Veeam Software koestert niche imago
07-09-2013

Veeam Software koestert niche imago


Ratmir Timashev, ceo van Veeam, een leverancier van back-up en replicatie software voor virtuele omgevingen van VMware en Microsoft Hyper-V, wil verder groeien naar een omzet van 1 miljard dollar. Dit moet onder andere worden gerealiseerd met de hulp van channel partners en de recente partnership met Insight Venture Partners.

Veeam verkoopt geheel indirect via channel partners. Deze bedienen steeds meer klanten , aldus Timashev. “Veeam groeide in 2012 met 62 procent naar een omzet van 175 miljoen dollar. Dit jaar groeit het bedrijf met 52 procent door naar een omzet van 266 miljoen dollar. De sterke groei is ontstaan doordat steeds meer klanten back-up en replicatie software nodig hebben voor virtuele omgevingen en workloads. Veeam heeft inmiddels 17 procent marktaandeel in de VMware back-upmarkt en de verwachting is dat dit percentage in 2013 stijgt naar 28 procent. Concurrenten beschouwen ons als niche speler, maar die positie koesteren we. Bovendien groeit deze niche speler snel. Zo verwachten we verder te ontwikkelen met de nieuwe Veeam Backup & Replication v7. De nieuwe versie bevat twee belangrijke functionaliteiten die databescherming naar een hoger niveau tillen, namelijk ingebouwde WAN-acceleratie en back-up vanaf storage snapshots.”

WAN-acceleratie
‘Built-In WAN Acceleration’ is ontwikkeld door Veeam en speciaal voor back-ups van Veeam geoptimaliseerd, aldus Timashev. Deze functionaliteit kopieert data vijftig keer sneller naar offsite locaties dan een reguliere file copy. Hierdoor zijn zowel een WAN-acceleratie appliance als extra bandbreedte voor offsite back-ups overbodig geworden. Ook biedt Veeam Backup & Replication v7 ‘Backup from Storage Snapshots’. Deze functionaliteit is ontwikkeld in samenwerking met HP en werkt met HP StoreVirtual VSA, HP StoreVirtual (LeftHand P4000) en HP StoreServ (3PAR). De functionaliteit verbetert de Recovery Point Objectives (RPO’s) en verlaagt tegelijkertijd de druk op de virtuele infrastructuur, waardoor IT-beheerders zo vaak back-ups kunnen maken als zij willen, zelfs van I/O-intensieve virtuele machines (VM’s).

Benelux
In de Benelux leveren distributeurs Tech Data, Copaco en Avnet steeds meer oplossingen van Veeam Software aan een groeiend aantal partners, aldus Lodewijk van Klaveren, Manager Channels Benelux van Veeam Software. “Het aantal channel partners van Veeam neemt elk kwartaal toe, omdat ze zien dat ze met ons een goede boterham kunnen verdienen. Ze krijgen gekwalificeerde leads, onder andere via het telesales team in het Russische St.Petersburg. Partners kunnen met Veeam verdienen door middel van de verkoop van licenties en bij consolidaties, waarbij datacenters worden gevirtualiseerd. Er wordt steeds meer data virtueel opgeslagen, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van VMware en Microsoft Hyper-V en System Center. Dat vraagt om een snelle back-up en recovery. Veeam speelt daarop in met Backup & Replication v7, dat alle door de hypervisor gemanagede storage ondersteunt, maar waarin specifiek gewerkt wordt met HP snapshots.”

Cloud Provider
Een sterke groeimarkt zijn de cloud dienstverleners. Het vernieuwde Veeam Cloud Provider (VCP)-programma telt inmiddels meer dan 1500 cloud providers in de EMEA-regio. Het VCP-programma biedt zowel hostingproviders, telecombedrijven als cloud leveranciers een flexibele licentieovereenkomst die volledig is afgestemd op hun verkoopmodel. Het programma biedt hosting-, managed service- en cloud providers zowel flexibele maandlicenties als permanente licenties. De maandelijkse huur van een virtuele machine (VM) of een permanente licentie zijn verkrijgbaar via officiële VCP-aggregators, terwijl de standaard permanente licenties af te nemen zijn bij Veeam-resellers. Het VCP-programma stelt serviceproviders in staat zich in de markt te onderscheiden en biedt hen interessante marges, aldus Gilles Pommier, EMEA Channel Director bij Veeam Software. “Databescherming wordt in een snel tempo uitgebreid naar de cloud, wat een handig en kosteneffectief platform biedt voor offsite back-up en herstel na een incident. Tegelijkertijd hebben hosting-leveranciers behoefte aan productiviteitsverhoging, kostenbeheersing en een hoger dienstverleningsniveau. Veeam maakt het mogelijk voor serviceproviders om onze oplossing voor moderne databescherming beschikbaar te maken in de cloud.”

Door: Witold Kepinski 


Terug naar nieuws overzicht