Redactie - 14 december 2013

‘HP laat weer zien dat het een technologiebedrijf is’


HP laat weer zien dat het een echt technologiebedrijf is, waarbij het nog meer de samenwerking opzoekt met partners. Daarnaast laat het met nieuwe converged infrastructure zijn tanden zien aan zijn concurrenten. Dat is de mening van Nederlandse HP resellers Axez en IT2Grow. Zij waren met enkele tientallen andere resellers aanwezig op de HP Discover 2013 conferentie in Barcelona.

Tijdens HP Discover 2013 werd er een hele reeks van nieuwe on-premise en cloud oplossingen aangekondigd, onder andere nieuwe converged infrastructure en storage oplossingen. Zo introduceerde de IT-leverancier nieuwe ConvergedSystem datacenter infrastructuur oplossingen die bekend staan onder de codenaam Shark (foto), omdat het systeem snel, lenig en concurrerend is aldus HP-managers. “HP laat weer duidelijk zien dat het een technologiebedrijf is, aldus Rene van Dop, directeur en eigenaar van AXEZ, specialist in data availability. “Er komt veel nieuwe innovatie uit HP Labs en tijdens presentaties op HP Discover werden ook de producten op het podium aan het puibliek gedemonstreerd.“

ConvergedSystem

Van Dop merkt dat klanten meer interesse hebben in HP oplossingen, zoals de HP ConvergedSystem One (‘CSO’). “Dit is een alles-in-een configuratie waarin server, netwerk en opslag worden samengebracht onder een beheeroplossing HP OneView. Hiermee kan je snel een implementatie doen, waarbij je een systeem levert met een hoge performance en laag energiegebruik. Axez en HP werken nauw samen om een klanten voorzien van hardware, software en services. Door samenwerking wordt de klant beter geholpen en je kan hem met één merk alles leveren”, aldus Van Dop.

Heineken Lighthouse

Patrick Louwe, directeur van IT2grow, een specialist in cloud computing en Software as a Service (SaaS) oplossingen voor professionals, beaamt de woorden van Rene van Dop dat HP nadruk legt op technologie en innovatie. ”HP is bijvoorbeeld met zijn edge netwerken een alternatief voor Cisco. Tijdens HP Discover 2013 liet Heineken dat ook zien als ‘HP Lighthouse klant’. Heineken werkt samen met HP Network Services om zijn datacenter netwerk en LAN tussen de brouwerijen en kantoren te vernieuwen door te kiezen voor een HP FlexNetwork Architecture.”

Moonshot

Antoin de Vrind, IT-professional en werkzaam bij Europool, is niet alleen onder de indruk van HP hardware, maar ook van de software developers die hij tijdens HP Discover 2013 sprak. “Zo maakt HP de beheersoftware voor zijn 3PAR storage systeem web-gebaseerd.” De Vrind verwacht ook veel van HP Moonshot systemen, die minder ruimte in serverruimtes en datacenters nemen en veel data kunnen opslaan en verwerken.

EVA

Rene van Dop verwacht de komende jaren meer de groeien met HP technologie, onder andere met cloud. “Vandaar dat Axez inmiddels twee HP cloud architecten in dienst heeft.” Van Dop ziet ook goede kansen om HP EVA storage systemen te vervangen met nieuwe HP 3PAR technologie. “HP EVA is een grote vervangingsmarkt. Er staan nog veel EVA’s bij eindgebruikers die het prima doen, maar op den duur vervangen gaan worden.”

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!