Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
14-09-2013

Nexenta en Dell bieden software defined storage


Nexenta, leverancier van schaalbare open software-defined storage (sds) oplossingen die zorgen voor een hoge beschikbaarheid van applicaties, heeft een samenwerkingsverband gesloten met Dell. Tijdens de jaarlijkse OpenStorage User Summit in Amsterdam demonstreerden beide partijen hun gezamenlijke enterprise storage oplossingen. Deze bestaan uit het Nexenta software-defined storage platform en de Dell PowerEdge R620, R720v en R720xd servers en de PowerVault MD12xx en MD3060e hardware.

Nexenta staat bekend als software-defined storage leverancier van Open Solaris and ZFS-based NexentaStor software storage O/S. De open storage oplossingen van Nexenta bieden compressie, de-duplicatie, snapshots, replicatie, unified storage, block en file support. Nexenta technologie is voorzien van open storage functies zoals WebDAV, NFS, CIFS, iSCSI en Fibre Channel (FC). Nexenta oplossingen ondersteunen verder Openstack en Cloudstack.

Rack tower
Robin Kuepers, werkzaam bij Dell en lid van de Raad van Bestuur van SNIA, zegt dat de software-defined storage van Nexenta op Dell servers de flexibiliteit en efficiëntie van storage-infrastructuren vergroot. Hij benadrukt dat Dell het afgelopen kwartaal de meeste servers wist te verkopen, onder andere voor software defined storage. “Server racks en towers waren de laatste jaren ondergeschoven kindjes. Maar steeds vaker zien organisaties in dat rack tower servers gestandaardiseerd zijn waardoor je er veel meer mee kan doen dan eerder werd gedacht, bijvoorbeeld software-defined storage van Nexenta combineren met een Dell server. Partners kunnen deze oplossing met een gevirtualiseerde storage als array aan klanten verkopen. Bijvoorbeeld als object storage oplossing in de healthcare markt. Of om data op te slaan voor video surveillance.”

Sweep the floor
Software-defined storage op hardware naar keuze wordt de toekomst, omdat die open is, aldus Kuepers. “De reseller verkoopt storage software met een hardware platform naar keuze van de klant. Nexenta en Dell voeren geen ‘sweep the floor strategie’, zoals andere leveranciers doen waarbij alle oude hardware wordt vervangen door nieuwe hardware. Klanten kunnen Nexenta open storage software testen met een bestaande server. Je hoeft als klant dus geen nieuwe storage te kopen. Resellers kunnen een goede deal maken en zich verzekeren van een constante omzet met onderhoud aan servers, storage en netwerken. Met Nexenta en Dell zorgen ze ervoor dat applicaties van klanten altijd beschikbaar zijn. De Dell en Nexenta oplossingen kunnen grote data volumes aan tegen lage kosten per gigabyte.”

Overheid
Evan Powell, chief strategy officer van Nexenta, zegt dat channel partners goede zaken kunnen doen nu steeds meer organisaties interesse tonen in Nexenta. “Nexenta heeft inmiddels meer dan 670 petabyte aan beheerde storage bij klanten. Nexenta heeft voor meer dan 400 miljoen dollar aan storage sales voor zijn channel partners mogelijk gemaakt. Een groeimarkt is de (semi-)overheid die te veel data in proprietary storage omgevingen opslaat. “ Volgens de Britse vp sales Jon Ash groeit Nexenta snel en mikt het met name op NetApp en EMC klanten. “Nexenta software producten worden, eventueel in combinatie met een virtual machine (vm) van VMware of Red Hat, verkocht via channel partners, zoals hardware leveranciers, service, cloud en hosting providers, software developers, systems integrators en resellers.”

Leaseweb
Nexenta heeft inmiddels in Nederland een aantal vaste partners en klanten, aldus Jacco van Achterberg (foto), verkoopdirecteur EMEA bij Nexenta. “Nederlandse partners zijn onder andere Leaseweb, WideXS en Schuberg Philis. De strategie van Nexenta is om klanten tegen lagere tarieven een Gigabit (GB) opslagdienst per maand aan te bieden. Deze partners kopen alleen de software van Nexenta, vervolgens plaatsen ze die zelf op een eigen hardware platform. Dat kunnen platformen zijn van Cisco, Dell, Rhodix, Smart Storage Systems, STEC, Supermicro, SGI en Bacula Systems. Inmiddels maken wereldwijd meer dan 5000 klanten gebruik van Nexenta open storage software, zoals Korea Telecom, Bibliotheek Rotterdam en NFI.”

Door: Witold Kepinski 
 

Terug naar video overzicht

Tags

Storage