Redactie - 26 oktober 2013

McAfee biedt Complete Endpoint Protection


De markt voor security software is in 2012 met 7,9 procent gegroeid naar een omzet van 17,7 miljard dollar, aldus onderzoeksbureau Gartner. De vraag naar security software nam toe door het groeiende aantal nieuwe online gevaren zoals malware en cybercrime en door de behoefte om BYOD omgevingen te beveiligen. Het MKB schakelt vaker over naar cloud security, waarbij IT-dienstverleners managed services kunnen leveren. McAfee speelt op deze trend in en wist in 2012 van alle security software leveranciers het meest in omzet te stijgen, zo'n 37 procent. Volgens Radboud Beumer, Regional Director Northern & Eastern Europe Channel & Commercial Sales bij McAfee, kunnen channel partners hun inkomsten vergroten met het McAfee Security Connect portfolio in het mkb, onder andere met nieuwe McAfee Complete Endpoint Protection oplossingen.

Het groeiende aantal apparaten zorgt voor een hogere kans op een aanval die zich richt op mobiele werknemers, aldus Beumer. “Wanneer ze vervolgens verbinding maken met het bedrijfsnetwerk, kunnen ze - zonder dat ze het weten - de rest van het bedrijf en andere systemen besmetten. McAfee pakt deze problematiek aan met zijn Complete Endpoint Protection suites, die zich richten op iedere fase van verborgen en hardnekkige malware en cybercrime aanvallen.”

Endpoint Protection
McAfee Security Connected biedt een nieuwe benadering van zakelijke beveiliging, via geïntegreerd beheer, intelligente oplossingen en een open ecosysteem, aldus Beumer. “Security Connected is uitgebreid met Complete Endpoint Protection Enterprise (CEE) voor meer dan 1000 werkplekken en Complete Endpoint Protection Business (CEB) tot 1000 werkplekken. Deze suites pakken beveiliging compleet en geïntegreerd aan: van de chip tot de cloud en onder het besturingssysteem en de applicaties. Zo worden zakelijke systemen beschermd tegen nieuwe dreigingen en ontstaat er meer inzicht voor beter risicomanagement.”

De CEE en CEB beveiligingssuites zijn o.a. voorzien van McAfee Deep Defender, die beschermt tegen rootkits, vertelt Beumer: “McAfee Deep Defender is door Intel en McAfee samen ontwikkeld en maakt gebruik van een combinatie van hardware en software. Deep Defender ligt tussen de chip en het besturingssysteem en beschermt tegen advanced rootkits die onder het besturingssysteem zitten en daardoor moeilijk ontdekt worden door gewone Anti-Virus oplossingen. Daarnaast krijgen klanten de beschikking over dynamische whitelisting, informatie over risico’s en real-time beveiligingsbeheer. Doordat ook McAfee’s mobile device management oplossing EMM en ondersteuning voor Mac en Linux besturingssystemen standaard worden meegeleverd, helpen de nieuwe McAfee suites bedrijven bij het beveiligen van apparaten, data en toepassingen. “

ePO RealTime
De nieuwe Complete Protection suite ondersteunt McAfee ePolicy Orchestrator (ePO), een beheerconsole voor McAfee en andere merken software, aldus Beumer. “McAfee ePO is een enterprise managementarchitectuur voor beveiliging, die schaalt tot ruim 250.000 nodes op een enkele server en inmiddels bij klanten draait op ruim 100 miljoen endpoints. McAfee ePO RealTime biedt IT-afdelingen real-time inzicht wat er met data en de veiligheid daarvan gebeurt en waar je kwetsbaar bent. ePO verschaft beheerders helder en snel inzicht in de actuele beveiligingsstatus. En ze kunnen snel en makkelijk actie ondernemen om potentiële risico’s tegen te gaan. Het beheer van mobiele apparaten en een beveiligde ‘container’ zijn volledig geïntegreerd met het McAfee ePolicy Orchestrator (McAfee ePO)-platform. Hiermee kunnen nu ook smartphones en tablets via één enkele console worden beheerd met één geïntegreerde set van beleidsregels.”

Voor channel partners zijn er nieuwe incentives en aantrekkelijke prijsmodellen, zodat zij klanten met verschillende budgetten optimaal kunnen bedienen, aldus Radboud. Partners kunnen onze Endpoint oplossingen sneller in het mkb verkopen, omdat de sales cycles daar korter zijn. Partners kunnen de nieuwe McAfee Endpoint Suites CEE en CEB onder andere als managed service aan hun klanten aanbieden.”

McAfee Security Connected
Het McAfee Security Connected Framework brengt het netwerk en de daarop aangesloten endpoints samen via een flexibel raamwerk en gecentraliseerd beheer. Het is geïntegreerd met Global Threat Intelligence dat inzicht biedt in alle actuele dreigingen. McAfee Security Connected is gebaseerd op de principes van geïntegreerde oplossingen, ingebouwde intelligentie en geavanceerde beheermogelijkheden, via een uitbreidbare architectuur voor partners. Er bestaat inmiddels een netwerk van ruim 150 technologie partners die integreren met het McAfee Security Connected Framework. De McAfee Security Innovation Alliance is een programma waarmee bedrijven hun oplossingen kunnen blijven ontwikkelen, om in te spelen op veranderende behoeften. Het partnerecosysteem breidt de beveiligings- en compliance-infrastructuur van McAfee uit naar alle terreinen die belangrijk zijn voor bedrijven, van applicatiebeveiliging tot energiebeheer.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!