Redactie - 09 oktober 2013

Interconnect doet replicatie uit de doeken

Op de partnerdag van 3 oktober heeft internet service provider Interconnect alles uit de doeken gedaan over replicatie. Dankzij de nieuwe IBM SAN Volume Controller (SVC) kunnen de twee datacenters van Interconnect dienen als elkaars mirror site. Dat biedt de partners meer mogelijkheden om cloud diensten aan te bieden.

De anders zo serene rust in het datacenter van Interconnect in Eindhoven (het andere staat in Den Bosch) is danig verstoord tijdens de partnerdag. Zo’n zeventig handelsrelaties kwamen zich op de hoogte stellen van de jongste ontwikkelingen bij de onderneming. “De belangrijkste is wel dat we hebben geïnvesteerd in de IBM SVC”, legt marketing manager Rolf Naberink (foto) uit. “Wij bieden de infrastructuur aan waarop onze partners hun diensten leveren aan hun klanten. De afgelopen tijd hadden we te horen gekregen dat er behoefte is aan betere performance en een hogere betrouwbaarheid. Die vragen hebben we beantwoord met het nieuwe storage platform. Dat geeft ons de mogelijkheid data direct te repliceren, waardoor de kans op verlies van gegevens bijzonder sterk is verkleind.”

Performance
De aanpassing is vooral bedoeld om partners de gelegenheid te geven om via een virtual cloud oplossingen aan hun klanten aan te bieden. De partners kunnen applicaties voor hun klanten laten draaien in de datacenters van Interconnect met een gegarandeerde beschikbaarheid. “Wij hebben de nieuwe oplossing met een aantal partners getest; en er is een significant verbeterde performance gemeten”, zegt Naberink. “Eerder was replicatie bij ons niet mogelijk, maar voor cloud-oplossingen ontkom je er niet aan. Bovendien kunnen we nu ook tiered storage leveren. Het systeem kiest dan – afhankelijk van de configuratie - de meest kostenefficiënte opslagmogelijkheid voor bepaalde data.”


Speerpunten
De partners kunnen nu bij Interconnect binnen de virtuele cloud oplossing zelf servers aanmaken en onderhouden. “Wij hebben ons verdienmodel aangepast aan de nieuwe realiteit. Partners kunnen gebruik maken van schaalvoordeel, waardoor zij een aantrekkelijker voorstel aan hun klanten kunnen doen. En hoe meer klanten zij aanbrengen, hoe scherper de tarieven. En dat betekent hogere marges voor de business partner.”

De partners kregen mee dat Interconnect gaat focussen op vier speerpunten: datacenter, cloud oplossing, connectivity, en hosted telefonie. Dat betekent onder meer dat de partners naar behoefte training kunnen krijgen (in kleine groepjes) in deze onderwerpen.

Commerciële vaardigheden
Overigens is J. Stuurman van Artro Automatisering in Roermond vooral ingenomen met de training in commerciële vaardigheden die hij als partner bij Interconnect kan volgen. “Ik ben nog geen partner, maar wel zeer geïnteresseerd”, zegt hij. “Zelf ben ik technisch wel goed onderlegd, maar ik kan juist wel dat extra zetje krijgen op commercieel gebied.” Stuurman vond de uitleg over het nieuwe storage platform – gegeven door een medewerker van IBM - erg sterk. “Nu kan ik mijn klanten tenminste uitleggen hoe het werkt.”

Richard Brok van MHA Automation uit Uden had graag wat meer praktijk cases behandeld willen zien tijd de partnerdag. “En dan vooral van de kleinere bedrijven; zeg maar: de doelgroep waar wij ons op richten.” MHA Automation richt zich op kantoorautomatisering voor het MKB (van 1 tot 50 werkplekken) en op industriële automatisering. De onderneming is ongeveer vijf jaar partner van Interconnect. Hetgeen niet wegneemt dat hij wel wat heeft opgestoken van de lezingen die ochtend. “Het is altijd goed om de techniek erachter uitgelegd te krijgen.”

Door: Teus Molenaar

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!