Rapid7 geeft snel inzicht in risico's IT-infrastructuur
01-06-2013
Deel dit artikel:

Rapid7 geeft snel inzicht in risico's IT-infrastructuur


Rapid7, leverancier van IT security risk management software oplossingen, heeft een partnerovereenkomst getekend met kennisdistributeur Terach voor de Benelux markt. Terach biedt hierbij de Rapid7 Metasploit (opensource) penetratie testing en Nexpose vulnerability management oplossingen aan resellers, systeem integrators en service providers.

Rapid7 biedt Security Risk Intelligence oplossingen waarmee de eindgebruiker een nauwkeurig inzicht krijgt in de risico's van de totale IT-infrastructuur, de IT-gebruikers en de bedreigingen van buitenaf. Hierdoor kunnen ze hun bedrijfskritische zakelijke eigendommen nog beter beschermen. Dankzij de unieke 'contextuele risico score' kunnen organisaties heel eenvoudig prioriteiten stellen om de risico’s te verhelpen, aldus Terach en Rapid7.

SIEM
Warner Nedermeijer, managing director van Terach, zegt dat Rapid7 voor resellers interessant is. “We bieden een breed security portfolio. We bieden een ecosysteem van producten die op elkaar aansluiten. Binnen het ecosysteem was Rapid7 de ontbrekende schakel in het geheel. Gedreven vanuit onze klant hebben we gekozen voor Rapid7, omdat security vandaag de dag een integraal onderdeel is, een IT-strategie bij bedrijven en overheden. Hierbij is het van belang dat ze een nauwkeurig inzicht krijgen in werkelijke bedreigingen en daardoor bedrijfskritische zakelijke eigendommen nog beter kunnen beschermen. Met Rapid7 kunnen channel partners aan klanten de beste IT security risk management software leveren. Ze kunnen met Rapid7 zien of zaken in een infrastructuur makkelijk te kraken zijn of niet.”

Integratie
Volgens Alexander Draaijer (foto), vice president EMEA van Rapid7, geven de Rapid7 risk assessment oplossingen eindgebruikers inzicht waar mogelijke security risico’s in de IT-infrastructuur liggen. "Gebruikers weten daardoor wat voor gevaren ze kunnen verwachten. Daarnaast helpen onze oplossingen op een unieke manier prioriteiten te stellen als het gaat om het verhelpen van de risico’s."

Rapid7 focust zich op vulnerability management en penetratie testen. De Rapid7 Nexpose vulnerability management en opensource-gebaseerde Metasploit penetratie testing integreren naadloos met SIEM en intrusion detection and prevention (IDP/IPS) oplossingen die door Terach in de Benelux markt worden aangeboden, aldus Draaijer: "Onze gratis producten worden meer dan een miljoen keer per jaar gedownload en worden versterkt door meer dan 200.000 actieve leden van onze opensource security community. Rapid7 is erkend als een van de snelst groeiende beveiligingsbedrijven door Inc Magazine en gerangschikt op als nummer 1 'Top Place to Work' door de Boston Globe. Onze producten hebben de hoogste waardering gekregen van Gartner en Forrester."

Lead generation
Rapid7 werkt nauw samen met Terach om partners te ondersteunen op het gebied van sales, marketing en trainingen. “Zo is er ondersteuning met technische trainingen en lead generation programma’s. Terach ondersteunt channel partners met installatiediensten”, aldus Nedermeijer. Hij vervolgt: “Resellers kunnen van ons toegevoegde waarde verwachten. We hebben een interessant end-users portfolio waar we een stukje direct touch doen, waardoor Rapid7 meer bekend raakt onder IT-beslissers. De verkoop en installatie wordt altijd door onze resellers gedaan.”

Contextuele risico’s
Alexander Draaijer vervolgt: “Terach heeft veel kennis, expertise en een interessant productportfolio dat uitstekend aansluit op de Rapid7 security oplossingen. Terach geeft bijvoorbeeld veel advies over Rapid7 beveiligingsproducten die goed integreren met SourceFire, leverancier van Intrusion Prevention (IPS) en Intrusion Detection (IDS). Met Rapid7 kunnen resellers bij hun klanten contextuele risico’s in kaart brengen en snel oplossen. Resellers kunnen de oplossingen in de vorm van software of als appliance van Rapid7 verkopen. Dat kan kleinschalig tot meer dan een miljoen ip-adressen. We hebben inmiddels een aantal resellers in Nederland die onze oplossingen aan klanten verkopen. Onze resellers krijgen ondersteuning van onze channel manager, security engineers en andere specialisten. We bieden Level 1 tot en met 3 support. We willen echter vooral dat resellers supportdiensten aan hun klanten leveren. Terach biedt hiervoor trainingen, zodat resellers in staat zijn hun klanten te ondersteunen.”

Terach Sales, Support en Trainingen
Naast Rapid7 is Terach distributeur van onder andere Aruba Networks, EMC Isilon, FireMon, Nutanix, SourceFire, Silver Peak, Palo Alto Networks, Quantum, Whiptail, WatchGuard, A10 Networks en Trustwave. Terach verzorgt tevens demonstraties en evaluaties, sales support, trainingen en opleidingen (Terach PRO-SERV).

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security