Nutanix levert storage en server in één totaaloplossing
01-06-2013

Nutanix levert storage en server in één totaaloplossing


Terach distribueert Nutanix, een Amerikaanse leverancier die servers en storage in één oplossing biedt. De distributeur wil met de Nutanix technologie resellers aanspreken die met storage, big data en virtualisatie bezig zijn. Terach, dat gespecialiseerd is in security, networking, storage en datacenter oplossingen, verzorgt tevens de business development voor Nutanix in de Nederland. “De samenwerking met Nutanix stelt Terach nog beter in staat zijn klanten een geïntegreerde totaaloplossing op maat te bieden”, aldus Warner Nedermeijer, managing director en oprichter van Terach. Om de globale groeidoelstellingen verder te benadrukken zal per 1 juni 2013 Nutanix officieel starten in Nederland. Patrick van de Werken zal worden aangesteld als Regional (Sales) Director. Daarnaast is onlangs Raymon Epping aangesteld als Senior System Engineer.

Nutanix biedt resellers een geïntegreerde storage en compute technologie die nu bij distributeur Terach verkrijgbaar is, aldus Warner Nedermeijer. “Nutanix biedt een modern en compleet cluster voor virtualisatie, waarbij een Storage Area Network (SAN) niet meer nodig is. De trend is dat compute en storage op één platform gaan draaien. Daar is steeds meer vraag naar en met Nutanix speelt Terach daarop in.”

SAN-loos
Jan Ursi (foto), Director EMEA van Nutanix, vervolgt: “De vraag naar Nutanix nieuwe generatie geïntegreerde storage en compute oplossing voor het SAN-loos datacenter groeit erg snel. Nutanix is vanuit technologisch perspectief een ‘disrupting technology’. Veel mensen dachten dat de traditionele server en storage markt vol was, maar dat is niet het geval nu Nutanix is gekomen met een systeem dat server en storage integreert, combineert en virtualiseert. Nutanix biedt resellers een radicale eenvoud van configuratie, installatie en onderhoud. Je kunt met Nutanix schaalbaar datacenters vergroten of verkleinen op basis van het scale out principe. Met klassieke san moet je gelijk groot schalen. Nutanix optimaliseert hardware automatisch met de beste performance voor een cloud of vdi omgeving. Inmiddels gebruiken grote klanten zoals eBay, Starbucks en PWC de Nutanix technologie in hun datacenters.”

De goede reputatie van Terach, gekoppeld aan een portfolio van innovatieve partners, is een unieke en perfecte combinatie om de groeidoelstelling van het Nutanix team en technologie te verwezenlijken, aldus Ursi. “Terach kan met Nutanix hun kanaal sneller laten groeien met bovendien betere marges. Dat heeft Terach al eerder laten zien met de EMC Isilon storage oplossingen. De mensen en het team van Terach hebben veel waarde voor het IT-kanaal. Tegelijkertijd stimuleren ze de vraag bij de eindgebruiker.”

Google, Amazon, Facebook, Twitter
Nutanix levert het Virtual Computing Platform. Het betreft een next-generation geconvergeerd datacenter oplossing, waarbij de server laag (‘compute’) en de storage laag worden geconsolideerd tot een geïntegreerd gevirtualiseerd datacenter platform, zonder dat er gebruikt wordt gemaakt van een SAN. Nutanix is hierbij geïnspireerd door de ‘SAN-less’ gedistribueerde systemen van Google, Amazon, Facebook en Twitter. Nutanix heeft op basis daarvan een gecombineerd server en storage systeem voor ondernemingen, overheidsorganisaties en service providers ontwikkeld. Het gaat hierbij om de Nutanix Complete Cluster oplossing die bestaat uit Nutanix OS 3.0 software en de nieuwe hardwarereeks NX-3000. Deze NX-3000 oplossing maakt gebruik van standaard hi-performance hardware zoals octo-core Intel CPU’s, Fusion-io interne PCI-e Flash-kaarten, Seagate SSD en HDD, en 10GbE netwerk koppelvlakken die zorgen voor een lage latency, hoge bandbreedte en een hoge io performance.

Nutanix compute cluster
“Het Nutanix compute cluster is een virtual computing platform”, aldus Ursi. “Dat wil zeggen dat het een server is die op een virtuele manier in zijn eigen storage voorziet. VMware is hierbij een belangrijke partner voor ons. VMware adviseert Nutanix proactief voor datacenter- en desktopvirtualisatie. We werken ook nauw samen met Citrix, dat Nutanix heeft gecertificeerd voor desktopvirtualisatie. Er komt binnenkort ondersteuning voor Microsoft Hyper-V. Nutanix is overigens hypervisor onafhankelijk; we ondersteunen ook de Kernel-based Virtual Machine (kvm) voor Linux.”

Big Data, Hadoop en VDI
Volgens Ursi kunnen resellers, service providers en systeem integratoren met Nutanix zich beter in de markt onderscheiden van collega’s die losse servers en storage oplossingen aanbieden. “De Nutanix oplossing is bijzonder eenvoudig toe te passen in vergelijking met de traditionele datacenter infrastructuren. De modulaire bouwstenen maken het mogelijk om vanuit een eerste instantie kleine installatie stapsgewijs door te groeien naar grote ‘enterprise-ready’ clusterinstallaties voor onder andere server virtualisatie, virtual desktop initiatieven, disaster recovery, test- en ontwikkelingstoepassingen, Big Data en Hadoop projecten."

Nutanix heeft drie toepassingsgebieden
Er zijn volgens Jan Ursi drie toepassingsgebieden voor Nutanix. “Ten eerste is Nutanix geschikt voor een private cloud, voor organisaties die snel een gevirtualiseerd datacenter in de lucht willen hebben. Ten tweede is Nutanix uitermate geschikt voor desktopvirtualisatie op basis van VMware en Citrix omwille van de kostenefficiëntie en hoge IOPS (Input/Output Operations Per Second) die een betaalbare goede gebruikerservaring garandeerd. Ten derde is big data een toepassingsgebied waarvoor Nutanix in te zetten is. Je kunt snel grote hoeveelheden data verwerken en analyseren. Alle capaciteit en performance voor big data analyses wordt in combinatie met Hadoop beschikbaar gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van het Nutanix gedistribueerd cluster concept om de beste resultaten te halen.”

Terach Sales, Support en Trainingen
Naast Nutanix is Terach distributeur van onder andere Aruba Networks, EMC Isilon, FireMon, Rapid7, SourceFire, Silver Peak, Palo Alto Networks, Quantum, Whiptail, WatchGuard, A10 Networks en Trustwave. Terach verzorgt tevens demonstraties en evaluaties, sales support, trainingen en opleidingen (Terach PRO-SERV).

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage