Infosecurity.nl 2013 staat in teken van ’Always ON’
07-09-2013

Infosecurity.nl 2013 staat in teken van ’Always ON’


VNU Exhibitions Europe organiseert op 30 en 31 oktober in het Jaarcongres in Utrecht wederom de drie gratis toegankelijke IT-beurzen van Nederland: Infosecurity.nl, Storage Expo en Tooling Event. Dutchitchannel.nl en executive-people.nl zijn mediapartners van VNU Exhibitions en doen verslag van de beurzen.

Thema van dit jaar is ‘Are you Always ON?’. Centraal staat de uitdaging om meer flexibiliteit te bieden, maar bij een onveranderd hoge beschikbaarheid en zonder hogere kosten. Tijdens de beurs zijn er veel kennissessies op het gebied van cloud, virtualisatie, netwerk & communicatie, mobiele devices, outsourcing, security, storage en beheer. IT-security specialist Brenno de Winter opent de beurs met een keynote. Ivo Meertens (foto), die hoofdverantwoordelijk is voor de projecten Infosecurity & Storage Expo Nederland en België zegt over de beurs: "Al jaren komen IT-beslissers en -specialisten naar dit combinatie-evenement om de laatste trends en ontwikkelingen te bekijken op de beursvloer en bij het seminarprogramma. Ze bezoeken de stands van IT-leveranciers, distributeurs en IT-dienstverleners. Dat levert vaak goede kwalitatieve leads op, onder andere dankzij de recente overname van online lead specialist Marqit door VNU Exhibitions.”

Hoge retentie percentage
VNU Exhibitions organiseert al jaren Infosecurity.nl met de Storage Expo en Tooling Event. “Het is de enige echte zakelijke IT-beurs van Nederland, waar duizenden zakelijke IT-beslissers op afkomen. Het retentie percentage is zeventig procent”, aldus Ivo Meertens. “Door de sterke combinatie van drie beurzen komen bezoekers uit diverse sectoren, zoals de zakelijke en financiële dienstverlening, overheid en telecommunicatie. De vakbeurs haakt in op actuele vraagstukken over IT security. Een must voor iedere IT-professional. “

IT On Demand
Naast deze trends, die spelen op het afzonderlijke niveau van de drie beurzen, heeft VNU Exhibitions gekozen voor een overkoepelend thema voor het gehele evenement: ‘Are you Always On?’. Hierbij staat centraal dat gebruikers een meer proactieve houding vanuit de IT-afdelingen verwachten. “Always On is het thema van de beurs en tevens de rode draad van de sessies en seminars”, aldus Meertens. “Om op deze groeiende behoefte in te spelen, zal de IT organisatie IT applicaties en informatie op aanvraag direct moeten kunnen aanbieden, bijvoorbeeld met behulp van virtualisatie, mobile security en Software-Defined Network of Datacenter. Met storage toepassingen zoals Hadoop, In-Memory databases en analytics krijgen organisaties meer inzicht in Big Data, die ze vervolgens strategisch kunnen inzetten.”

Brenno de Winter
Bezoekers van Infosecurity.nl kunnen rekenen op sessies en seminars met interessante sprekers en krijgen de mogelijkheid hun kennis vergroten. Het inhoudelijk programma is een belangrijk onderdeel van de beurs. Zo opent IT-journalist en security specialist Brenno de Winter de beurs met een keynote. Ex-hacker Rickey Everts geeft een sessie over hoe botnets georganiseerd zijn. Ruben van der Stockt, Security Lead bij Google EMEA, bespreekt Google’s visie op de toekomst van IT-beveiliging in the cloud. Christian Prickaert van beveiliger FOX-IT geeft een presentatie over risico's en maatregelen van het Nieuwe Werken, waarbij de focus op medewerkers in plaats van op systemen moet liggen. Gilles Chekroun, werkzaam bij Cisco en SNIA-lid, geeft een overzicht van technische ontwikkelingen rond Data Center Networks. Storage experts Randy Kerns, van de Evaluator Group, en Gert Brouwer geven technische sessies over de laatste ontwikkelingen en trends met betrekking tot dataopslag. In samenwerking met Deloitte wordt een ‘Hacking Challenge’ georganiseerd, waarbij zaken als social engineering en lock picking aan de orde komen. Bezoekers kunnen zelf actief deelnemen aan een ethical hack die is gericht op een fictieve organisatie of als publiek deelnemen aan deze sessie.”

Leads
De bezoekers van Infosecurity.nl worden door VNU Exhibitions goed in kaart gebracht, waarbij offline én online leads naar exposanten worden gestuurd, zegt Meertens. “De kwaliteit van deze leads is hoog, onder andere doordat VNU Exhibitions Marqit heeft overgenomen. Marqit is een gespecialiseerde speler op het gebied van online leadgeneratie in de IT-markt in de Benelux, vervolgt Meertens. “Marqit heeft een partnernetwerk dat dagelijks online en offline meer dan 200 duizend zakelijke beslissers bereikt. Hiermee wil VNU Exhibitions voldoen aan de toenemende vraag vanuit de markt naar offline én online leads. Met Marqit werd al enige jaren intensief samengewerkt rond de ICT-beurzen Infosecurity.nl, Storage Expo en het Tooling Event. Na de overname wordt deze samenwerking verder geïntensiveerd en uitgebreid met de IT beurzen in de markten overheid, zorg, onderwijs en logistiek. VNU Exhibitions en Marqit gaan onder leiding van Roderick Wijsmuller succesvolle marketingconcepten aanbieden aan IT-leveranciers die op onze beurzen staan. Hierbij kun je denken aan relevante content en nieuwsbrieven.”

ExpoRoute tool
Tijdens de Infosecurity.nl beurs maakt Marqit elke dag korte video-updates. Op alle beurzen rolt Marqit de matching tool ExpoRoute uit. Deze matching tool werd bekroond met een UFI Award, aldus Meertens: “Met ExpoRoute kunnen beursbezoekers zich optimaal voorbereiden op een bezoek via een online exposantencatalogus, een uitgebreide whitepaper library en een tool die op basis van interessegebieden exposanten aan bezoekers koppelt.”

Gratis toegang
De toegang tot de beurs en het seminarprogramma is gratis, besluit Meertens. “Een toegangsbadge is kosteloos aan te vragen via de sites van de beurs: infosecurity.nl, storage-expo.nl of toolingevent.nl.”

Door: Witold Kepinski 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security