Redactie - 06 december 2013

Avaya segmenteert focus door crisis en cloud


Avaya, leverancier van telecom-, netwerk- en unified communication oplossingen, ziet meer groeikansen voor zijn resellers in de midmarket. Avaya biedt hiervoor de nieuwe IP Office 9.0 unified communications, video- en netwerkoplossingen. Dit zegt Luc Verschaffel (foto), directeur van Avaya Benelux.

Luc Verschaffel (foto) leidt sinds de zomer van 2013 Avaya Nederland. Luc Verschaffel is al enige jaren verantwoordelijk voor de Avaya België-Luxemburg organisatie. Hij vervangt in Nederland John van der Velden, die Avaya heeft verlaten.

Verschaffel zegt Avaya tot voor kort vooral focus had voor de enterprise en overheidsmarkt. “Maar de crisis heeft zijn stempel gedrukt in die markten. Daarnaast kiezen vooral midmarket bedrijven vaker voor cloudgebaseerde telefonie of unified communitions in plaats van pure on-premise oplossingen. Daarom segmenteert Avaya zijn focus en richt zijn pijlen op de midmarket.”

IP Office 9.0
Verschaffel zegt dat de midmarket organisaties op dit moment steeds meer behoefte hebben aan functierijke unified communications oplossingen. “Avaya speelt daarop in met IP Office 9.0 unified communications en met de open video platform oplossingen van het overgenomen Radvision. Avaya IP Office 9.0 ondersteunt het breedste scala aan toestellen - analoog, digitaal, IP en applicaties voor PC, Mac, Android en iOS smartphones en tablets. Avaya IP Office 9.0 is - platform dat bij bedrijven tot 2000 werknemers binnen een uur kan worden geïnstalleerd. Avaya IP Office wordt door channel partners worden aangeboden als on-premise, cloud of als hybride oplossing. Reseller mogen de Avaya IP Office oplossingen ook als white label bieden. De Radvision technologie biedt videocommunicatie en apps op elk willekeurig device die bijvoorbeeld werken met Apple iOS, Android of Windows. We bieden een compleet communicatieplatform voor de midmarket die verkrijgbaar is via Avaya Connect Channel Partners.”

Sochi
Verder biedt Avaya switches voor het een sterk netwerk waarop onder meer IP Office en de Radvision videocommunicatie kan functioneren, zegt Verschaffel. “Onze betrouwbare en robuuste netwerkapparatuur ondersteunt de Sochi 2014 Winterspelen in Rusland, waar Avaya partner van is. Avaya levert data-overdracht apparatuur, waaronder switches, routers en informatiebeveiliging systemen. Tevens levert Avaya telefoon- en contact center systemen ter ondersteuning voor wedstrijdlocaties, perscentra en het Olympische dorp.”

Cold calling
Avaya werkt nauw samen met distributeurs Televersal, Westcon Convergence en Azlan om meer van zijn oplossingen via resellers aan de midmarket te verkopen, zegt Verschaffel. “We zoeken nog 20 tot 30 nieuwe partners. We ondersteunen onze partners met trainingen en verkoopondersteuning, zoals leads die we onder andere binnenhalen door middel van Telemarketing en klantenevents. We zijn een channelvriendelijk bedrijf, we verkopen voor 95 procent indirect. We koesteren onze channel partners.”

Door: Witold Kepinski 


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!