Redactie - 28 december 2013

Canalys schetst kansen en uitdagingen voor IT-Channel


Resellers die de komende jaren verder willen groeien kunnen zich beter focussen op de verkoop van meer software en apps en nieuwe groeimarkten zoals 3D Printing. Daarnaast moeten resellers rekening houden met meer dominantie van nieuwe software partijen zoals Google en Amazon ‘die minder channelvriendelijke programma’s hebben dan partijen zoals HP, Cisco en IBM. Dit zegt Steve Brazier, ceo van onderzoeksbureau Canalys.

Brazier zegt dat de economische situatie is Europa verbetert. “Het is nog steeds moeilijk, maar economie verbetert zich in Europa en Noord-Amerika, maar ik zie nog geen verbetering in de IT-business. Het derde kwartaal was voor veel IT-spelers een slecht kwartaal. Het vierde kwartaal wordt een betere. De IT-industrie bevindt zich midden in een transitie.”

Issues
De transitie wordt beïnvloedt door het toenemend gebruik van smartphones en tablets, Brazier: “De verkoop van pc’s neemt af en de prijzen dalen ook. Dat zal leiden tot een verdere consolidatie in de PC-markt. Je ziet verder meer vraag naar software terwijl de vraag naar nieuwe infrastructuur vlak blijft . Wel zie je op het gebied van infrastructuur dat steeds meer netwerken wireless worden. Je ziet verder een sterke groei in flash storage. Grote datacenters schaffen veel nieuwe servers en white boxes aan. Je ziet daar veel serverleveranciers op inspringen en daardoor ontstaan er ‘price point issues’. Die issues ontstaan ook doordat in Europa de energieverbruikskosten stijgen.

Android 
Volgens Brazier laat Google zich de komende jaren steeds meer gelden in de zakelijke markt. “Google Android wordt in de toekomst het de-facto enterprise besturingssysteem. Het zijn nu vooral consumenten die Android in een hoog tempo omarmen. Maar door de populariteit van Android zullen ook steeds meer zakelijke gebruikers overschakelen naar Android. In 2013 werkt 57 procent van de verkochte smartphone en tablets op Android. Windows valt terug naar 23 procent en Apple naar 17 procent."

Google en Apple laten zich gelden en pakt steeds meer marktaandeel aldus Brazier. Volgens Brazier staat Apple door toedoen van de sterke groei van Android onder druk, net zoals 20 jaar geleden toen de Wintel pc’s goedkoper werden dan Mac pc’s. Brazier verwacht verder dat in het vierde kwartaal van 2013 meer tablets dan notebooks worden verkocht. “Er zal eind van het jaar een overschot aan notebooks zijn en dat kan leiden tot dumpprijzen na de feestdagen. In 2014 zal de pc-markt verder consolideren, want er zijn nu teveel Wintel pc-leveranciers. Ik verwacht daarom dat Lenovo een grote overname gaat doen.”

Naast Google moeten resellers rekening houden dat klanten kiezen voor bedrijven die niet altijd even channelvriendelijk zijn zoals ze zijn gewend bij partijen als Cisco of HP. Brazier: “Apple is niet echt channelvriendelijk, zo proberen zoveel mogelijk direct te verkopen. Veel software bedrijven die het goed doen werken niet nauw met de channel zoals Apple, Google, Amazon en Facebook. Resellers moeten met deze partijen rekening houden, want de channelvriendelijke partijen (zoals HP, IBM etc) hebben te maken met een vlakke groei.”

Concurrentie
Door de vlakke groei gaan veel IT-leveranciers, die vaak met veel channel partners samenwerken, elkaars markten betreden aldus Brazier. ”Microsoft is met zijn Hyper-V virtualisatie software aan het concurreren tegen VMware. De komst van Hyper-V zorgt dat eindgebruikers tegen lagere kosten kunnen virtualiseren. VMware staat daardoor onder druk. VMware’s antwoord daarop is het betreden van nieuwe markten zoals software defined networking. Dat doen ze met de aankoop sdn specialist Nicerra en hun nieuwe NXS software. Je ziet daardoor weer spanning tussen VMware en netwerkleverancier Cisco ontstaan. Cisco moet op zijn beurt weert meer concurreren tegenover Microsoft dat een breed unified communications portfolio biedt met Skype en Lync. Cisco concurreert ook meer tegen storage partner EMC, sinds het flash storage specialist Whiptail heeft overgenomen. VMware, onderdeel van EMC, concurreert nota bene tegen EMC met zijn software defined storage (sds) aanbod.”

Channelvriendelijk
En er zijn veel meer partijen die zich laten gelden. Oracle, dat actief is met zijn Oracle Partner Network (OPN) richt zijn pijlen op HP met zijn servers en Engineered Systems. Oracle moet volgens Brazier nog wel aan de bak met zijn hardware business. Op de servermarkt wordt geconcurreerd op prijs waarbij Dell de vruchten van plukt. Daarnaast moet Oracle flink concurreren tegen SAP HANA die stappen maakt met zijn in-memory systems. Intel moet volgens Brazier ook aan een extra tandje erbij zetten, want die heeft de mobility markt gemist. “Intel gaf te veel op focus op performance in plaats van zich meer te richten op batterij gebruik en kosten. Intel gaat voorlopig niet meer hoge marges scoren zoals dat in het verleden plaatsvond. IBM heeft het licht gezien door meer van zijn hardware business aan channel partners over te laten. “IBM heeft een onderontwikkelde midmarket business. IBM ’s business is teveel afhankelijk van overheden. IBM STG (Server Technology Group) voert nu een veel meer channelvriendelijke midmarket en hardware business beleid."

Cloud
Cloud is een groeimarkt waar kansen zijn maar ook voorzichtigheid is geboden aldus Brazier. “Amazon heeft met zijn Amazon Web Services (AWS) een dominant marktaandeel in Infrastructure as a Service (IaaS) markt. Veel andere IT-leveranciers zien dat en zijn bang voor deze groei. Maar ze zien ook groeikansen voor zichzelf. Daarom zie je IBM , Microsoft, Google, HP, VMware ook met IaaS-diensten komen. VMware noemt zijn dienst vCloud Hybrid Service. Ze zouden eigenlijk wel een betere naam moeten verzinnen. VMware moet wel deze stap maken. Veel telco’s en service providers groeien te langzaam met VMware. De cloud service markt, zoals IaaS en SaaS is voor sommige spelers niet altijd makkelijk. Recentelijk ging de Amerikaanse cloud service dienstverlener Nirvanix failliet. Je ziet grote IT-leverancier cloud providers worden. IBM springt daarop in door Nirvanix klanten te migreren naar zijn cloud dienst. EMC komt met cloud service initiatieven( zoals Project Nile, red.). Cloud service providers hebben doorgekregen dat ze niet zelf direct alles aan klanten kunnen verkopen. Partijen zoals Equinix en Rackspace hebben channel partners nodig om te groeien.“ De software as a service markt groeit vervolgt Brazier: "Salesforce.com groeit, maar is niet winstgevendheid. Veel saas-leveranciers zijn niet winstgevend. Maar klant willen meer 'agility' en kiezen daaromvoor deze partijen."

Snowden
Het NSA webspionage schandaal dat uitlekte door Edward Snowden leidt tot meer vraag naar open source en Europese IT-oplossingen, aldus Brazier. "Europese organisaties gaan nu vaker zullen kijken om niet-Amerikaanse IT-oplossingen te kopen. Een kans voor lokale channel partners, maar ook een uitdaging. Klanten zullen vaker vragen stellen bij de aankoop van producten." Brazier zegt dat klanten onder andere kiezen voor file-sharing specialist Lockbox, dat end-to-end encryptie biedt. Of zoekmachine DuckDuckGo die zoekopdrachten niet opslaat. Klanten zullen ook kijken naar open-source software waar de NSA niet zomaar gaatje in kan prikken om data af te tappen. Ook zullen klanten hun data in eigen landen willen opslaan. "Zo biedt Deutsche Telekom een 'Made in Germany' email dienst waarbij data nooit over Amerikaanse netwerken wordt verstuurd. Lokale IT-dienstverleners kunnen op deze trend inspelen", aldus Brazier.

Software en appsessoires
Channel partners moeten meer software bedrijven worden, aldus Brazier. “Elk bedrijf moet softwarebedrijf worden, want dan zijn ze interessanter voor verticale markten; die vragen om software embedded innovaties. Zo biedt Schneider Electric, leverancier van power systemen, tegenwoordig innovatieve software waarmee datacenters energie te besparen. Software herdefinieert IT-producten.”

Kleine mobiele apparatuur ofwel ‘appcessoires’ zijn volgens Brazier steeds meer in trek bij eindgebruikers en werknemers, waardoor ze onderweg meer dingen kunnen doen. “Het gaat om slimme brillen zoals Google Glass en sensoren in kleren die gekoppeld zijn aan diverse apps voor bijvoorbeeld fitness of locatiediensten. Hiermee kunnen gebruikers hun data en prestaties analyseren. Een flinke groeimarkt met kansen voor channel partners.”

Door: Witold Kepinski

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!