Juniper biedt bedrijfsleven service provider technologie
17-08-2013

Juniper biedt bedrijfsleven service provider technologie


Juniper Networks levert via zijn channel partners een compleet netwerk en security portfolio aan service providers en enterprise klanten. Het aanbod bestaat uit routers, switches en security appliances die onder andere hackers om de tuin leiden en DDoS-aanvallen tegenhouden. Volgens Paul de Goede (foto), channel manager bij Juniper Networks, zijn er tal van groeikansen voor partners die Juniper oplossingen leveren, zoals op het gebied van Campus & Branch, Datacenter, WAN, Security en software defined networking (SDN). De channel partners krijgen daarbij ondersteuning van distributeurs Avnet, Techaccess en Westcon.

“Juniper Networks werd opgericht in 1996, wanneer het Californische netwerkbedrijf begint met het produceren van routers met het JUNOS besturingssysteem. Later kwamen daar, door de overname van Netscreen, de ssl/vpn remote access en firewall appliances bij en in 2008 de switching producten", aldus Paul de Goede. Hij vervolgt: “Daarmee werd het fundament gelegd voor het huidige Juniper. De technologie en de betrouwbaarheid van de Juniper routers voor service provider omgevingen hebben we meegenomen naar de enterprise omgeving.

2-3-7 strategie
"De benadering van Juniper Networks is afgestemd op de markt en is samen te vatten in onze 2-3-7 strategie", aldus De Goede. “Juniper Networks is gericht op het bedienen van twee sectoren: service provider en enterprise zoals overheid, industrie, dienstverlening en zorg. In die twee sectoren positioneert Juniper zich met drie technologie onderdelen: switching, routing en security en zeven domeinen of oplossingsgebieden, waarin channel partners zich kunnen specialiseren. Op het gebied van service providers Core, Edge, Access & Aggregation en op het gebied van Enterprise zijn dat Datacenter, Campus & Branche, WAN en Mobility. Doordat Juniper actief is in al deze domeinen, kunnen channel partners een totaaloplossing leveren. Ze kunnen met Juniper Networks beter inspelen op de marktdynamiek zoals datacenter, cloud, virtualisatie, security, wireless en kostenbesparing.”

Datacenter
In het domein Datacenter zie je bijvoorbeeld steeds meer server to server verkeer, aldus De Goede: "Met als gevolg dat de oudere opzet van datacenter netwerken nu niet meer voldoet. Een ander netwerk concept voor datacenter is nodig. Qfabric is een radicaal en holistisch concept voor datacenter netwerken. QFabric maakt van je datacenter netwerk een enkele logische switch. Hiermee wordt het mogelijk om een zeer snel, flexibel en robuust netwerk op te zetten dat zeer goed schaalt in de dynamiek van de cloud en goed centraal te beheren is. Zo heeft SURFsara uit Amsterdam onze partner Infradata geselecteerd voor de implementatie van Qfabric netwerkinfrastructuur. Het Belgische Jan Yperman Ziekenhuis Qfabric gekozen om een enorme performance verhoging door te voeren. Dit project is succesvol uitgevoerd door Securelink."

Energiezuinig
Juniper staat voor innovatie, zegt De Goede. "Door consolidatie van functionaliteit, één operating systeem en high performance hardware is Juniper in staat meer te doen op een kleinere footprint. Dit heeft als groot voordeel dat er minder rack ruimte nodig is, initieel lagere investering en veel lager verbruik van electriciteit en koeling. Wat een enorm voordeel is van JUNOS als operating systeem is dat het in de kern en configuratie gelijk is op alle routing, switching en security producten. Eenmaal kennis opgedaan van JUNOS levert dan ook een forse besparing op in training-en beheerkosten. En maakt tevens een betrouwbaar netwerk mogelijk. Juniper producten zijn gebaseerd op open standaarden en werken prima samen met andere merken zoals HP en Cisco. Unfied Access Control is daar een voorbeeld van. We leverden onlangs een nieuwe campus en branch netwerk aan een Hogeschool en dankzij de Juniper switching technologie die 44% minder energie verbruikt en 45% minder CO2 uitstoot wordt er meer rekening gehouden met het milieu. JUNOS levert de intelligentie die oa bepaalt of Power over Ethernet poorten besparend kunnen worden gebruikt. IP telefoontoestellen zoals veelvuldig worden toegepast kunnen tot wel 15,4 watt opnemen. Deze kun je bijvoorbeeld uitschakelen als die niet worden gebruikt. Daarmee bespaar je heel veel energie.”

Next Generation Security
Juniper Networks biedt verschillende security oplossingen, zo vervolgt De Goede. “Veiligheid is niet alleen maar een poort uitzetten of inzicht hebben in de gebruiker en applicaties. Security speelt overal een belangrijke rol: inkomend verkeer naar het datacenter en uitgaand verkeer van de gebruikers. Security vraagt veel meer dan een IPS, VPN of een 5-tuple Firewall oplossing in het netwerk. Klanten hebben ervaren dat een Next generation Firewall slechts een deeloplossing is en geen enkele verdediging biedt tegen aanvallen op het data center. Juist daar waar de applicaties draaien en worden verspreid. Je moet slimmere security leveren die afwijkend verkeer, zoals Distributed Denial of Service (DDoS) aanvallen, op webapplicaties en websites tegenhoudt, zodat het goede verkeer voorrang krijgt. Juniper Networks levert een complete suite aan Next Generation Security. Een portfolio dat zowel gebruikers binnen het eigen netwerk beschermt als aanvallen op applicaties in het datacenter stopt. Juniper biedt dus een remedie tegen aanvallen op zowel uitgaand en inkomend verkeer. Next Generation Security bestaat uit Junos Spotlight Secure, een wereldwijd beschikbare cloud dienst met een realtime database van hackers en hun profiel. Junos WebApp Secure is een realtime oplossing om hackers te detecteren, te profileren en hacks te voorkomen. Junos DDoS Secure voorkomt de gevolgen van DDOS aanvallen. Spotlight is een open dienst die optimaal kan samenwerken met de SRX series Firewall als ieder ander platform met voldoende inteligentie."

QFabric en EX9200 switches
Volgens Paul de Goede kunnen resellers meer Juniper oplossingen in datacenters neerzetten. Bijvoorbeeld voor converged infrastructure oplossingen die bestaan uit storage, virtualisatie, netwerken en security. “Met Telindus hebben we een bundel gemaakt met Juniper Qfabric, EX switching security en Nutanix storage, een san-loos systeem. We bieden daarmee schaalbaarheid en kostenbesparing naar klanten toe. Juniper QFabric past verder prima in EMC en NetApp oplossingen.” Juniper biedt verder oplossingen voor Software Defined Networking (SDN), vervolgt De Goede: “SDN is een belangrijke strategie naar simplificatie en automatisering binnen netwerken. En biedt de gebruiker flexibiliteit en snelheid in aanpassingen die noodzakelijk zijn in de dynamiek van de markt. De EX9200 is wereldwijd de eerste SDN programmeerbare switch en gebaseerd op de bewezen techniek van de Juniper MX router en JUNOS.”

Een product is slechts een schakel in de ketting. Maximale betrouwbaarheid wordt verder geborgd door een 24x7 mondiale service organisatie, zegt de Goede. “De investering in ons support lab in Schiphol Rijk bedraagt meer dan 100 miljoen Euro en geeft hoe serieus we support naar partners en klanten oppakken." Juniper levert haar producten in een 100% indirect model en levert geen competitie met partners. De Goede: “In 2011 is het Partner Avantage Programma geintroduceerd. Partner Advantage is een grote verbetering van het uit 2004 daterende partnerprogramma. We hebben drie levels in partnerships. Reseller, Select en Elite. Middels registratie van projecten bieden wij partners bescherming en optimale marge. Partners profiteren ook van de kennisoverdracht die Juniper biedt op sales, pre-sales en post-sales niveau. Kennis van de oplossingen levert een optimale positionering op bij klanten en marge ontwikkelingen voor de partner.”

Select en Elite
De reseller kan zich ook specialiseren als Select Partner door het volgen van trainingen om meer kennis en specialisatie op te doen in een van de technologie gebieden zoals routing, switching en security. De goede: "De hoogste status is Elite Partner. Deze partner ontvangt oa een hogere korting en kan gebruik maken van marketing funding. Juniper ondersteunt hierbij met kennis & kunde en met de business planning. Ook voor de Elite Partners zijn er verschillende labels die hun kennis en marktspecialisatie reflecteren. De Elite Partners in Nederland zijn Infradata, KPN, Motiv, Telindus, Securelink, Vosko en Xantaro. We hebben ook globale Elite Partners zoals Ericsson, IBM, NSN, Orange en Verizon."

Distributeurs
Alle channel partners kunnen voor de Juniper oplossingen terecht bij distributeurs Avnet, Techaccess en Westcon Security. De Goede: “Ze bieden logistieke en financiële dienstverlening. We kiezen voor specialistische distributeurs met veel kennis. Zodat zij resellers kunnen trainen en begeleiden met de Juniper security, switching, routing en datacenter oplossingen. Zo organiseert Westcon de 5-daagse trainingen. Juniper resellers kunnen hierdoor hun kennis inzetten om de breedte van het productportfolio naar hun klanten te brengen en optimale klanttevredenheid te creëren.”

Door: Witold Kepinski 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken