatie voor verschillende hypervisors, besturingssystemen en applicaties als VMware, Microsoft Exchange, SharePoint, SQL Server, Microsoft-, Oracle-, IBM- en SAP-databases en Windows-, Linux- en Unix-bestandssystemen.

Benelux
Alle producten van Nimble worden uitsluitend via channel partners zoals VARs en service providers verkocht. In Nederland wordt Nimble Storage vertegenwoordigt door Arjen Koen, sales manager Benelux. Hij heeft veel kennis van de channel en werkte eerder bij NetApp, EMC en Data Domain. De distributie verzorgd door Exclusive Networks Netherlands uit Zoetermeer. Resellers zijn onder andere Kender Thijssen (Detron) en PQR. Vasudevan: “Nimble is een echte channel company.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!