Redactie - 28 december 2013

VCE Vblock biedt ‘iPad voor het datacenter’

VCE, een in 2010 opgerichte joint venture van Cisco en EMC dat geconvergeerde VBlock oplossingen en diensten levert, heeft in 2013 de magische jaaromzet grens van meer dan 1 miljard dollar bereikt. VCE wil verder groeien met zijn channel partners die inmiddels meer dan 80 procent van de omzet doen. In Nederland wordt VCE gedistribueerd door Avnet en onder verkocht door channel partners zoals Telindus, CSC, Open Line en ReasonNet. Klanten zijn onder andere de overheid, industrie, service providers, outsourcers en financiële instellingen.

Workloads

VCE is opgericht door Cisco en EMC, met kapitaal van VMware en Intel. VCE levert de Vblock geconvergeerde infrastructuren en cloud gebaseerde computing oplossingen voor een hogere performance van IT in datacenters en IaaS cloudomgevingen. Het Vblock-platform, bestaande uit de beste technologieën van Cisco, VMWare en EMC, is een geautomatiseerde en gestandaardiseerde IT infrastructuur welke virtualisatie-, server-, netwerk-, storage-, beheer- en securitytechnologieën combineert. Dit systeem ondersteunt grote applicatie workloads, onder andere in combinatie met SAP HANA. De klanten die VCE oplossingen gebruiken zijn telco's, service providers en Fortune500 bedrijven. Aandeelhouder Cisco Systems heeft al meer dan 464 miljoen dollar in VCE geïnvesteerd, aldus cijfers van de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

ITIL

Volgens Tim Page, Executive Vice President Global Sales bij VCE, zijn converged infrastructure systemen het kloppend hart van datacenters. “Organisaties die VCE Vblock oplossingen gebruiken met VMware virtualisatie software, waarbij je virtuele machines snel kan uitrollen, brengen hiermee hun kosten omlaag, met de beste automatisering en efficiency. Organisaties hebben hierdoor vrijheid en flexibiliteit om workloads in de toekomst te kunnen migreren. VCE biedt organisaties een ‘ITIL practice’ en is in staat stelt applicaties snel in te zetten, met hoge beschikbaarheid. Bijvoorbeeld van SAP en Oracle. Vervolgens maakt VCE, via zijn beheer-API’s, voor klanten eenvoudig workloads van en naar Vblock Systems te migreren met behulp van VMware beheersoftware of andere toolsets."

Cisco UCS

ReasonNet, onderdeel van de RSN Group, is de eerste ISP in Nederland die een VCE Vblock 300 SX in gebruikt heeft genomen voor zijn SaaS-diensten, aldus Thomas Zetzsche, Chief Technology Officer (CTO) van Reasonnet. “We hebben een Vblock 300 SX met een maximale capaciteit van 150TB, een hele goede converged infrastrucure oplossing met Cisco UCS blade servers en schaalbaar tot 6000 virtuele machines. Daarbij VMware vCloud Director toegevoegd. We draaien op VCE applicaties met unifed system management van EMC RecoverPoint replicatie en back-up technologie. VCE werkt ook prima dankzij api’s met beheeroplossingen van CA Unicenter, BMC en ServiceNow.”

Utilisatie

Tonnie van Grinsven, Benelux Sales Executive bij VCE, zeg dat VCE in Nederland voor 100 procent via de channel wordt verkocht. “VCE biedt winstgevendheid voor partners van EMC en Cisco. Dat komt omdat VCE de CIO en IT-managers veel voordelen biedt, bijvoorbeeld een betere utilisatiegraad. Je kan kosten voorspellen en VM’s snel uitrollen. VCE biedt een hoge applicatie beschikbaarheid en snelle applicatie workloads. VCE is verder uitstekend geschikt voor opslag en beheer van big data. VCE is breed inzetbaar en dat spreekt klanten aan. VCE is de iPad van het datacenter.”

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!