Copaco Yours biedt compleet portfolio aan logistieke diensten
24-04-2013

Copaco Yours biedt compleet portfolio aan logistieke diensten


ICT distributeur Copaco heeft al jaren een optimaal ingericht logistiek proces op het gebied van voorraad handeling, beheer, beschikbaarheid en leveringen tot aan de voordeur. Dit logistieke proces gaat Copaco nu ook voor haar partners binnen het channel, te weten resellers én leveranciers, beschikbaar stellen. Onder de naam Yours biedt Copaco een compleet pakket aan diensten waarbij partners op logistiek gebied geheel ontzorgd kunnen worden én waarbij aanzienlijke kostenbesparingen worden gerealiseerd. “Laat onze marktpartijen zich focussen op hetgeen ze goed in zijn en waar ze groot mee zijn geworden”, aldus Jasper de Wit (foto), Product Manager Business Services bij Copaco. “Wij zijn sterk in logistic fulfilment: warehousing, transport en value add services, en willen onze partners dan ook graag laten profiteren van onze efficiency die we weten te bereiken, alsmede de schaalvoordelen waarmee we kostenbeparingen realiseren”.

Schaalvoordelen
Copaco biedt in haar value add propositie, naast bijv. het 2tCloud platform, al jarenlang logistieke diensten aan haar partners aan. Van kortstondige projecten tot aan outsourcing van de complete logistiek. “Partijen profiteren daarbij van de schaalvoordelen die Copaco kent, maken hun vaste kosten variabel en wij groeien of krimpen met onze partners mee”, aldus de Wit. Met de drie Yours varianten, YourStock, YourProjects en YourLogistics, speelt Copaco in op de vraag naar een goed scorend logistiek proces, waarmee klanttevredenheid en dan ook loyaliteit te behalen is.

YourStock
“Met YourStock richt Copaco zich op marktpartijen die tijdelijk op zoek zijn naar (extra) warehouse capaciteit. Bijvoorbeeld om aan het einde van een kwartaal een mooi inkoopvoordeel te behalen door groot in te kopen”, aldus de Wit. Indien de reseller geen eigen opslagruimte heeft, kan hij zijn goederen opslaan bij Copaco. De reseller blijft eigenaar van zijn goederen en Copaco plaatst deze tijdelijk in een speciaal voor de partner gereserveerde ruimte in het beveiligde (BORG4) centrale magazijn en zijn daarbij goed verzekerd. Van daaruit bestaat de mogelijkheid om goederen via deelleveringen richting zijn eigen klanten te versturen. De basis hierbij is simpel: een vergoeding voor inslag, uitslag, transport en een dagelijkse vergoeding voor de opslag in het magazijn.

YourProjects
YourProjects is geschikt voor het uitvoeren van projecten met value add services, zoals installatie, configuratie, verpakken, bundelen, customizen of speciaal vervoer. De Wit: “onze partners, leveranciers en resellers, maken hierbij gebruik van onze technische kennis, benodigde certificeringen en uitgebreide netwerk rondom IT/Telecom products”. Copaco neemt hierbij zowel grote als kleine projecten aan. Partners binnen zowel de enterprise als consumer markt liften hierbij mee op de hoge kwaliteit van dienstverlening, snelle doorlooptijden en flexibiliteit die Copaco biedt.

YourLogistics
Copaco verwacht verder veel van YourLogistics, aldus de Wit. “Hiermee zijn channelpartners in staat om hun gehele logistieke proces uit te besteden, waardoor er ruimte ontstaat om te focussen op core business. Fysiek komen de goederen in ons centrale magazijn te staan, maar de partner behoudt zelf de controle over zijn eigen goederen”. Copaco biedt dan ook een virtueel magazijn, online tooling en diverse rapportagevormen hierbij aan. Er wordt gewerkt met een dedicated team en iedere klant krijgt één centraal aanspreekpunt. Copaco biedt haar partners daarbij een schaalbaar kostenmodel op basis van pay per usage aan.

“Omdat de goederen van de klant in ons centrale magazijn liggen, zijn onze partners ook prima in staat om gebruik te maken van onze value add services die wij bieden. De kracht van Copaco is dat wij kennis hebben van wat er ‘in de doos’ zit en snel kunnen schakelen”, aldus de Wit. De warehouse management oplossing geeft near- realtime inzicht in voorraad en magazijn bewegingen. Vanuit het dashboard zijn vele rapportage vormen beschikbaar en het Warehouse Management Systeem kan makkelijk gekoppeld worden aan ERP systemen die de partners van Copaco gebruiken. De partners ontvangen hierbij verder 1e lijns support en services vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven. “In feite werken wij als een verlengstuk van de organisatie van onze partners”.

Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht