NETGEAR: Security en wireless gaan altijd samen
29-10-2013
Deel dit artikel:

NETGEAR: Security en wireless gaan altijd samen


Een secure wireless network installeren, gaat niet over één nacht ijs. Voordat een organisatie overgaat naar een dergelijk netwerk, is het handig om een lijstje samen te stellen wat wel en niet mag plaatsvinden op het netwerk. Veel organisaties vragen zich daarbij af hoe zij een secure wireless netwerk zo ideaal mogelijk kunnen inrichten. NETGEAR biedt hiervoor naast een portfolio ook gratis trainingen. Deze zijn bestemd voor eindgebruikers en resellers. “Bij het installeren van een secure wireless netwerk komt veel kijken”, aldus Arend Karssies (foto), country Manager CBU van NETGEAR Benelux.

Karssies zegt dat  NETGEAR niet alleen producten aanbiedt, maar graag meedenkt met zijn resellers en eindgebruikers hoe zij het ideale secure wireless netwerk kunnen inrichten. “Als IT-manager wil je er alles aan doen om je netwerk, servers en data te beschermen. De vraag is dan: hoe hou je je netwerk zo ‘gesloten’ mogelijk, zonder dat je medewerkers er hinder van ondervinden”? Dit is inherent aan toegang via wireless portals voor bijvoorbeeld bezoekers van een bedrijf of studenten van een school. Er komen steeds meer bezoekers op je netwerk. Deze beweging moet je met beleid gaan segmenteren.”

Gratis trainingen
NETGEAR helpt door middel van een uitgebreid pakket gratis trainingen die voor elke geïnteresseerde toegankelijk is, aldus Karssies. “We geven meerdere keren per maand secure wireless trainingen op ons kantoor in Gouda. We leren de cursisten dan over de tien valkuilen bij het opzetten van een wireless netwerk. Hoe benader je bijvoorbeeld een wireless project? Welke aspecten zijn belangrijk om in de gaten te houden? Welke vragen zou je jezelf moeten stellen voordat je begint? Hoe verpak je dat in oplossingen? Vooral de veiligheid van het wireless netwerk vinden we heel belangrijk. Wie en welke applicaties, zoals Facebook, laat je toe op je secure wireless network? Je gaat dan gebruikersgroepen definiëren, wat ze wel en niet mogen. Daarna ga je pas het netwerk configureren. Een belangrijk aspect is wat voor authenticatie je toepast. Voor je eigen personeel is een Active Directory authenticatie bijvoorbeeld een optie terwijl je voor bezoekers . Voor bezoekers kun je een open portal gebruiken of een guest account constructie. Daarna kan iedereen het netwerk op. Zorg tevens voor een juiste propositie van virtuele netwerken, die je kunt ondersteunen met de juiste switches die bij voorkeur ook over Power over Ethernet (PoE) beschikken.”

We love 10-gigabit
Een netwerk is nog steeds afhankelijk van de zwakste schakel, wat volgens Karssies een blijvende uitdaging is. Een eenvoudig voorbeeld is het gebruik van gigabit switches bij de uitrol van een wireless netwerk, de koppeling vanuit die switches gebeurt dan bij voorkeur over 10 gigabit naar de CORE van het netwerk. Wij willen dat de reseller zich daarvan bewust wordt. NETGEAR maakt het mogelijk dat kleine en middelgrote organisaties kunnen profiteren van 10GbE switching, oftewel oplossingen die hogesnelheidsnetwerken ondersteunen. De oplossingen worden aan eindgebruikers verkocht via resellers. Speciaal voor resellers heeft NETGEAR de campagne “We love 10 Gigabit” in het leven geroepen. Resellers genieten hiermee van exclusieve voordelen als ze meer 10 Gigabit switches verkopen.”

NETGEAR biedt 10GbE koper en fiber switching oplossingen, verspreid over drie verschillende categorieën: Plus, Smart en Fully Managed. NETGEAR biedt netwerkswitches voor 10-gigabit Ethernet backbone architectuur voor middelgrote bedrijven. De ProSafe Next-Gen Edge M5300-serie stackable managed Gigabit switches voldoet aan de 10-Gigabit Ethernet backbone eisen en voorziet in een flexibele, toekomstbestendige access layer, aldus Karssies. “We bieden betaalbare 10-gigabit switches voor het midden- en kleinbedrijf, overheidsinstellingen, onderwijs en gezondheidszorg. De ProSafe 8-poorts 10 Gigabit Plus Switch is geschikt voor kleine netwerken, de ProSafe 12-poorts 10 Gigabit Smart Switch is voor zowel kleine als middelgrote netwerken en de ProSafe 24-poorts 10 Gigabit koperen M7100 Switch is ontwikkeld voor netwerken met de grootte van een hogeschool- of universiteitsnetwerk tot 500 gebruikers. De prijzen variëren vanaf 100 euro per poort. Tot op heden was 10 Gigabit switching onbereikbaar voor kleine en middelgrote netwerken. NETGEAR’s 10GBASE-T voorziet groeiende netwerken echter van een migratiepad naar nieuwere technologieën, terwijl huidige hardware-investeringen behouden blijven.”

Power over ethernet
Een secure wireless netwerk werkt goed met access points die gevoed worden met Power over Ethernet (PoE), vervolgt Karssies. “Wij adviseren daarom eindgebruikers te investeren in PoE switches om toegangspunten aan te sluiten. We stoppen zoveel mogelijk budget in PoE switches. NETGEAR biedt onder andere de ProSafe 16-poort Gigabit PoE Smart Switch (GS516TP) met PD (PoE Powered Devices) voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB), onderwijsinstellingen, ziekenhuizen, overheidsinstellingen en andere organisaties met netwerken met minder dan 500 gebruikers. Ook bieden we een breed scala aan ProSAFE Wireless access points die te voeden zijn over PoE of via 220v.”

Eric Lindeman
Karssies zegt dat zakelijke NETGEAR producten voorzien zijn van enterprise technologie, maar dan voor een mkb-prijs. Resellers worden ondersteund door middel van één aanspreekpunt voor pre sales en after sales. Karssies: “Daarvoor is Eric Lindeman aangesteld als sales engineer Benelux. Lindeman geeft presales support voor de NETGEAR zakelijke producten binnen de Benelux. Zijn specialismen zijn wireless, security, switching, en storage. Hij is bereikbaar voor resellers op het gebied van pre-sales, zoals het uitwerken van wlan omgevingen, storage projecten of trainingen. Dit is kosteloos, mensen zijn welkom voor trainingen bij ons kantoor in Gouda, die gericht zijn op middelgrote bedrijven met of zonder een IT-staff en die van plan zijn om te investeren in NETGEAR Wireless. Dan is de vraag of zij het zelf willen installeren. Je moet ook later in staat zijn om een aanpassing in je netwerk te maken. Dus laat je bij ons trainen! We starten vanaf 26 oktober met sales trainingen voor resellers  die worden gegeven door Mike Schut. We leren onder andere resellers om sterker te worden in zaken rond presales, zoals een 10 GB switch met documenten, in-take formulieren en trainingen.”


Door: Witold Kepinski   

Terug naar nieuws overzicht

Tags

MKB