Oracle hardware vertoeft prima on-premise en in cloud
24-08-2013

Oracle hardware vertoeft prima on-premise en in cloud


Oracle wil met alle business partners van het Oracle Partnernetwork (OPN) meer complete hardware plus software gecombineerde oplossingen verkopen, die zowel on-premise als in de cloud kunnen worden ingezet. Het bedrijf van ceo Larry Elisson zegt dat de hardware inzetbaar is voor zakelijke cloud oplossingen, zoals software as a service (SaaS), platform as a service (PaaS) en infrastructure as a service (IaaS). Hierdoor hoeven eindgebruikers zich minder zorgen te maken voor wat betreft het IT-beheer en kunnen ze zich meer focussen op het managen van hun business, aldus Arno Nienhuis (foto), Senior Sales Director Systems Oracle Nederland. Hij ziet graag dat er een kruisbestuiving plaats gaat vinden tussen alle Oracle partners en dat partners zich gaan verbreden naar de gehele stack. De praktijk wijst uit dat partners hun kansen en opportunities in de markt vergroten en zich onderscheiden als ze de combinatie hardware en software aanbieden.

IaaS
Oracle heeft zijn hardware aanbod vernieuwd. Het bedrijf introduceerde onlangs Oracle Infrastructure as a Service (Oracle IaaS) voor organisaties die een eigen datacenter hebben. Het uitgangspunt van deze service is capaciteit op aanvraag. Hierdoor kunnen klanten eenvoudig capaciteit aanpassen op basis van hun wisselende workloads, aldus Nienhuis: “Klanten betalen alleen voor extra capaciteit wanneer zij dat nodig hebben. Oracle IaaS stelt organisaties in staat om tegen een maandelijkse vergoeding de geïntegreerde Engineered Systems in hun eigen datacenters en achter een eigen firewall te implementeren.”

Onder Engineered Systems wordt verstaan een combinatie van compleet geïntegreerde open oplossingen wat bestaat uit hardware, software en een stuk dienstverlening. Oracle IaaS is een optie voor Oracle Engineered Systems vanuit een cash-flow, boekhoudkundig en planning perspectief. Oracle IaaS maakt deel uit van het Oracle Private Cloud Services portfolio. “Dit omvat een reeks geïntegreerde applicaties, platform- en infrastructuurproducten en - oplossingen”, aldus Nienhuis: “De essentie zit in de simplificatie. Oracle wil zijn klanten simpele omgevingen bieden.”

SPARC
Het Oracle PartnerNetwork (OPN) ondersteunt zijn channel partners met tools en specialisaties rond de verkoop van de nieuwe SPARC T5 en M5 servers. Oracle introduceerde recentelijk zijn nieuwe SPARC T5 en M5 mid-range en high-end Unix servers. Met SPARC is Oracle ‘back on track’. Er is vol geïnvesteerd in de ontwikkeling van SPARC wat erin heeft geresulteerd dat Oracle weer voorop loopt. SPARC is een van de grote successen op dit moment. Voormalig Sun klanten kloppen weer aan en ook veel nieuwe klanten weten we weer te overtuigen van de kracht van onze SPARC server lijn. De servers werken op het besturingssysteem Oracle Solaris. De servers kunnen worden ingezet voor Oracle Database, Middleware, Java gebaseerde en grootzakelijke applicaties. Nieuw is de snelle Sparc T5-8 server, waarmee applicaties vijf keer beter presteren dan via de Oracle T4-server. Oracle’s SPARC T5 en M5 servers zijn een aanvulling op de entry-level SPARC T4 servers. “Oracle biedt met de SPARC reeks entry-level, midrange en high-end server oplossingen”, aldus Nienhuis.

Portfolio
Steeds meer verschillende partners zijn geïnteresseerd in de verkoop van Oracle hardware en software gecombineerde oplossingen, zegt Nienhuis. “Daarnaast zien we meer partners met zelfontwikkelde software naar Oracle komen omdat we een onderscheidend portfolio hebben. Ze kunnen met het Oracle platform hun business modellen en software via de cloud aan klanten aanbieden. Dit geldt ook voor systeem integratoren, die hebben vaak zelf applicaties ontwikkelen. Ze kunnen hun applicaties combineren met een Oracle database technologie, zoals de Exadata of Oracle Database Appliance (ODA) en daardoor SaaS aanbieden. Verder bieden we een gecombineerde hardware plus software oplossing op basis van JD Edwards erp-software, Peoplesoft Enterprise, voor onder andere CRM en HCM, en de Oracle E-Business suite, die bestaan uit zakelijke applicaties. Ik verwacht ook veel vraag naar Oracle ATG Web Commerce e-commerce oplossingen. Verder biedt Oracle een aantal interessante verticale applicaties voor financiële instellingen en overheidsorganisaties.”

Avnet en Tech Data
Sinds de overname van Sun heeft de Oracle Systems Business Unit in Nederland een helder en transparant partnerbeleid aldus Nienhuis. De top20 klanten worden veelal direct bediend en alle overige klanten worden via het indirecte kanaal bediend.” Partners krijgen volgens Nienhuis volledige ondersteuning via het Oracle Partnernetwork (OPN), onder andere met dealregistratie. “Oracle biedt value business voor gespecialiseerde partners. Dat betekent dat partners niet tegen elkaar hoeven op te bieden door tegelijkertijd bij één klant dezelfde oplossing te bieden. We proberen te voorkomen dat partners met elkaar concurreren en meer specialistische oplossingen naar klanten brengen. Dat is marge technisch ook veel interessanter. Met Oracle kunnen ze het verschil maken door geconfigureerde oplossingen te verkopen. We werken hierbij nauw samen met onze distributeurs, Avnet en Tech Data die veel investeren in Oracle-technologie en alles in huis hebben - zoals resources en marketing gelden - om partners succesvol te maken met Oracle.”

Oracle Hattrick
Om Oracle’s partners verder te ondersteunen naar Oracle on Oracle successen, is het Oracle Hattrick programma gelanceerd. Het betreft een incentive programma gedurende het gehele fiscale jaar voor alle Oracle partners in de Benelux. Het programma bestaat uit 3 pijlers: Enablement, Demand Generation en Sales over het gehele Oracle platform te weten; Technology, Applications en Systems. Doelstelling is om hiermee de partners in de beste scoringsposities te brengen om een Hattrick scoren. De partners die deze Hattrick scoren kwalificeren zich voor een ticket naar het WK Voetbal volgend jaar in Brazilie. “Met dit unieke incentive programma gaan wij onze partners verder bewegen in adoptie van de complete Oracle stack. Dit doen we door te trainen op prachtige 1-2’tjes en mooie combinatie tussen hardware en software” aldus Bas Diepen, Director Alliances &Channels Benelux. Direct na de lancering van het programma hebben 75 partners zich al aangemeld met hun teams. Het programma is nog open voor inschrijving voor Oracle partners via www.hattrickbrazil.com."  

Oracle partner evenementen 12 september en 8 november
Oracle organiseert de komende tijd een aantal evenementen waarbij klanten en partners worden bijgepraat over nieuw ontwikkelingen binnen Oracle. Tijdens het evenement ‘Plug into the Cloud with Oracle Database 12c’, in ‘t Spant in Bussum op 12 september, is er aandacht voor de nieuwe Oracle Database 12c. Dit is de eerste database, speciaal ontwikkeld voor de cloud en zorgt voor een multitenant architectuur. Daarnaast organiseert Oracle op 8 november de Oracle Day. Dit is een cross line of business event met voor Technology, Applications en Systems.


Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hardware
Hardware