Exclusive Networks lanceert CARM en Big Technology proposities
12-04-2014

Exclusive Networks lanceert CARM en Big Technology proposities

 

IT-distributeur Exclusive Networks Group, die eind 2013 Terach uit Amersfoort overnam, breidt zijn aanbod uit met twee specialistische diensten. Deze diensten helpen partners om hun klanten met de beste security en data center en cloud oplossingen te voorzien. Het gaat hierbij om CARM voor netwerkbeveiliging en Big Technology voor innoverende data center oplossingen. Daarnaast introduceert de distributeur PassPort supportdiensten voor zijn partners. “De nieuwe initiatieven bieden meer groei en betere marges voor partners”, aldus CEO Olivier Breittmayer (foto). “Wij zijn een grote en krachtige distributeur, maar met de specialisatie die je normaal gesproken alleen vindt bij kleinere lokale partijen. Door onze slagkracht en kennis helpen wij partners te groeien met ‘disruptive’ technologie en aanverwante diensten.”

Het gaat goed met Exclusive Networks, een EMEA-distributeur die in twintig landen actief is en meer dan 5000 partners bedient. In 2013 groeide het bedrijf naar een omzet van 328,3 miljoen euro, waarbij Nederland een omzetstijging van 30 procent noteerde. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een organische groei, onder andere door de opening van nieuwe kantoren in Zwitserland en Denemarken. Groei werd ook bewerkstelligd door overnames van lokale value added distributors, zoals het Nederlandse Terach, het Turkse Bili?imcim en Secureway uit de Verenigde Arabische Emiraten, aldus CEO Olivier Breittmayer. “In 2013 hebben we een aantal strategische overnames gedaan. Nederland is sinds de overname van Terach, qua omzet voor ons het vierde grootste land waar we specialistische partners voorzien van interessante technologie op het gebied van security, networking, storage en datacenters. We doen in Nederland voorlopig geen verdere overnames. We kunnen met deze nieuwe combinatie meer marktaandeel pakken, er is veel ruimte om in Nederland te groeien. In 2014 willen we in de hele EMEA-regio 500 miljoen euro omzet halen.”

CARM

Breittmayer zegt dat Exclusive Networks zijn partners voorziet van de beste oplossingen en diensten, onder andere met de nieuwe CARM security propositie en de Big Technology divisie. Hiermee willen we onze partners voorzien van ‘disruptive technology’.”

CARM staat voor Cyber Attack Remediation & Mitigation en bestaan uit een brede reeks van nieuwe generatie security technologieën. “Exclusive Networks biedt met CARM moderne oplossingen die cyberaanvallen en lekken in zo vroeg mogelijk stadium trachten te ontdekken en waar mogelijk te voorkomen. Hiermee kunnen onze partners zorgen dat de data van hun klanten optimaal beveiligd is en de schade van een “security breach”tot een minimum wordt beperkt. Organisaties zien steeds vaker in dat ze hun IT beveiliging op orde moeten hebben omdat een lek grote gevolgen kan hebben en tevens een dure grap kan worden”, aldus Barrie Desmond, Director of Marketing & Global Accounts bij Exclusive Networks Group. Hij vervolgt: “CARM biedt een werkend platform, zowel op locatie als in de cloud, welke partners aan hun klanten en of relaties kunnen demonstreren. Vanuit de CARM propositie worden oplossingen geboden die bestaan uit technologieën van o.a. Palo Alto Networks, LogRhythm, Mandiant, Bit9 en Arbor Networks. Met de CARM propositie kunnen partners zich onderscheiden als security specialist op basis van oplossings gerichte verkoop. Partners kunnen voor meer informatie terecht bij www.camsecurity.com/nl”

Datacenters en Cloud

Een ander nieuw initiatief is de Big Technology (BigTec) divisie welke eind 2013 als aparte organisatie werd opgericht met storage, netwerkoplossingen en security voor datacenters en cloud, aldus Desmond. “BigTec levert partners oplossingen voor het efficiënt opslaan en beheer van big data en data van virtual desktop infrastructure (vdi). Dit onderdeel, dat inmiddels meer dan 35 miljoen euro aan omzet doet, biedt oplossingen van de nieuwe generatie leveranciers zoals Nimble Storage,Brocade, A10 Networks, Silverpeak, Pluribus Networks, EMC Isilon en Nutanix. ” Volgens Desmond zal deze divisie ook meer virtuele appliances leveren voor software defined datacenters.

Passport

Exclusive Networks Group biedt verder de mogelijk voor partners om meer omzet en winst te maken met zijn Passport diensten die speciaal zijn ontwikkeld voor datacentre, networking en security oplossingen, aldus Desmond: “Passport levert in de hele EMEA-regio een 24/7 professional services portfolio waarmee partners hun marges en deals kunnen vergroten. Er is één contract voor alle merken. We bieden service level agreements (sla), level 1 & 2 product maintenance en support voor merken zoals Aerohive, Arbor, Palo Alto Networks, Bit 9, LogRhythm en Aruba Networks.Passport biedt ook pre- en post-sales ondersteuning, trainingen en op maat gemaakte diensten. Partners mogen de hoogwaardige Passport diensten onder eigen label aan hun klanten aanbieden zonder al te veel investering. Ze krijgen volop ondersteuning van het Passport European Support Centre (ESC) in het Verenigd Koninkrijk. ECS biedt onder andere support voor de CARM ( Cyber Attack Remediation & Mitigation) oplossingen van Exclusive Networks. Partners kunnen met CARM en Passport een veilige totaal oplossing bieden. Kortom: partners kunnen met Exclusive Networks verder groeien, omdat wij hen hoogwaardige technologie en diensten bieden.”

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht