Redactie - 30 november 2013

EnterpriseDB voert channel marketing support op


EDB (EnterpriseDB), provider van zakelijke open source database PostgreSQL met zijn Postgres Plus Advance Server producten, voert de marketing ondersteuning voor channel partners verder op met de aanstelling van Hesham El Komy als EMEA Marketing Lead. Hesham werkte eerder bij Linux en open-source leverancier Red Hat in verschillende functies binnen de EMEA-regio. Nederlandse en Europese channel partners worden vanaf eind 2013 nog beter ondersteund door een partnerprogramma, aldus Chief Marketing Manager (CMO) Keith Alsheimer.

Alsheimer zegt dat de merknaam EnterpriseDB sinds kort EDB is. “Op het logo staat voortaan 'EDB' met daaronder EnterpriseDB. Daarnaast wil EDB meer een oplossingsgericht bedrijf worden met services in plaats van alleen maar producten. Met EDB willen we verder groeien en het tweede commerciële open source bedrijf worden dat meer dan 1 miljard dollar omzet haalt, naast Red Hat.”

Postgres
EDB ondersteunt het open source object-relationele Postgres database platform (PostgreSQL), een alternatief voor Oracle database oplossingen. Postgres is gratis verkrijgbaar. EDB levert support en onderhoudsdiensten voor zakelijke organisaties en overheden die Postgres gebruiken. De verkoop kan geregeld worden via channel partners, aldus Hesham El Komy. “We ondersteunen channel partners met marketing initiatieven, omdat Europese organisaties, zoals banken, overheden en telco's, steeds vaker overstappen naar EDB Postgres databases. EDB biedt Postgres Plus Advanced Server als een goedkoper alternatief voor de Oracle database. In de EMEA-regio wil EDB groeien via channel partners, zoals systeem integratoren, VARs en service providers. We detecteren partners met een goede betrouwbaarheid in de markt. Ze kunnen eigen support aan klanten leveren. Ze kunnen meeliften met de groeimarkt die open source heet. EDB wil na Red Hat het tweede open source bedrijf worden met meer dan 1 miljard dollar omzet.”

Channel programma
Hesham El Komy bouwt samen met CMO Keith Alsheimer verder aan een nieuw EDB channelprogramma dat eind 2013 actief wordt. Het programma bestaat uit trainingen, lokale evenementen en gezamenlijke marketing programma’s, waarbij wordt samengewerkt met partijen zoals IBM en HP. El Komy: ”EDB groeit in de EMEA-regio flink dankzij channel partners. Channel is daarom de ‘route to market’ voor EDB. We ontwikkelen een volledig channel programma dat rekening houdt met de wensen van onze  partners, dus geen ‘one size fits all programma’. We ontwikkelen en testen het partnerprogramma eerst in de EMEA-regio, want channel partners zijn cruciaal voor het succes van EDB in deze EMEA-regio met zijn verschillende talen en culturen.”

Sales cycle
De hoeksteen van het partnerprogramma is channel marketing, zoals met online seminars, trainingssessies, marketing development funds (mdf) en rebates. El Komy: “EDB biedt zijn partners een brede vorm aan marketingondersteuning, waarmee we partners krachtiger maken om vervolgens succesvol EDB oplossingen in de markt te zetten. Zo kunnen partners van EDB op hun bedrijfswebsite een eigen ‘landing page’ ontwikkelen voor hun klanten en prospects. We willen hiermee bereiken dat partners zo snel mogelijk sales en marketing rond de verkoop van EDB ontwikkelen. Het partnerprogramma moet eind 2013 effectief worden. Eerst in de EMEA-regio en dan de rest van de wereld, zoals de APAC-regio en Noord-Amerika. We zullen het aantal channel partners langzaam uitbreiden. Dat komt omdat de verkoop van onze databases kennis nodig heeft en vaak een lange ‘sales cycle’ heeft.”

JavaScript
Keith Alsheimer ziet steeds meer interesse in de EnterpriseDB producten, zoals de Postgres Plus Advance Server 9.2, die meer performance en schaalbaarheid biedt. “We ondersteunen ook JSON (JavaScript Object Notation), een op JavaScript gebaseerde manier om gegevens weer te geven en op te slaan. Met de EnterpriseDB Postgres Enterprise Manager 3.0 krijgen databasebeheerders eenvoudiger toegang tot en grip op hun databases vanaf hun smartphone, tablet of notebook. De Postgres Plus Cloud Database oplossing is ook in trek. Dit is een cluster database die speciaal gebouwd is voor de cloud. Postgres Cloud Database werkt op Amazon Web Services (AWS), Openstack en Cloudstack. Hierdoor kun je database als een service aanbieden. Postgres Cloud Database is daarom een interessante oplossing voor service en hosting providers. In 2012 zijn we 62 procent in omzet gegroeid. We gaan ook in 2013 flink doorgroeien. We groeien doordat grote klanten Postgres gebruiken voor hun bedrijfskritische workloads.”

IBM
EDB werkt nauw samen met een aantal grote serversleveranciers zoals IBM en HP, aldus Keith Alsheimer. “IBM en EnterpriseDB hebben recent een samenwerkingsverband gesloten. EnterpriseDB combineert hierbij zijn open database platform Postgres (PostgreSQL) Advanced Server met de IBM Power servers die werken op het Linux Platform, zoals Red Hat. Hesham El Komy: “EnterpriseDB biedt klanten en partners migratietools waarmee databasebeheerders en IT-managers hun applicaties van Oracle naar het PostgreSQL platform kunnen migreren. EDB wil graag met Nederlandse IBM Business partners samenwerken, bijvoorbeeld in de markt voor financiële dienstverlening.”

Lead generatie
Door de recessie gaan mensen kijken naar alternatieve IT-oplossingen, voorspelt Alsheimer. “Open source software is kostenbesparend. Steeds meer bedrijven die Oracle databases gebruiken, zien dit in en migreren daarom naar de Postgres Plus Advanced Server. Nieuwe klanten weten de website van EnterpriseDB / EDB te vinden. Inmiddels is 70 procent van de lead generatie afkomstig van klanten die naar onze website komen. Onze doelgroep is enterprise, ISV’s, overheden, telco’s, financiële dienstverleners, educatieve instellingen en technologische bedrijven. Allemaal organisaties die veel data moeten opslaan. Postgres is voor de klanten de beste database die op dit moment bestaat. We zijn een goede partij die Postgres commercieel ondersteunt en support geeft. Dat waarderen onze klanten ook.”

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!