Redactie - 02 november 2013

Dimension Data biedt meer services op zijn netwerkdiensten

Het gaat goed met Dimension Data Benelux, een systeem integrator die onderdeel is van de Japanse telecomprovider NTT. Het bedrijf focust zich op de Nederlandse markt en niet alleen op netwerk- en telecom-infrastructuren, maar ook op cloud, IT outsourcing en applicaties. De komende vijf jaar wil de van oorsprong Zuid-Afrikaanse netwerkdienstverlener, die op dit moment in Nederland 230 werknemers in dienst heeft, zijn omzet verdubbelen. De redactie van Dutchitchannel.nl bezocht het Nederlandse hoofdkantoor in Barneveld en sprak met Jan-Willem Dees (foto), Directeur Dimension Data Nederland.

Dees zegt dat Dimension Data een echte netwerkspecialist is met veel kennis rond datacenter technologie. “Dimension Data is gespecialiseerd in netwerken, unified communications (UC) en collaboration, video, mobiel, datacenter, virtualisatie, security en enterprise mobility. We vullen deze technologie domeinen aan met een breed pallet aan services. Dat zijn bijvoorbeeld outsourcing, managed services en een stuk transformatie naar bijvoorbeeld de cloud.”

Dimension Data levert zijn producten en diensten aan een brede zakelijke doelgroep. “We werken actief in de publieke sector, zoals het onderwijs, de gezondheidszorg en de centrale overheid. In de enterprise markt zijn we breed aanwezig, zoals in de telecom, finance en de utility markt. Je ziet dat zowel in de publieke als in de enterprise markt op de centen wordt gelet. Grote klanten, die over de grens zaken doen, hebben daardoor meer interesse in internationale integrators zoals Dimension Data, die alles van kop tot staart aanbieden in Nederland en daarbuiten.”

De netwerkspecialist speelt op de groeiende vraag in met diensten zoals IT Outsourcing (ITO), netwerk en datacenter diensten, aldus Dees. “We zien veel vraag in outsourcing van netwerken en datacenters, inclusief assets en bijbehorende processen. We bieden onze diensten in 52 landen aan en dat doen we met verschillende technologie merken zoals met Cisco, EMC, F5 Networks en Check Point. Bijna geen enkele onderneming heeft homogene technologie in huis. Dimension Data zorgt voor een goede integratie.”

Cloud
Een groeimarkt voor Dimension Data is cloud, zowel public cloud als private cloud en hybride cloud. Dimension Data heeft zelf een Managed Cloud platform voor eindgebruikers en een cloud partnerprogramma ontwikkeld. Dees: “We hebben een managed cloud platform in het datacenter van Equinix Amsterdam staan met technologie van Cisco, HP, Dell, EMC, NetApp en VMware technologie. Daarnaast hebben we datacenters op zes andere locaties wereldwijd.. Het Dimension cloud platform is IaaS en PaaS gericht op basis van Microsoft, SUSE, Red Hat en VMware technologie. We gaan op ons cloud platform b2b applicaties aanbieden, zoals disaster recovery services en van Microsoft Exchange en Lync. Onze Partners kunnen op ons cloudplatform ook zelf business applicaties aan hun klanten bieden, zoals van SAP, Oracle en Microsoft. Bij ons heeft een Private Cloud contract een looptijd tussen de 3 en 5 jaar en public cloud wordt geheel flexibel afgenomen. Dimension Data investeert permanent in zijn cloud platform. Het cloudplatform is bijvoorbeeld zwaar beveiligd tegen zaken zoals DDos aanvallen. We doen regelmatig penetratietesten op ons cloud platform.”

Mobility
Dimension Data speelt ook een rol in de groeimarkt die mobility heet, zoals mobile device management (mdm). Dees: “We hebben daarvoor een partnership met AirWatch die technologie levert voor enterprise mobility, wat echt meer inhoudt dan alleen BYOD. AirWatch biedt een volledige beheeroplossing. Als onderneming moet je goed nadenken wat voor vrijheden je aan medewerkers geeft en wat je wel en niet toestaat op je netwerk. Een smartphone heeft vaak veel gevoelige bedrijfsdata opgeslagen. Met AirWatch kun je een smartphone geheel uitschakelen, wanneer die gestolen of verloren is. Ook is AirWatch interessant voor het beheer van mobiele devices zoals notebooks en tablets, aldus Dees. “Een device gebruik je op je werk en thuis. Een tablet wordt voor meer doeleinden gebruikt dan alleen interfacen met een Salesforce.com app of een Microsoft PowerPoint presentatie. Als je thuis bent, wil je ook eigen apps lanceren, zoals samenwerkingsoplossingen van Cisco Jabber en Avaya Scopia die video toepassingen hebben. Dimension Data biedt dit als managed service. De Nederlandse markt is voor Dimension Data echt een mooie markt.”

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!