Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
02-07-2013
Deel dit artikel:

Dell PowerEdge VRTX biedt all-in-one datacenter voor MKB


Dell introduceert de PowerEdge VRTX. Dit is een gevirtualiseerde en geconvergeerde IT-oplossing die speciaal is ontwikkeld voor het mkb en (bij)kantoren van grote organisaties. “Dell VRTX biedt grootzakelijke capaciteiten in een ruimtebesparend ontwerp dat naast elk bureau past. IT-beslissers hebben dankzij Dell VRTX altijd een beschikbare IT-infrastructuur en applicaties met een hoge performance”, aldus Ruud Koster (foto), EMEA Product Marketing & Business Manager bij Dell Enterprise Solution Group.

Dell PowerEdge VRTX converged infrastructure is een geïntegreerde server, storage en netwerk technologie die geschikt is voor het MKB en bijkantoren van grotere organisaties, aldus Ruud Koster: “Dell PowerEdge VRTX is eenvoudig te integreren, beheren en te onderhouden. Dell helpt met VRTX de IT-infrastructuur van klanten te vereenvoudigen.”

PowerConnect
De Dell PowerEdge VRTX heeft vier dual-processor server blades en een maximale geheugencapaciteit van 768 GB per blade server. VRTX heeft een opslagcapaciteit van maximaal 48 TB direct-attach storage (das) en beschikt over Dell PowerConnect netwerktechnologie. De VRTX wordt geleverd met twee blades waarvan elk een processor heeft met 32 GB aan geheugencapaciteit en TB of SATA storage. De startprijs van een PowerEdge VRTX ligt bij 10.000 euro.

Ruud Koster zegt dat de VRTX past in de strategie van Dell om meer datacenter oplossingen te verkopen via channel partners die meedoen aan het PartnerDirect programma.“Dell PowerEdge VRTX is een all-in one datacenter dat zich richt op midmarket. VRTX is vooraf geïntegreerd, met bewezen technologien.”

Workloads
Dell VRTX biedt resellers een aantal unique selling points bij klanten, aldus Koster. “De Dell VRTX PowerEdge oplossing is onder andere speciaal ontwikkeld voor de mkb markt. Je kunt VRTX zo onder een bureau plaatsen. bijvoorbeeld. Het is een stille server, werknemers hebben geen last van lawaai, waardoor VRTX prima in een kantooromgeving past. VRTX gebruikt stroom uit de muur, je hebt dus geen datacenter nodig om het daar speciaal te laten installeren en te draaien. Vergelijkbare producten op de markt passen alleen in een datacenter en zijn zwaar en moeilijk te integreren. Dell VRTX is volledig geïntegreerd. Het is het perfecte all-in one datacenter, ideaal voor verschillende applicaties en workloads, zoals desktop virtualisatie.“

Dell AppAssure
Volgens Koster kunnen Dell channel partners de VRTX makkelijk installeren en beheren bij hun klanten. “Binnen de VRTX zitten storage, servers, netwerken en bekabeling. Alles is vooraf geconfigureerd en getest. VRTX werkt op VMware vSphere en Windows Server 2008 of 2012. Ondersteuning voor andere OS platformen wordt onderzocht. Je kunt binnen 45 minuten en drie stappen alles op een VRTX installeren en ermee aan de slag gaan. Dell VRTX werkt sneller dan andere systemen die over hetzelfde 5 uur doen en met 30 stappen. Dell VRTX is ideaal om in bijkantoren te worden gezet, bijvoorbeeld bij grote retailketens ter ondersteuning van kassasystemen. Er zit speciale geografische software in waardoor je op afstand precies de status van een VRTX systeem in een ander land of lokatie kunt zien. Software die VRTX aanstuurt, is op basis van Dell software. Er zit chassis management controler software in die alles virtueel naar de storage en blades toe beheert. De VRTX systemen zijn open en geschikt voor beheer met VMware vCenter en Microsoft System Server. Middels Dell AppAssure is het mogelijk Vanuit VRTX replicatie te doen met andere merken storage.”

PartnerDirect
Resellers hebben de Dell PowerEdge VRTX goed ontvangen, onder andere vanwege de technologie en omdat het indirect wordt verkocht, aldus Koster. “De Dell PowerEdge VRTX heeft goede rating. Je hoeft als reseller niet meer apart te investeren in aansluitingen en configuraties, wat vaak tijdrovend en duur is. De toegevoegde waarde voor partners zit in het installeren van workloads, diensten en inrichting. Dell helpt hen via het PartnerDirect programma met trainingen, certificeringen, verkoopondersteuning en een incentive programma. We werken nauw samen met partners om de VRTX in de markt te zetten. Dat heeft resultaat. De eerste klanten en prospects in Nederland testen de Dell PowerEdge VRTX inmiddels uit.”

Door: Witold Kepinski 


Terug naar video overzicht