Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
15-03-2014
Deel dit artikel:

NetShelter-serverkast doet geruisloos zijn werk


APC by Schneider Electric wil met zijn resellers het MKB ontzorgen met de stille en energiezuinige plug&play-serverkast NetShelter CX. Deze ‘server-in-een-box’ bevat racks met koeling- en stroomvoorzieningen. “IT-afdelingen kunnen NetShelter CX probleemloos in bestaande computerruimtes en kantooromgevingen plaatsen. De NetShelter-reeks is leverbaar in meerdere hoogtes, breedtes en dieptes. Hierdoor kunnen eindgebruikers flexibel hun serveromgeving inrichten”, aldus Bas Born, Sales Manager IT Business bij Schneider Electric.

APC by Schneider Electric beschikt over de Netshelter CX dankzij de overname van Kell Systems. Volgens Bas Born is het een interessante MKB-oplossing die resellers aan hun klanten kunnen verkopen. De serverruimte-in-een-box helpt het MKB immers in het verlagen van kosten van hun IT-infrastructuur. Ook kunnen bedrijven aanzienlijk besparen op hun energiekosten “De Netshelter CX-reeks bestaat uit een compacte kast waarin netwerkswitches, servers, storage en andere hardware kan worden geplaatst. Je kan er letterlijk de basisinfrastructuur in kwijt. De kast heeft een maximale capaciteit tot 5 Kilovolt Ampère (KvA). NetShelter CX heeft als extra voordeel dat het ingebouwde power en koeling heeft. Daarnaast is de box muisstil doordat deze geluidsdicht is ontworpen.”

Energiezuinige oplossing

APC by Schneider Electric verkoopt NetShelter CX uitsluitend via resellers. Het product krijgt dit jaar ook extra aandacht van het concern, omdat de voordelen nog niet bij elke channel partner bekend zijn. Bas Born: “NetShelter CX is een prima add-on voor serverruimtes en kantooromgevingen die continu veranderen door onder andere virtualisatie en consolidatie. De oplossing is energiezuinig, omdat je op kantoor of in een winkel geen airconditioning meer nodig hebt om de servers koel te houden. Het MKB kan de hoge energiekosten van de airconditioning voorkomen, doordat NetShelter CX al wordt gevoed met koelingstechnologie van APC by Schneider Electric. Je hebt verder geen snoeren en leidingen meer nodig. Alles dat zij nodig hebben, zit in NetShelter CX. De oplossing komt vooral tot recht bij bijvoorbeeld retailbedrijven, die voor hun kassasystemen een betaalbare server-, netwerk- en koelingsoplossing nodig hebben. Of bij een accountantsbureau met een klein kantoor. Daar kan NetShelter zo tussen de bureaus worden geplaatst, zonder dat iemand er last van heeft.”

Marketingcampagnes voor resellerkanaal

Resellers kunnen meer informatie over Netshelter CX verkrijgen bij Tech Data, Ingram Micro en Copaco. Inmiddels verkopen steeds meer IT-resellers actief NetShelter zoals Bechtle en Misco, aldus Born. “We werken verder nauw samen om met IT-leveranciers zoals Dell, NetApp en Cisco. Zij leveren hun oplossingen als een geïntegreerd onderdeel in de Netshelter CX. We voeren zelf ook de nodige marketingcampagnes. Zo zijn we erg actief met Google adds en plaatsen banners om bedrijven te interesseren. We hebben telesales ingezet, die leads voor ons verzamelen. Deze leads geven we aan onze partners. Ook organiseren we voor onze resellers en hun klanten events in ons hoofdkantoor in Hoofddorp, waarbij we met demo’s tonen wat NetShelter CX te bieden heeft. Resellers kunnen ook zelf een demo-unit in hun kantoor plaatsen. Ze kunnen dan ‘live’ aan klanten tonen dat er geen ander alternatief is voor NetShelter CX. Op deze manier kunnen eindgebruikers ook zien hoe ze veel geld besparen met NetShelter CX op het gebied van koeling en energiegebruik. Je hoeft hiervoor geen aanpassing door te voeren in een kantooromgeving. Voor klanten die kiezen voor een nieuwe IT-omgeving is NetShelter CX de ideale plug&play-oplossing.”

Door: Witold Kepinski


Terug naar video overzicht