'NetApp biedt complete infrastructuur'
30-05-2013

'NetApp biedt complete infrastructuur'


NetApp biedt via zijn channel partners de geconvergeerde infrastructuur oplossing FlexPod aan enterprise klanten. Deze referentie architectuur verenigt kantoor, datacenter- en openbare cloud-infrastructuren. Sinds eind 2012 biedt NetApp de ExpressPod, een mkb-variant van de FlexPod. Volgens Peter Wilbrink, country manager van NetApp Nederland, is het FlexPod en ExpresPod aanbod een interessante business voor partners die een complete oplossing van infrastructuur, software en diensten aan klanten leveren. “Partners kunnen applicatieplatformen op  complete infrastructuur van NetApp laten landen.” 


Peter Wilbrink is al bijna tien jaar bij NetApp in dienst. Hij was channel manager voordat hij country manager werd. Eerder was hij werkzaam als NetApp account manager voor Shell, een klant van NetApp en service provider T-Systems . Wilbrink is nu drie jaar verantwoordelijk voor de sales organisatie Nederland, waarbij nauw wordt samengewerkt met channel partners. Volgens Wilbrink liggen er veel business kansen met de FlexPod die niet alleen hoogwaardige technologie levert, maar ook zakelijke processen optimaliseert. “FlexPod is een flexibele totaaloplossing die bestaat uit NetApp storage en Cisco UCS oplossingen en die onder een unified management system wordt beheerd. FlexPod is geschikt voor virtualisatiesoftware van VMware, Microsoft Hyper-V en Citrix. ”FlexPod is een standaard infrastructuuroplossing die inspeelt op de wens van IT-beslissers en CIO’s voor meer agile en schaalbare storage die past in een cloud infrastructuur, aldus Wilbrink. “Bij dataopslag gaat het tegenwoordig niet meer uitsluitend om goed werkende storage en data management, maar om een hele infrastructuur die efficiënt moet functioneren. Voorbeelden zijn applicaties van SAP, Oracle en Microsoft.”

Business processen
FlexPod oplossingen worden verkocht via een selecte groep channel partners, zoals service providers, systeem integratoren en VARs, vervolgt Wilbrink  “Zij zorgen met FlexPod ervoor dat kantoren, datacenter en cloud met elkaar verbonden zijn. Partners zijn voor NetApp de verbindende factor. Zij hebben kennis om een goede interne, externe of cloud infrastructuur aan klanten te bieden. Hoe groter de flexibiliteit van de infrastructuur, hoe makkelijker het is voor de partners en hun klanten om applicaties daarop te installeren. Daar zit de toegevoegde waarde van de partner voor de klant, zowel qua kennis en qua technologie, als in bedrijfsprocessen, waarbij een totaaloplossing wordt geleverd. De FlexPod past uitstekend in een go-to-market strategie van een klant. Hierbij wordt IT meer geïntegreerd in business processen.”

ING
Volgens Wilbrink is de FlexPod  een totaaloplossing waarbij de partner kennis heeft van NetApp, Cisco, VMware en Microsoft . “NetApp biedt en totaaloplossing met een goede architectuur en dat zonder risico. Wij bieden gevalideerde oplossingen. De partners kunnen de FlexPod snel bij klanten implementeren. Dat leidt tot een versnelling en optimalisatie van business processen. Zo heeft channel partner Dimension Data aan ING Direct een FlexPod geleverd. ING Direct heeft nu een flexibel systeem voor het snel testen en ontwikkelen van applicaties, zonder dat er steeds nieuwe infrastructuur nodig is.”

Volgens Wilbrink kunnen partners FlexPod zelf integreren en onderhouden, eventueel in samenwerking met andere channel partners. “Je hebt partners die alleen op applicatieniveau diensten leveren. Die laat dan een andere partner de infrastructuur doen. Grotere infrastructuur partners zoals Telindus-ISIT, Proact, PQR en Imtech, kunnen totaaloplossingen aanleveren in samenwerking met applicatie partners. Bijvoorbeeld met een Brainforce die veel kennis heeft van Microsoft. Het gaat er uiteindelijk om dat die infrastructuur een enabler moet  zijn voor workloads. Het gaat dus niet alleen om een stukje storage. Het gaat er om wat die klant in zijn markt wil bereiken”

SAP HANA
Wilbrink wil met FlexPod ook SAP partners aanspreken. “NetApp FlexPod is nauwer geïntegreerd met SAP's database, real-time analytics en applicatie oplossingen, zoals HANA en Netweaver.  Door de database-oplossingen van SAP aan te vullen met de infrastructuur die NetApp voor storage en datamanagement te bieden heeft, kunnen klanten meer profiteren van meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld op het gebied van dataprotectie, schaalbare opslag en on-demand behoeften. We gaan SAP partners aanspreken die bezig zijn met business processen met de klant. Een flexibele infrastructuur zoals FlexPod  kunnen ze zelf of via een NetApp partners aan klanten bieden. Met FlexPod helpen ze bedrijven meer concurrerender worden, omdat ze meer kennis kunnen toepassen. Partners kunnen in het SAP hoofdkwartier in het Duitse Waldorff bij SAP, waar ze NetApp storage oplossingen zoals FlexPod en SP HANA oplossingen kunnen testen.”

ExpressPod
Naast de FlexPod heeft NetApp samen met Cisco de ExpressPod ontwikkeld. “Dit is een geconvergeerde infrastructuuroplossing voor groeiende MKB-ondernemingen die bestaat uit server, storage en netwerken. Klanten kunnen met ExpressPod de implementatie van hun storage vereenvoudigen en de overstap naar gevirtualiseerde en cloud-omgevingen versnellen”, aldus Peter Wilbrink. De ExpressPod richt zich op organisaties tot 500 gebruikers en wordt in twee verschillende vaste configuraties aangeboden: een instapmodel en een versie voor middelgrote bedrijven. ExpressPod ondersteunt onder andere virtuele omgevingen van Microsoft Hyper-V, Citrix XenServer en VMware. Wilbrink: “De ExpressPod is helemaal pre-geconfigureerd. Partners van NetApp, Cisco, Microsoft en VMware bieden hiermee totaaloplossingen aan hun klanten. ExpressPod geeft bijvoorbeeld kansen voor resellers die veel Microsoft software verkopen en onderhouden. Zij weten hoe ze applicaties moeten neerzetten en voordelen voor klanten moeten creëren.  Ze kunnen snel Windows applicaties op de FlexPod installeren en laten draaien. Het is echt een perfecte oplossing voor het mkb en midmarket.” 

Door: Witold Kepinski

Arrow, Avnet en Comstor

Arrow en Avnet ondersteunen hun partners met Flexpod met Comstor. Cisco distributeur Comstor biedt logistieke ondersteuning voor Flexpod en is distributeur van Exprespod naar vooral de Cisco partners. Resellers krijgen hierbij ondersteuning van speciale Cisco, NetApp en VMware teams. De ExpressPod richt zich op MKB plus organisaties tot 500 gebruikers en wordt in twee verschillende vaste configuraties aangeboden. De eerste is een instapmodel ExpressPod Small met twee Cisco UCS C220 M3 servers, een NetApp FAS2220 storage array en een Cisco Nexus 3048 switch. Voor middelgrote bedrijven is er een FlexPod Medium versie met vier Cisco UCS C220 M3 servers, een NetApp FAS2240 array en een Nexus 3048 switch. Comstor, de business unit van Westcon Group en gericht op de wereldwijde distributie van Cisco-producten, levert alleen ExpressPod.

NetApp Data ONTAP
FlexPod en ExpressPod werken op het NetApp Data ONTAP 8 storage besturingssysteem, aldus Wilbrink. “NetApp Data ONTAP 8 biedt schaalbaarheid en storageflexibiliteit, zodat een bedrijf altijd online is en non-stop kan draaien. Het platform houdt explosieve datagroei onder controle door middel van multidimensionaal schalen, ononderbroken bedrijfsactiviteiten, geautomatiseerd management en kan overweg met gevirtualiseerde omgevingen. Channel partners kunnen NAS- of bestandsprotocollen, maar ook SAN-protocollen (Fiber Channel, iSCSI en FCoE) implementeren in een gedeeld scale-out storagesysteem. Ze kunnen hoge serviceniveaus bieden door dynamisch workloads te herimplementeren of extra workloads toe te voegen.” Wilbrink vervolgt: “Eindgebruikers moeten weten wat voor technologie in de oplossing zit en welke voordelen het brengt.  We geven daarom meer aandacht aan technologie zoals Data ONTAP, die het verschil maakt in totaaloplossingen. Bijvoorbeeld voor het bouwen van clusters.  De channel partner creëert voor de klant een omgeving die door kan blijven groeien in een 24/7  economie. De partner biedt hierdoor de toegevoegde waarde aan de eindklant en dat is verschrikkelijk belangrijk.”

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage