Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
08-02-2014
Deel dit artikel:

Ricoh biedt hoge marges bij verkoop A4 printers

Ricoh gaat meer resellers warm maken voor zijn A4 zwart-wit en kleuren printers. “Resellers verdienen per verkochte Ricoh A4 printer 20 procent meer marge”, aldus Hans van Zundert (foto), Channel Marketeer Marketing Department Ricoh Nederland: “Tijdens het Tech Data Partner Event op donderdag 13 februari 2014, pakte Ricoh uit en gaf tijdens het event –ter kennismaking- honderden milieuvriendelijke Geljet printers weg aan geïnteresseerde resellers.”

Steeds meer resellers nemen deel aan het Ricoh reseller programma, dat eind 2013 is gelanceerd. “De resellers, zoals ACES Direct en Teslacom, verkopen een breed scala aan Ricoh printing oplossingen die verkrijgbaar zijn bij distributeur Tech Data”, aldus Hans van Zundert, Channel marketeer Ricoh Nederland: “In heel Europa is Ricoh met zijn printing producten voor resellers het afgelopen jaar met 70 procent gegroeid. De resellers verdienen met de verkoop van Ricoh printers en service contracten, waarbij ze elke maand zijn verzekerd van een stuk omzet en we ontzorgen de resellers daarbij compleet voor watbetreft de service, tellerstanden doorgeven en facturering.”

Van Zundert wil nu meer resellers warm maken voor zijn printers. “We merken dat sommige resellers nog niet weten dat we naast A3 mfp’s tegenwoordig ook een mooie line-up stand-alone printers verkopen. We bieden al een stand-alone printer met 10 pagina’s per minuut (ppm) tot snelle printers met 50 ppm. Van documentoplossingen voor kleine kantoren tot aan huisdrukkerijen, wij hebben voor elk kantoor de juiste zwart-wit of kleuren printing oplossing die helpt aan meer productiviteit.”

Breed portfolio

Ricoh biedt een breed portfolio aan zwart-wit en kleuren laser printers, aldus Van Zundert. “Zo zorgt de nieuwe Ricoh SP 201N zwart-wit A4 laserprinter ervoor dat de afdrukproductiviteit in een klein kantoor of thuis stijgt. De printer drukt af op hoge snelheden, is zeer efficiënt en bevat de economische voordelen van een laserprinter. De printer is compact, stil en past uitstekend op een bureau. Het systeem is uitermate geschikt voor gebruik in een netwerk, is buitengewoon snel opgewarmd en drukt maar liefst 22 pagina's per minuut af. Met de SP 201N kunnen resellers aan kantoren een betaalbare zwart-wit laserprinting oplossing bieden waarop een hoge marge zit”

Geljet innovatie

De kleurenprinters met Geljet ink technologie zijn ook interessant voor resellers, aldus Van Zundert. “Ons brede portfolio met Geljet printers staat volledig in het teken van snelheid, kwaliteit, lage bedrijfskosten en biedt de voordelen van zowel inkjet- als laserjet technologie. Resellers kunnen hun klanten betaalbare en hoogwaardige kleurendocumenten bieden. Bijvoorbeeld met de Ricoh SG 3100SNw. Deze innovatieve en energiezuinige Geljet printer neemt zeer weinig ruimte in, is volledig te bedienen vanaf de voorzijde en kan eenvoudig aangesloten worden. Deze machine maakt gebruik van Ricoh’s sneldrogende Liquid Gel-technologie om het maken van kleurenafdrukken in winkels, bedrijven of thuiskantoren te vereenvoudigen. Hoge productiviteit: drukt tot 29 pagina's per minuut in duplex af. De printer heeft een gebruikersvriendelijk ontwerp, met een volledige bediening vanaf de voorzijde. Verder is de printer milieuvriendelijk: gedeeltelijk gemaakt van plantaardig plastic en gifvrije materialen en heeft een laag energieverbruik, lage exploitatiekosten en veel netwerkmogelijkheden.

Tijdens het Tech Data Partner evenement liet Ricoh de aanwezige resellers kennis maken met de Ricoh SG2100N Geljet printer. Deze printer neemt een belangrijke positie in Ricoh’s reseller-productportfolio. Het is een goed voorbeeld van hoe Ricoh met haar producten efficiency, kostenbesparing en duurzaamheid weet te combineren. Geïnteresseerde resellers ontvingen een gratis printer ter kennismaking.”

Partnerprogramma

Resellers kunnen via het Ricoh partnerprogramma profiteren van uitgebreide sales- en marketingondersteuning, een uitgebreid productassortiment en de Ricoh Communicatie portal. Ricoh maakt met het nieuwe partnerprogramma onderscheid tussen Qualified Resellers en Preferred Resellers. De Preferred resellers hebben toegang tot een iets grotere productportfolio op het gebied van print- en presentatie-apparatuur. Van Zundert: “Voor Preferred Resellers bestaat hiernaast ook de mogelijkheid om clickcharge contracten aan te bieden. Meer informatie over het nieuwe partnerprogramma van Ricoh kan de reseller ontvangen door zich aan te melden op onze website: http://www.ricoh-reseller.nl.”

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar video overzicht