EMC biedt met partners nieuwe reeks storage technologie
11-01-2014

EMC biedt met partners nieuwe reeks storage technologie


EMC wil meer marktaandeel pakken in de storage-markt, zoals in de external disk markt. Dat moet onder andere gebeuren met de introductie van de nieuwe VNX mid-range storage-oplossingen, het beschikbaar stellen van EMC ViPR en het nieuwe cloudplatform Project Nile dat in de loop van 2014 op de markt komt. “Business Partners spelen een cruciale rol in de groeistrategie van EMC”, aldus David Goulden, CEO van EMC's Information Infrastructure business divisie en chief financial officer (cfo).

EMC heeft momenteel wereldwijd meer dan 30 procent marktaandeel op het gebied external disks en wil dat aandeel verder vergroten. De leverancier introduceert hiervoor een uitgebreid aanbod. David Goulden zegt dat EMC sinds 2002 sterk is gegroeid met zijn portfolio. In 2002 bedroeg de omzet 5,4 miljard dollar, in 2012 was de omzet gestegen naar 21,7 miljard dollar. De groei wordt veroorzaakt door meer marktaandeel te pakken en aanvullende technologie van andere bedrijven over te nemen, aldus Goulden. “EMC voert een triple play beleid. We pakken ten eerste marktaandeel door sneller te groeien dan de markt. Ten tweede zorgen we dat we de juiste investeringen doen, om nog meer marktaandeel te veroveren. Ten derde zorgen we er voor dat onze cashflow sneller groeit dan onze omzet.”

Lotus Team F1

De groei moet de komende tijd gehaald worden met nieuwe producten die EMC de afgelopen maanden zijn geïntroduceerd. Zo kondigde EMC een nieuwe reeks VNX unified storage-systemen aan die volgens de leverancier zorgt voor een nieuwe standaard in mid-range storage-oplossingen. De nieuwe VNX-serie staat volgens Goulden garant voor een sterke toename in applicatieprestaties, opslagefficiency, gebruiksgemak en gegevensbeveiliging en -beschikbaarheid. “VNX is een low cost systeem met veel storage-functionaliteiten. De nieuwe EMC VNX heeft veel technische hoogstandjes en een interessante prijsstelling. VNX wordt uitsluitend door partners via het EMC partner programma verkocht.” Storage beheerders die fan zijn van F1 raceauto's of meer kleur willen in hun grijze datacenter, kunnen bij EMC aan hun trekken komen. EMC levert voor hen de VNX5400 Lotus Team F1 Limited Edition array.

VSPEX

EMC heeft zijn VSPEX Proven Infrastructure-portfolio, inclusief 18 configuraties verbeterd, en voegt daar nog eens vier nieuwe configuraties aan toe. Deze werken allemaal op de nieuwe VNX-systemen van EMC. Met de nieuwe VNX 5400, 5600 en 5800 ondersteunen VSPEX-oplossingen tot twee keer meer virtuele machines. “De EMC VSPEX Proven Infrastructure is in de afgelopen maanden bij al meer dan 5200 klanten ingezet die de referentie-architectuur inzetten om hun cloud-omgevingen te transformeren, aldus Goulden.

Project Nile

EMC kondigde in de nazomer Project Nile aan, een elastisch cloud storage-platform waarmee service providers en bedrijven publieke cloud-diensten kunnen bieden. Project Nile biedt een webgebaseerde, schaalbare storage-infrastructuur voor datacenters. Hierdoor krijgen channel partners en klanten een alternatief voor publieke cloud-diensten zoals Amazon Web Services (AWS). EMC zegt een scherpe prijsstelling in de loop van2014 te bieden wanneer Project Nile klaar is voor de markt. EMC Project Nile biedt volgens de Amerikaanse leverancier eenvoudiger beheer van private en public cloud, security, elasticiteit en flexibiliteit. Project Nile biedt verschillende API's voor onder andere Amazon Simple Storage Service (S3), OpenStack Swift, HDFS en EMC Atmos. Ontwikkelaars kunnen zo eenvoudiger hun on-premise en public cloud-omgevingen aanpassen zonder applicaties opnieuw te programmeren.

Goulden zegt dat Project Nile een commercieel webgebaseerd schaalbaar platform is. Het platform wordt speciaal ontwikkeld voor service providers die daarop diensten kunnen bieden, zowel public als private cloud. “Project Nile is voor storage intensieve applicaties. Nile biedt object file block storage. Bij Amazon kan je alleen block of object storage doen, maar niet file storage. EMC biedt alles in één platform. De diensten op Public Nile kan je goedkoper aanbieden dan de diensten die Amazon met AWS biedt. Veel bedrijven kunnen hun big data applicaties draaien op Project Nile. Ze krijgen daardoor een soort public cloud experience tegen een betere prijs.”

ViPR 

Het Software-Defined Storage-platform ViPR van EMC is sinds september beschikbaar op de markt. ViPR biedt de mogelijkheid zowel de storage-infrastructuur (via de ViPR Controller) alsook de data in die infrastructuur (via de Data Plane, ViPR Data Services) te beheren. De eerste data-service van ViPR, Object Data Services ondersteunt Amazon S3-, OpenStack Swift- en Atmos-API’s. Goulden: “EMC ViPR is geschikt voor grote bedrijven en service providers;  ze kunnen hun schaalbare datacenters baseren op EMC VipPR waardoor ze aan de hoge eisen van hun klanten kunnen voldoen.”

Goulden beweert dat EMC met het bredere productportfolio het enige bedrijf is die alles biedt op het gebied van storage. “We bieden veel extra’s, zoals met ViPR, provisioning en andere storage-toepassingen, zoals later met de Project Nile oplossingen. EMC zal ook overnames doen om het aanbod verder uit te breiden. Maar we zullen geen grote overnames doen, we kopen met name technologiebedrijven, zoals we deden met ExtremIO en ScaleIO.”

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage